Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Ρωγμές σε perlobeton


saslanis

Recommended Posts

Στα πλαίσια θερμο-υγρομόνωσης μιας μικρής ταράτσας (60τμ) τοποθετήθηκε μονωτικό υλικό που καλύφθηκε με perlobeto.

 

Την επόμενη κιόλας μέρα της κάλυψης το perlobeto έχει γεμίσει ρωγμές. Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες εδώ https://picasaweb.google.com/lh/photo/cT4e455FNBBmxWrROWC-rA?feat=directlink

 

https://picasaweb.google.com/lh/photo/4hRfy1VvORO_OqRpHVXBzw?feat=directlink

 

https://picasaweb.google.com/117951890239244801430/eiPeEF#5634009609672700914

 

Ολόκληρη η ταράτσα είναι στην ίδια ή σε χειρότερη κατάσταση.

 

Είναι φυσιολογική η εμφάνιση αυτών των ρωγμών;

 

Για υγρομόνωση πρόκειται να χρησιμοποιηθεί τσιμεντοειδές ελαστικό. Πόσο καιρό πρέπει να περιμένουμε για να στεγνώσει το perlobeto πριν το τσιμεντοειδές; Τα μαστόρια θέλουν αύριο κιόλας (ούτε μια μέρα στέγνωμα) να προχωρήσουν στην επάλειψη του τσιμεντοειδούς μάλιστα έχουν σκοπό να κάνουν την δεύτερη στρώση 2 ώρες μετά την πρώτη.

 

Πρέπει να γίνει κάποια προεργασία προκειμένου να κλείσουν οι ρωγμές πριν την στεγανοποίηση;

 

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Η εφαρμογή του περλομπετόν και ειδικά τις ζεστές ημέρες θέλει την ίδια φροντίδα ως να έριχνες πλάκα οπλ. σκυροδέματος, θέλει δηλ βρέξιμο. Η θερμομόνωση που βάλατε στην αρχή δημιούργησε κενό εφαρμογής με αποτέλεσμα το περλομπετόν να "στραγγίξει" από το νερό του.

Γνώμη μου να το αφήσεις λίγες μέρες να "στεγνώσει". όλη η υγρασία έχει πάει στη θερμομόνωση και στη πλάκα απο κάτω. Μικρή ποσότητα ... αλλά καλό είναι να στεγνώσει γιατί πολύ πιθανό να "βγεί" πάνω και δημιουργήσει πρόβλημα συνάφειας με το ελαστομερές.

Ιδανική λύση για αυτό που θές να κάνεις για μένα είναι : 1) στέγη 2) πλακάκια

Όλα τα άλλα είναι λύσεις παροδικές, τουλάχιστον όπως γίνονται εδω, γιατί η ηλιοφάνεια ρημάζει τα πάντα. Αν έχεις τη δυνατότητα να ρίξεις πάνω από το ελαστομερές ένα στρώμα υλικό (σκύρα για παράδειγμα) που παρέχει μια προστασία του ελαστομερούς από τον ήλιο θα κρατήσει περισσότερα χρόνια .. τουλάχιστον όσα λέει η εταιρεία.

Καλό θα ήταν να βλέπαμε και τις φωτό.

Link to comment
Share on other sites

Ο περλίτης που περιέχεται στο περλομπετόν είναι υδρόφιλος, απορροφά το νερό, και συνεπώς η διαβροχή του έχει ως αποτέλεσμα της αύξηση του όγκου του.

Προσοχή λοιπόν στη διαβροχή γιατί μπορεί στο τέλος το τελικό αποτέλεσμα να μην σε ικανοποιήσει καθόλου!

Link to comment
Share on other sites

Το μονωτικό που χρησιμοποιήθηκε ήταν Dow (γράφουμε υλικά ή θεωρείται διαφήσημη;) και τουλάχιστον από ότι έχω διαβάσει δεν 'τραβάει' νερό.

 

Μετά την κάλυψη του τσιμεντοειδούς (Isomat Elastic) (που θα γίνει τελικά από Δευτέρα άρα πιστεύω ότι θα έχει στεγνώσει το perlobeto) θα βάλουμε πλακάκι. Το τσιμεντοειδές δεν είναι ελαστομερές... σωστά;

 

Η απορία μου είναι αν αυτές οι ρωγμές θα παρασύρουν το τσιμεντοειδές ή θα δημιουργήσουν πρόβλημα και σε αυτό, πχ να μην μπορέσει να κλείσει τις ρηγματώσεις με αποτέλεσμα να πάει στράφι η εφαρμογή του..

 

Θέλει κάποια διόρθωση τo perlobeto πριν την εφαρμογή του τσιμεντοειδούς ;

 

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Link to comment
Share on other sites

saslanis

 

το καλυτερο ειναι να πληρωσεις μηχανικο να σου πει τι ακριβως να κανεις και πως. Εριξες το perlobeto και μονος γνωστης των πραγματων ειναι ο εργολαβος. Ο εργολαβος ειναι επιχειρηματιας! Οτι του προσφερει κερδος αυτο εφαρμοζει! Πραγμα καθολου κακο! Γιαυτο υπαρχουν διαφοροι "μονωσαδες" και ο καθενας εχει διαφορετικες λυσεις! Πως λοιπον επιλεγεις τον/ην σωστο/η εργολαβο/λυση; Εξηγεις στο μηχανικο σου τι θελεις και αυτος σε καθοδηγει!

