Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταγγελία - ερώτηση


Recommended Posts

εγω πολύ ταπεινα να προσθέσω ότι την καταγγελία δεν την συνιστώ σε κανένα

πχ σε παράνομη κατ'επέκταση αποθήκη σε οικόπεδο ο καταγγέλων κλήθηκε να πληρώσει το πρόστιμο ανέγερσης κατά 50% αφού είναι συνιδιοκτήτης!

Link to comment
Share on other sites

είναι εξαδιαιρέτου αλλα με συμβολαιογραφική πράξη εχει οριοθετηθεί του καθενός το οικόπεδο για αποκλειστική χρήση ευκρινώς. Δεν έχουμε επομένως κοινόχρηστους χώρους εχει ο καθένας το οικόπεδο του και το οίκημα είναι στη μέση.

 

Απλά αυτός εχει σηκώσει πέργκολες,ντοματιές, σιδηροκατασκευες για ηλιακό και κιόσκι στο δικό μου ύψος 2 μέτρα από το παράθυρο μου όπως φαινεται απο την φωτογραφία η οποία έχει τραβηχτεί από το παράθυρο μου.

 

Προβλέπεται κάτι τέτοιο?Η πολεοδομία θα μπορεί να μου απαντήσει?Έπαιρνα σήμερα και δεν το σήκωναν. Προβλέπεται να έρθει ελεγκτής μηχανικός κατόπιν επώνυμης καταγγελίας μου?

 

Δηλαδή η ερώτηση μου είναι η εξής, θίγομαι εγω σαν ιδιοκτήτης του ανωγείου ή είναι καθαρά πολεοδομικό θέμα?Κάνει παράβαση σε σχέση με εμένα?

 

Σκεφτείται ότι πάνω στην σιδηροκατασκευασμένη πέργκολα θα μπει ηλιακός και κληματαρια

Link to comment
Share on other sites

Από πολεοδομικής απόψεως :

 

1. δεν μπορείς σε καμμία περίπτωση να πεις γιατί ο άλλος φυτεύει ντομάτες , δένδρα κλπ. Η μόνη υποχρέωση που έχει κατά την φύτευση είναι η φύτευσή του να μην προκαλεί βλάβη σε υφιστάμενο κτίριο.

 

2. Για την μεταλλική πέργολα , θέλει άδεια από την πολεοδομία άρα είναι αυθαίρετη. Επίσης πέργολα λέγεται η κατασκευή που χρησιμεύει μόνο για στήριξη φυτών. Οχι εγκαταστάσεων , όχι επικαλύψεις , ούτε καν με τεντόπανα.

 

3. Εφ'όσον κάνεις καταγγελία είναι υποχρεωμένη η πολεοδομία να στείλει υπάλληλο να κάνει αυτοψία , να συντάξει έκθεση αυθαιρέτου και να επιβάλλει πρόστιμο. Ομως έχε υπ'όψη σου ότι επειδή ετοιμάζεται και ο νόμος περί διατήρησης αυθαιρέτων , ίσως η προσπάθειά σου να πέσει στο κενό.

 

Γενικότερα τώρα , έχεις το δικαίωμα να στραφείς εναντίον του με αγωγή , διεκδικώντας χρηματική αποζημίωση επικαλούμενος το γεγονός ότι οι αυθαίρετες κατασκευές του , (ακόμα και υπό καθεστώς διατήρησης) , υποβαθμίζουν την ιδιοκτησία σου. Αλλά για αυτό θα συμβουλευθείς δικηγόρο.

 

Η φύτευση λαχανικών πάντως δεν απαγορεύεται από κανένα νόμο.

Link to comment
Share on other sites

Και βέβαια να κάνεις καταγγελία μέσω της e-πολεοδομίας.

Δεν έχω κάνει ποτέ αλλά γιατί όχι.

Να λάβεις ηλεκτρονικό αριθμό πρωτοκόλλου και μετά από μία εβδομάδα να πάρεις τηλέφωνο την υπηρεσία για να μάθεις την πορεία της καταγγελίας σου.

 

Καλύτερα όμως είναι να:

1. απευθυνθείς σε δικηγόρο και

2. απευθυνθείς σε μηχανικό ο οποίος θα συντάξει την τεχνική έκθεση, θα επισυνάψει τοπογραφικό του οικοπέδου και φωτογραφίες και θα γνωρίζει την νομοθεσία καλά για να μπορεί να τον πιάσει εκεί που είναι το αδύνατο σημείο του.

Ο Αλ Καπόνε για φοροδιαφυγή δε φυλακίστηκε; ;)

 

Πριν κάνεις την όποια καταγγελία και αφού συζητήσεις με μηχανικό και δικηγόρο το όλο θέμα, την διαδικασία, τα "όπλα" σου και τις αδυναμίες σου μπορείς να κάνεις μια συζήτηση με τον θείο σου εκθέτοντας του μέρος των "όπλων" σου και δείχνοντας την αποφασιστικότητά σου να φτάσεις στα άκρα, μήπως τυχόν τον μεταπείσεις και βρείτε τη χρυσή τομή πριν προσφύγετε σε πολεοδομίες και δικαστήρια.

 

Ό,τι και αν κάνεις θα χρειαστείς χρήματα, υπομονή και γερά νεύρα.

Να είσαι δε έτοιμος να δεχθείς και αρνητικό για σένα αποτέλεσμα στην όλη υπόθεσή.

Ο κόσμος μας δεν είναι αγγελικός.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.