Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυτοψία επικίνδυνης αυθαιρεσίας του εργολάβου


fifikaki

Recommended Posts

Συνάδελφοι!!!

Εκανα καταγγελία σε πολεδομία της επαρχίας διότι (για αυτους που εχουν παρακολουθησει παλιοτερη συζήτησή μας) ενας εργολαβος έκοψε ένα δοκάρι να ανοιξει μια πορτα (σημειωτεόν ότι η δοκός δεν εμφανίζεται στους ξυλοτυπους)και μετα διαπιστώσαμε ότι ειχε αφήσει σε 7οροφο κτιριο εφαπτόμενο με 5οροφο αντισεισμικό αρμό 2εκ. αντι 8εκ. και διάφορες άλλες παρανομίες.Η οικοδομή τελείωσε το Μάιο. Ερχεται λοιπόν ο υπάλληλος (η κρατική αρχή) και για το δοκάρι είπε : ε, αμα εφτασε στην τοιχοποιία ο εργολάβος, είδε ότι δεν χωρούσε η πορτα και εκοψε το δοκάρι.Δεν το θεωρώ θέμα, μιας και δεν υπάρχει στα σχέδια. Και για τον αρμό μιλιά, θεώρησε ότι είναι εντάξει. Ειμαστε σοβαροί??? Εν τω μεταξύ κάτι οικειότητες με τον εργολάβο απίστευτες. Συνάδελφοι τι κάνουμε??

Link to comment
Share on other sites

Και σε δικηγόρο έχουμε πάει, και δικαστήριο έγινε για τις πολεοδομικές παραβάσεις και το κερδίσαμε, αλλά η Πολεοδομία όλα τα καλύπτει...

Link to comment
Share on other sites

Ποιά ήταν η απόφαση του δικαστηρίου; Εμπλέκει την Πολεοδομία; Αν ναι τότε θα κάνεις μήνυση για μη εφαρμογή της απόφασης.

Link to comment
Share on other sites

Κάναμε ασφαλιστικά μέτρα όπου ζητούσαμε μεσσεγύηση ορισμένα διαμερίσματα (δεν έχει το δικαίωμα ο εργολάβος να πουλήσει τα χιλιοστά του προς το παρόν) μέχρι να συνετιστεί ο εργολάβος. Αλλά πολεοδομία το δικαστήριο δεν ζήτησε γιατί του πήγαμε ανεξάρτητη πραγματογνωμοσύνη. Το δοκάρι το έκοψε ο εργολαβος μόλις βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου!!!

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν κάνατε έγγραφη καταγγελία στην πολεοδομία για την μη τήρηση της εφαρμογής της στατικής μελέτης, ζητώντας διακοπή των εργασιών;

Σας απάντησε εγγράφως η πολεοδομία;

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν συνάδελφοι : Η δοκός δεν υπάρχει στους ξυλότυπους διότι όπως λέει ο επιβλέποντας ότι έγινε εκ του περισσού κατά την κατασκευή από λάθος του μπετατζή (!!!!) και είπαν αφού έγινε ας το κάνουμε και στους υπόλοιπους 6 ορόφους. Η δικαιολογία του βέβαια μπροστά στον υπάλληλο της πολεοδομίας είναι ότι το 60άρι δοκάρι είναι σενάζ...! Ο δε υπάλληλος της πολεοδομίας είπε ότι μάλλον θά το πήραν είδηση στα τούβλα ότι δεν χωρούσε η πόρτα και για αυτό έκοψαν το δοκάρι. Δεν είναι σκέτη τρέλλα? Επίσης στην έγγραφη καταγγελία που κάναμε, εξαίρεσε το θέμα τις δοκού διότι θεωρεί ότι κάτι που δεν υπάρχει στα σχέδια, δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε.... Και όταν του είπα μόνο και μόνο ως πράξη είναι ανεπίτρεπτη απαντα : μα δεν υπάρχει στα σχέδια!!!

Link to comment
Share on other sites

Τσέκαρε τα στατικά μόνη σου αν είναι σωστά.

 

Αυτός που σου απάντησε είναι ο στατικό ελεγκτής ?

Link to comment
Share on other sites

... Επίσης στην έγγραφη καταγγελία που κάναμε, εξαίρεσε το θέμα τις δοκού διότι θεωρεί ότι κάτι που δεν υπάρχει στα σχέδια, δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε.... Και όταν του είπα μόνο και μόνο ως πράξη είναι ανεπίτρεπτη απαντα : μα δεν υπάρχει στα σχέδια!!!

 

fifikaki γιατί δεν τον ρώτησες πως και πάλι υπάρχει πολεοδομική - στατική

παράβαση. Από τη στιγμή που δεν υπήρχε δοκάρι στους ξυλοτύπους, δεν

επενέβησαν στη στατική συμπεριφορά του κτιρίου και μάλιστα διπλά?

Μία που πρόσθεσαν κάποιο δοκάρι και μία που το κατέστρεψαν σε κάποιο

σημείο? Όταν υπάρχει κάποιος ξυλότυπος εφαρμόζουμε αυτόν και δεν

προσθαφαιρούμε ότι μας βολεύει και όπως μας βολεύει. Ας κάναν αναθεώρηση

ή ενημέρωση της αδείας αν θέλαν να κάνουν κάτι το διαφορετικό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.