 

Επι της ουσιας και κυριως απο αποσταση (απο αποσταση δουλεια δεν γινεται) οι ρωγμες δεν φαινονται ανυσηχητικες! Αυτα που εριξες χρησιμευουν στο να δημιουργησεις κλισεις για την απορροη των ομβριων και φυσικα για να "πατησει" καπου το τσιμεντοειδες. Αν η τελικη επιφανεια που θα βαλεις ειχει καποιο παχος και δεν ηταν απλη επαλειψη δεν θα υπηρχε κανενα θεμα! Η επαλειψη για να πετυχει τωρα με τι ρωγμες ειναι λιγακι δυσκολο! Χωρια που το χειμωνα οι ρωγμες θα "κλεισουν" και το τσιμεντοειδες που επεσε μεσα θα πρεπει να βγει! Το καλοκαιρι οι ρωγμες θα "ξανανοιξουν". Πιστευω ηδη καταλαβες πως οτι υλικο βγει εξω δεν ξαναμπαινει μεσα. Αποτελεσμα νεες ρωγμες στο τσιμεντοειδες!

Αυτο που θελω να πω ειναι πως ειναι λογικο να περιμενεις ρωγμες στο perlobeto σου!

 

Φυσικα λυσεις υπαρχουν! Αλλα το θεμα ειναι πολυσυνθετο και αφου δεν εχεις μηχανικο...

 

Ο Ροδοπουλος εδω στο Φορουμ προτεινει τακτικα ενα υλικο που ειναι αρκετα καλο αν και δεν το δουλεψα ακομα ποτε. Να μας πει τη γνωμη του!

 

Βρισκεσαι στην κλασικη (95%) των περιπτωσεων που ρωτανε μηχανικο κατοπιν εορτης! Πρωτα ρωταμε μηχανικο αυτοκινητων και μετα ακουμε τον πωλητη! Πρωτα ρωταμε τον γιατρο και μετα τον φαρμακοποιο! Πρωτα χτυπαμε το καρπουζι και μετα μας προτεινει ο εμπορας!

Link to comment
Share on other sites

Το "στράγγιγμα" που ανέφερα δεν έχει σχέση με την αποροφημτικότητα του θερμομονωτικού. Η εφαρμογή του όσο καλή και αν γίνει πάντα αφήνει κενά, οπότε το υλικό δουλεύει σαν "σίτα" και το νερό του περλομπετόν κατακάθεται στην πλάκα χωρίς να έχει επαφή με τον περλίτη.

Sigio: σε αυτό που είπες έχεις δίκιο μόνο που ισχύει σε περίπτωση που δεν κάνουμε εφαρμογή μόνωσης και έχουμε εξισωτικές στρώσεις σε εσωτερικό χώρο. σε περίπτωση έντονης υψηλής θερμοκρασίας και ειδικά σε εξωτερικό χώρο (ταράτσα, βεράντα) τότε απαιτείται το βρέξιμο γιατί οι ρωγμές θα εμφανιστούν σε λιγότερο από 45 λεπτά.

Link to comment
Share on other sites

τους θερινους μήνες περιπου μια μερα αναμονης για καθε εκατοστο στρωσης περλομπετον ειναι ο απαιτουμενος χρονος που πρεπει να περιμενεις.Στις φωτο σου φαινεται οτι δεν το προσεξες το υποστρωμα σου και δεν γνωριζω και το βαθος των ριγματωσεων.Στην καλυτερη των περιπτωσεων για εσενα χρησιμοποιησε μαστιχο για το σφραγισμα των αρμων πριν απο την επιστρωση με το τσιμεντοειδες υγρομονωτικο 2 συστατικων που υποθετω θα χρησιμοποιησεις.Χωρις αυτο κανενα απο τα 3 υγρομονωτικα ευκαπτα τσιμεντοειδη 2 συστατικων μεγαλων εταιρειων που εγω γνωριζω δεν γεφυρωνει ριγματωση πανω απο 1 mm.Ειναι επισης απαραιτητη η χρηση υαλλοπλεγματος εκει που πιθανως θα υπαρξει μικρομετατωπιση.

Link to comment
Share on other sites

Proteas όπως ανέφερα νομίζω πως το περλομπετον θα "φουσκώσει" μετά το βρέξιμο.

Στις υψηλές θερμοκρασίες υπάρχουν και άλλοι τρόποι να διατηρήσεις την υγρασία, όπως πχ χρήση μεμβρανών. Οι ρωγμές μπορούν να κλείσουν με χρήση μαστίχας.

 

Πάντως, επειδή δεν μπορούμε, μέσα από ένα forum να γνωρίζουμε την πραγματική και ακριβή κατάσταση, είναι προτιμότερο να απευθυνθείς σε ένα μηχανικό που θα μπορέσει να μελετήσει από κοντά την περίπτωσή σου.

Link to comment
Share on other sites

Επάλειψη με Penetron απο πάνω. Το κάνεις και μόνο σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.