Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σεμινάριο σχεδιαστικών προγραμμάτων


Recommended Posts

Καλησπέρα, είμαι φοιτητής Πολ. Μηχανικός και σκέφτομαι κατα τον Αύγουστο (λόγω προσφοράς με μειωμένα δίδακτρα) να κάνω ένα σεμινάριο σε κάποιο σχεδιαστικό πρόγραμμα. Το μόνο που ξέρω λόγω της σχολής και των εργασιων είναι το Autocad 2d. Οπότε είμαι ανάμεσα στο Autocad civil 3d, Archicad και 3ds max. Αν έκανα και τα 3 μαζί θα ήταν καλύτερο αλλά θα ήταν πολλά λεφτά μαζεμένα (900€). Παίζει μήπως να τα μάθω μόνος μου με κάποιο βιβλίο-tutorial; Κάτι παραπάνω από μένα θα ξέρετε οπότε ζητάω τη βοήθεια σας. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Να τα μάθεις μόνος σου!!! Όλοκληρο πολυτεχνείο θα τελειώσεις, ένα σχεδιαστικό πρόγραμμα δν θα μάθεις. Σίγουρα θα παιδευτείς στην αρχή, αλλά όταν πάρεις τον αέρα θα είσαι μια χαρά! Στο φόρουμ αν κάνεις μια αναζήτηση θα βρείς ενδιαφέρον υλικό και πρότασεις για βιβλιογραφια

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα θα μπορούσα να τα μάθω μόνος μου αλλά φοβάμαι πώς αν τα αρχίσω και διαβάζω τη βιβλιογραφία ταυτόχρονα με τη σχολή θα μου πάρει πολύ παραπάνω χρόνο. Οι πιο πολλοί σας φαντάζομαι όμως ότι μόνοι σας τα μάθατε ε;

Link to comment
Share on other sites

Αρκετοί από εμάς , ΝΑΙ .

 

Μπορείς να ξεκινήσεις και από tutorials στο youtube και αφού "παρακολουθήσεις" τα βασικά , μετά να πειραματιστείς και να γραφτείς και σε κανένα ειδικό forum για το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει.

Link to comment
Share on other sites

Το Autocad να μάθεις. Εγώ έμαθα Autocad σε 2D και σε 3D με σεμινάριο 400 ωρών.

Τα κορίτσια από την σχολή Δομικών Έργων ΤΕΙ το έπαιζαν στα δάχτυλα. Το είχαν ήδη διδαχθεί στην σχολή τους σαν κανονικό μάθημα.

Link to comment
Share on other sites

προς Megapad:

Το Πολυτεχνείο (επειδή τα συγκρίνεις) ΜΟΝΟΣ του το έβγαλε???

Τις πανελλήνιες, ΜΟΝΟΣ του τις πέρασε?? Αγγλικά - Γαλλικά - Γερμανικά (αν ξέρει κάποια ξένη γλώσσα) ΜΟΝΟΣ του τα έμαθε??? Το δίπλωμα οδήγησης ΜΟΝΟΣ του το πήρε??? Αν ήταν έτσι ρε παιδιά, να μην υπήρχαν σχολές και φροντιστήρια! Θα τα μαθαίναμε όλα ΜΟΝΟΙ μας!!!

Άσε που (στην πλειοψηφία) όσοι έμαθαν Autocad 2d ΜΟΝΟΙ τους, δεν νομίζω να ξέρουν πάνω απ το 50% του προγράμματος.

Πόσο μάλλον για 3D και φωτορεαλισμό που απ ότι καταλαβαίνω θέλει ο άνθρωπος να ασχοληθεί...!

προς dragonver:

Εσύ τι ακριβώς θέλεις να κάνεις. Απ ότι νομίζω (δεν ξέρω τι κάνει ακριβώς το CIVIL) είναι 3 πολύ διαφορετικά προγράμματα... Δες τι κάνει το κάθε ένα, διάλλεξε εσύ ποιό σου ταιριάζει περισσότερο (εξαρτάται από το τι θες να κάνεις με αυτό) και πήγαινε ξεκίνα με ένα σεμινάριο, ΚΑΙ ΜΕΤΑ, διάβασε ΜΟΝΟΣ σου όσο μπορείς περισσότερο.

Σου μιλάει κάποιος που τα τελευταία 10 χρόνια έχει διδαχθεί, διαβάσει, ασχοληθεί, και διδάξει, αρκετά σχεδιαστικά προγράμματα. (εξηγούμαι για να μη νομίζεται ότι έτσι πετάχτηκα να πω κι εγώ τη γνώμη μου)

Φιλικά πάντα και στη διάθεσή σας.

Στέφανος

Link to comment
Share on other sites

Στέφανε,

έχεις δίκιο σε αυτό που λές όσον αφορά το ποσοστό γνώσης επί του προγράμματος, ίσως να είναι και ακόμη πιο λίγο. Σε ένα σχεδιστικό πρόγραμμα όμως δίνουμε βάση στο 2d το οποίο είναι και βασικό για τη δουλειά του πολ. μηχανικού. Αν ξέρεις πώς κατασκευάζεται αυτό που θές να σχεδιάσεις τότε το σχεδιάζεις. Αυτός που ξέρει το πρόγραμμα καλά θα κάνει λιγότερο χρόνο απο αυτόν που δεν το ξέρει. Ο δεύτερος θα πεδευτεί περισσότερο, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο όμως.

Ένας πολιτικός μηχανικός κινείται προς 3d επικουρικά και έχει να κάνει μόνο με τη συνεργασία του με τον πελάτη και ουχί προς δική του ευκολία. Εάν λοιπόν αναζητά λοιπόν κάτι τέτοιο θα πρέπει να κινηθεί προς ένα αρχιτεκτονικό πρόγραμμα που είναι σαφώς πιο εύχρηστο από το 3d autocad.

Τέλος εάν θέλει να κάνει συνδιασμό και των δυο θα πρέπει να καταφύγει σε εταιρείες που δίνουν αυτά τα πακέτα (σχεδιαστικά - αρχιτεκτονικά - στατικά - μηχανολογικά) οι οποίες όμως έχουν ένα υψηλό κόστος.

Παράλληλα, μην ξεχνάμε, οτι κανένα αρχιτεκτονικό πρόγραμμα δεν έχει τη δυνατότητα παραγωγής φωτορεαλισμού (render) τέτοιας ποιότητας ωστε να μη χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία σε εξειδικευμένα προγράμματα τέτοιου είδους.

Τελειώνοντας, πιστεύω οτι ως πολιτικός μηχανικός πρέπει να κινηθεί στην εκμάθηση ενός σχεδιαστικού (όχι αρχιτεκτονικού) προγράμματος το οποίο θα είναι και το βασικό του εργαλείο. Με αυτό θα κάνει τα πάντα. Κάποιος πρέπει να του δείξει την αρχή και μετά συν Αθηνά και χείρα κίνη...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.