Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα μειωμένη φορολογία στα φωτοβολταικά??


NIKOS ASTROS

Recommended Posts

Τι γνώμη έχετε για αυτό και πόσο επί τοις εκατό θα είναι πιστευετε? (Ακούστηκε περίπου 3%).

Link to comment
Share on other sites

Αντε να δουμε.μακαρι γιατι θα εκτιναχθουν οι επενδυσεις μιας και μιλαμε για μια ελαφρυνση κατα περιπου 20%.

Εκπτωσεις και στα φωτοβολταικα λοιπον.

Link to comment
Share on other sites

Αμήν, καιρός είναι να γίνει κάτι και για εμάς!

 

Παρακαλώ μην κάνετε παράθεση ολόκληρου του προηγούμενου μηνύματος. Δεν υπάρχει λόγος. Δείτε και τους κανόνες συμμετοχής.

Ευχαριστώ, miltos

Link to comment
Share on other sites

To "ακούστηκε" πώς το εννοείς ακριβώς; Τηλεόραση, εφημερίδα... πώς; γιατί δεν έχω ακούσει τίποτε...

Λές να έρχονται τελικά οι γερμανοί και να γίνεται γιαυτούς το παιχνίδι;;;;

Link to comment
Share on other sites

Εσύ jtb για ποιους λες να γίνετε; Χωρίς να έχω συγκεκριμένα νούμερα υπόψιν, νομίζω το 80-90% της αγοράς ΦΒ είναι εκ Γερμανίας.

Link to comment
Share on other sites

Δεν εννοώ αυτό, εννοώ για τη νέα μελλοντική "επίθεση - επένδυση" μετά της δήλωση Σοϊμπλε : "Θέλουμε τον ήλιο σας...."

Δηλαδή, για εταιρίες πιθανώς αμιγώς γερμανικές, θυγατρικές ή ελεγχόμενες από γερμανία οι οποίες θα επενδύσουν στο ελληνικό έδαφος και θα πουλάνε στη γερμανία.

 

Αυτό θα είναι και το πιο καταστροφικό σενάριο των ΦΒ στη χώρα μας... πόσο μάλλον και για τους έλληνες παραγωγούς ΦΒ.

Link to comment
Share on other sites

Οφ τοπικ

Αν ειναι έξυπνοι οι κυβερνώντες μπορούν να παραχωρησουν μη αξιοποιήσιμες πλαγιές για 20-30 χρόνια σε γερμανικές εταιρειες παραγωγής ηλιακής ενέργειας,αντί να αναγκαστουν να ξεπουλήσουν κρίσιμες υποδομές,υπηρεσίες,νησιά κι εγω δεν ξέρω τι άλλο.

Ξεπουλάς ; ΟΧΙ ,απλά κανεις μια παραχώρηση με σαφή χρονικό ορίζοντα.

 

Και θέτεις σαν όρο τα μισά πανελ που θα εγκατασταθούν , να παραχθουν εδώ, ομοιως οι βάσεις,ειτε σταθερές ,ειτε τρακερ.Τα μισά ειναι πολλά; Εστω το 1/τριτο ή ακόμα και το 1/πεμπτο. Αν οι Γερμανοι εγκαταστήσουν σύνολο 5.000 MW ,δε θα μας χάλαγε καθόλου τα 1,000 να παραχθουν εδώ.Θα μέιωνε και την ανεργία, να μη μιλησω για το μεγάλο όφελος της εμπλοκής του ελληνικου επιστημονικου δυναμικου σε ένα πραγματικά παραγωγικό τομέα.

 

Το πρόβλημα είναι βέβαια η μεταφορά ενέργειας και γι'αυτό ακόμα και να υπάρχει η θέληση, πρέπει να λυθει πρώτα αυτό το ζητημα, ΑΝ λυνεται.

 

Γι'αυτό το βλέπω ο Σοιμπλε περισσότερο να λυγουρευόταν το 200άρι της Κοζάνης και μια ευνοικότερη μεταχείριση γερμανών εμπόρων και μεγαλοεπενδυτών ,παρά να είχε πραγματική διάθεση να προωθήσει μια win-win διακρατική συνεργασία.

 

Ον τοπικ

Το συνολικό κόστος ενός 10αριού σε στέγες για ιδιώτες πώς επιβεβαιώνεται από τους κρατικους μηχανισμούς για να υπολογιστει και να χρεωθει στη συνέχεια ο ΦΠΑ; Αν ο ενδιαφερόμενος επενδυτής ζητήσει δάνειο από την τράπεζα σίγουρα φαίνεται. Αν όχι όμως;

Για παράδειγμα αν ένας ηλεκτρολόγος θέλει να βάλει στη στέγη του σπιτιού του 10 KW και βρει ελαφρώς μεταχειρισμένα υλικά στη Γερμανία με ,ας πουμε , 5.000 ευρώ. Ή κάποιος προμηθευτής του δωρίσει τον εξοπλισμό γιατί ο ηλεκτρολόγος έχει κανει μεγάλες αγορές από αυτόν.

Τότε τί γίνεται; Θα υποχρεωθεί να δίξει με κάποιο τρόπο ο ηλεκτρολόγος οτι αγόρασε τα υλικά αυτά; Η ΔΕΗ ή η Εφορία θα του ζητήσουν τιμολόγια/αποδείξεις αγοράς;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Κάνω Γκάλοπ

Πόσοι πελάτες οικιακών σας έχουν πει ότι θα περιμένονυ να δουν τι θα γίνει με το πράσινο ΦΠΑ ο οποίος θα παίξει απο 1 με 3% όπως έχουν αναφέρει επίσημοι κυβερνητικοί κύκλοι (σε ελέυθερη μετάφραση χαβελέδες πολιτικοί που τρώνε και πίνουν με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου και πετούν βόμβες χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες των λεγόμενών τους)

εγώ έχω 2 μέχρι στιγμής για του οποίους είχαμε τελειώσει την διαδικασία με ΔΕΗ

απο επίσημα χείλη μούγκα στην στρούγκα........... μόνο speculation!!!!

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι δεν το ξέρει ο κόσμος και καλό είναι να μη το πολυ-λέμε κι εμείς γιατί τελικά δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες για κάτι τέτοιο.

 

Από την άλλη καθώς γράφω, σκέφτομαι για τις μεγάλες επενδύσεις που θέλουν να προχωρήσουν το 23% επιβάρυνση είναι σοβαρό ποσό. Οπότε για κάποια ΚW και πάνω ίσως να υπάρξει ευνοϊκή μεταχείρηση... Τώρα για τα 5 ή 7 ή 8 KW σιγά μη ξεβρακωθούν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.