dk121 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13 , 2011 Καλημέρα υπάρχει τρόπος να μειωθεί αισθητά λαλιά κόκορα που πρoέρχεται από διπλανή αυλή σε απόσταση περίπου 12 μέτρων από το σπίτι μου; ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
proteas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13 , 2011 βεβαίως και με άμεση εφαρμογή - σχετικά μεγάλη απόδοση τιμής αποτελέσματος για σήμερα αλλά και για το αύριο - και δεν απαιτείται εξειδικευμένη γνώση για την εφαρμογή του ... δες εδώ : http://www.beretta.com/new-products/new-products/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Didonis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13 , 2011 αρκετές οι επιλογές.... Kόκορας Παστιτσάδα 1 κόκορας κομμένος σε μερίδες 1 πακέττο μακαρόνια τρυπητά 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε κομματάκια 1 νεροπότηρο λευκό κρασί 3 ποτήρια πυκνό χυμό τομάτας 2 κουταλιές σούπας πελτέ αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι (6 σπυριά) 1 κλαράκι κανέλα 1 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη Mπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε και πέννες. Για κρασί ένα παλαιωμένο Cabernet Sauvignon ή ένα Ξινόμαυρο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Tα σοτάρετε καλά. Προσθέτετε τον κόκορα. Aνακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Tο βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι σχεδόν να εξατμιστεί όλο το κρασί. Προσθέτετε το χυμό τομάτας, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, το αλάτι και όλα τα μπαχαρικά. Bράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι η σάλτσα να πήξει καλά, O κόκορας σερβίρεται με μακαρόνια τρυπητά, τα οποία βράζετε και σουρώνετε. Bγάζετε από την κατσαρόλα τα κομμάτια του κόκορα και ρίχνετε μέσα στη σάλτσα τα μακαρόνια. Kουνάτε καλά την κατσαρόλα με το χέρι να ανακατευθούν καλά και βάζετε τον κόκορα από πάνω. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό σε πιατέλα και πασπαλίζετε με εκλεκτή κεφαλογραβιέρα ψιλά-ψιλά τριμμένη. **** Kόκορας λεμονάτος με φέτα στην κατσαρόλα 1 κόκορας ολόκληρος κομμένος σε μερίδες 1 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο extra παρθένο KPOKEΩN 1 κρεμμυδάκι λειωμένο στο μπλέντερ 2 κουταλιές γλυκού ρίγανη 1 κρασοπότηρο χυμό λεμονιού 1/2 κιλό φέτα τριμμένη στο χέρι 1 νεροπότηρο λευκό κρασί Tips Πατάτες τηγανητές άφθονες και ξεροψημένες. Πιείτε μια Pομπόλα από την Kεφαλλονιά. Tηγανίζετε καλά μέσα σε μια κατσαρόλα τον κόκορα μαζί με το κρεμμύδι. Σβήνετε με το κρασί, αλατίζετε, πιπερώνετε και προσθέτετε τη ρίγανη. Aφήνετε να μαγειρευτεί καλά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Σβήνετε με το λεμόνι και κλείνετε το μάτι της κουζίνας. Όταν ο κόκορας γίνει χλιαρός τότε ρίχνετε μέσα τη φέτα και ανάβετε το μάτι για 6 λεπτά. Aνακατεύετε και είναι έτοιμος. **** Kόκορας με μπίρα 1 κόκορας (1200g περίπου) 60g βούτυρο γάλακτος Pοδάμι 250g μανιτάρια ψιλοκομμένα 1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος 2 κουταλιές της σούπας τζιν 1 ½ κουτί μπίρας αλάτι πιπέρι πιπέρι καγιεν Πλένουμε, κόβουμε σε κομμάτια τον κόκορα και τον ροδίζουμε στην κατσαρόλα με λίγο βούτυρο. Aλατοπιπερώνουμε και τον αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά. Kατόπιν τον βγάζουμε και τον διατηρούμε ζεστό. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι. Mόλις πάρει χρώμα ξαναβάζουμε τον κόκορα, τον περιχύνουμε με το τζιν και τον ανάβουμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και τα μανιτάρια. Tα περιχύνουμε με τη μπίρα. Aλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το πιπέρι καγιέν. Tα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Όταν ψηθεί το φαγητό, αφαιρούμε το κρέας ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Aν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο αλάτι και εκτός φωτιάς λίγο ακόμη βούτυρο. Σερβίρουμε τον κόκορα με τη σάλτσα του και πασπαλισμένο με το μαϊντανό. αν οι συντονιστές κρίνουν αναγκαίο, μπορώ να βάλω και το link για τα πνευματικά δικαιώματα των συνταγών, Το λύσαμε κι αυτό το πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
proteas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13 , 2011 Το "ξεκάπνισες" το θέμα .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Didonis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13 , 2011 ε ναι... του άλλαξα τα φώτα του κόκκορα .. χε χε Αλλα αν αρχίσουμε και του λέμε βάλε διπλα τζαμια, βάλε αυτά τα υλικά για μόνωση σε τοίχους και αλλα τεχνικά... και μάθει ποσα εύρα πρέπει να δώσει, πάω στοίχημα ότι θα προτιμήσει τις συνταγές που του έδωσα για οικονομική και ρεαλιστική λύση..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsakias Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13 , 2011 εγω ειχα αντιστοιχο πρόβλημα με διερχομενα άλογα....απλά εβαλα ενα σκύλο να τα γαβγιζει και δεν ξανα περασαν! Εσυ βαλε μια αλεπου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dk121 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16 , 2011 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16 , 2011 λυπάμαι για την ποιότητα των απαντήσεων. Ήλπιζα σε απαντήσεις που διέπονται από επιστημονικό κύρος και όχι από τόνο θυμηδίας και ειρωνείας. Πραγματικά λυπάμαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dib Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16 , 2011 λυπάμαι για την ποιότητα των απαντήσεων................ Μάλλον δεν δώσατε την πρέπουσα σημασία ή δεν καταλάβατε την απάντηση που έδωσε ο συνάδελφος & την παραθέτω ξανά (υπογραμμισμένη απο μένα) : Αλλα αν αρχίσουμε και του λέμε βάλε διπλα τζαμια, βάλε αυτά τα υλικά για μόνωση σε τοίχους και αλλα τεχνικά... και μάθει ποσα εύρα πρέπει να δώσει, πάω στοίχημα ότι θα προτιμήσει τις συνταγές που του έδωσα για οικονομική και ρεαλιστική λύση..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts