Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναλυτικός προϋπολογισμός στέγης


Recommended Posts

Βγάζω μια οικοδομική άδεια που αφορά στην αλλαγή χρήσης από αποθήκη σε οικία στον ισόγειο όροφο δυόροφης οικοδομής. Όταν πέρασα από ΕΠΑΕ μου ζητήθηκε η κατασκευή στέγης. Πλεόν επειδή βγάζω τις αμοιβές με διαφορά προϋπολογισμών και αναλυτικό έχω το εξής θέμα. Στο πρόγραμμα του civil στον πίνακα του αναλυτικού στο ''κουτάκι'' ξύλινη στέγη με κεραμίδια επί πλάκας σκυροδέματος δεν υπάρχει τιμή με αποτέλεσμα να μην ξέρω τι τιμή να βάλω, μήπως θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω κάτι άλλο αντί της συγκεκριμένης επιλογής? Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δες παρακάτω σε άλλα κουτάκια να δεις μήπως σε καλύψει κάτι από αυτά που μάλλον έχουν τιμές.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν, αυτο που λεει για τον ξυλινο σκελετο επι πλακας και η επικεραμωση με κολυμβυτά κεραμίδια, αν όμως τα χρησιμοποιήσω για 100 τ.μ. σκεπή ο αναλυτικός μου εκτοξεύεται και εγώ θέλω να τον κρατήσω όσο πιο χαμηλά γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα αυτό που με παραξενεύει είναι το γιατί η ΕΠΑΕ ζήτησε την κατασκευή στέγης....

Πάντως μπορείς την στέγη να την εισάγεις και σαν προσθήκη στέγης.

Link to comment
Share on other sites

Τόσο μπάχαλο που γίνεται με τις αμοιβές (και με την ίδια την απόφαση "περί αμοιβών ,,,, και με τις εγκυκλίους -που άλλες καταργήθηκαν από το ΤΕΕ-αλλά και με το πρόγραμμα ΤΕΕ γενικά) δικαιολογημένα δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και συ φίλε ΝΤΕΜΗ άλλα και οι ελεγχ υπάλληλοι

Τέλος πάντων στην περίπτωσή σου μάλλον χρειάζονται δύο αμοιβές σαν ξεχωριστά έργα

(ένα έργο αλλαγή χρήσης και β’ αντικατάσταση στέγης)

Αυτά σύμφωνα με το πρόγραμμα ΤΕΕ και τις οδηγίες του (άσχετα αν και εγώ δεν συμφωνώ)

Έχεις όμως και τις εξής επιλογές

Ή

Α. Πας στο πρόγραμμα ΤΕΕ στο έργο «αλλαγή χρήσης» και προσθέτεις και το συμβατικό στέγης (100μ2χ118χ0.3=) μαζί με τον αναλυτικό των λοιπών εργασιών (από πουθενά δεν αποκλείεται ή χρήση και των 2)

Ή

Β. Πας στο πρόγραμμα ΤΕΕ και δίνεις ένα έργο την «αντικατάσταση στέγης» και προσθέσεις μέσα σα αυτό και τον αναλυτικό προϋπολογισμό εργασιών και την διαφορά των προϋπολ αποθήκης και οικίας

Πάντως και στις 2 περιπτώσεις το πρόγραμμα ΤΕΕ θα προχωρήσει κανονικά αλλά εξαρτάσαι και από τον υπάλληλο πολεοδομίας σου, σχετικά με τις κατηγορίες εργασιών και το είδος των (αρχιτ-στατ-πυρ-υδρ-αποχ)

Οι διαφορές στις αμοιβές στις 3 περιπτώσεις θα είναι τεράστιες (και αυτό γίνεται λόγω του ότι στο πρόγραμμα ΤΕΕ δεν μπορείς να μειώσεις προϋπ από εργασίες που δεν εκτελούνται πχ θέρμανση ή θερμομόνωση υπογείου κτλ) και αποδεικνύεται και το μπάχαλο που ανέφερα

(λογικά δεν θα έπρεπε η αμοιβή να είναι ή ίδια- βάσει των εργασιών που εκτελούνται- άσχετα με τον τρόπο που εισάγονται σε οποιοδήποτε πρόγραμμα;)

Link to comment
Share on other sites

Σε υφιστάμενο σου ζήτησαν στέγη? έλεοςςςς. Πες τους ότι δεν έχει χρήματα να φτιάξει και στέγη. Το δέχτηκες αβίαστα, για πήγαινε κάντα λίμπα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.