Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΣΜΕΔΕ και εγκυμοσύνη


maria76

Recommended Posts

...στις γυναίκες άδεια τοκετού και λοχείας συνολικά 15 μήνες με αποδοχές (ενώ στις οιωνεί υπαλλήλους όλα είναι αβέβαια και στην ευχέρεια του εργοδότη). Άσε που τώρα ζητάνε και οι άντρες το 9μηνο (κακώς κατά τη γνώμη μου, εκτός αν είναι στην κατηγορία των αντρών που παράγουν γάλα και θηλάζουν)Άσε που τώρα ζητάνε και οι άντρες το 9μηνο (κακώς κατά τη γνώμη μου, εκτός αν είναι στην κατηγορία των αντρών που παράγουν γάλα και θηλάζουν)...

:lol: :lol: :lol:

Αν δηλαδή δε θηλάσει η γυναίκα δε δικαιούται άδεια λοχείας;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 33
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

:) Δεν έχεις άδικο όπως το θέτεις.

Ξέρω όμως και κάτι "συναδέλφους" που κοκκορεύονται ότι θα πάρουν το 9μηνο και θα πάνε το παιδί για full απασχόληση στη μάνα τους για να κόβουνε βόλτες.

Αν και βγήκαμε από το θέμα μας, η πλειοψηφία των γυναικών διακόπτουν το θηλασμό λόγω επιστροφής στην εργασία. Η λογική μου είναι αντί να δίνουν τέτοια άδεια σε άντρες να φροντίσουν να εφαρμοστεί αντίστοιχο μέτρο σε όλες τις εργαζόμενες. Το 6μηνο έξτρα που δώσαν πρόσφατα για τις υπαλλήλους με ΙΚΑ, δεν είμαι σίγουρη ότι ισχύει και στις μισθωτές μηχανικούς.

Και οπωσδήποτε πρέπει να διευθετήσουν το θέμα των εισφορών των γυναικών ελεύθερων επαγγελματιών. Δεν φτάνει που δεν θα έχουν εισόδημα, να πληρώνουν και από πάνω; Έξι χρόνια πρόλαβα να δουλέψω ως οιωνεί μισθωτή πριν διοριστώ και δεν έκανα παιδιά λόγω της ανασφάλειας.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ ότι θα έπρεπε να δίνεται στις γυναίκες περισσότερη άδεια λοχείας, 2 χρόνια θα έλεγα ότι είναι καλά. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο θεωρείτε υπερβολικό θα έπρεπε το ΤΣΜΕΔΕ να καλύπτει το 100% ενός παιδικού σταθμού.

Όσοι αναρωτιέστε πού θα βρεθούν τα λεφτά θα σας απαντήσω από τις συντάξεις που δίνει το ΤΣΜΕΔΕ στις άγαμες θυγατέρες Μηχανικών ακόμα και αν αυτές λαμβάνουν πλήρη σύνταξη από κάποιον άλλο φορέα. Επίσης, δεν μπορούμε να λέμε ότι έχουμε πρόβλημα με το ασφαλιστικό και ότι ένα απ' τα αίτια είναι η υπογεννητικότητα και απ' την άλλη να αποθαρρύνουμε τη γέννηση παιδιών βασική αιτία της οποίας είναι το οικονομικό. Ας κάνουμε λοιπόν όλοι κάποιες θυσίες αρκεί να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

 

Όσο αφορά το θέμα της άδειας πατρότητας θα έλεγα ΝΑΙ όχι όμως 9μηνο αλλά ένας μήνας είναι υπεραρκετός.

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς καλή λευτεριά. Τα 2.500 αφορούν τα της εγκυμοσύνης και τοκετού ότι "δεν αναγράφει" το παραπεμπτικό σου αιτία την κύηση πληρώνεται κανονικά είτε φάρμακα, είτε γιατρός κλπ

Link to comment
Share on other sites

Γιατί τα ΧΧ (έτσι δεν λένε τα αρσενικάWink είναι πιο δυνατά από τα ΧΥ αλλά πεθαίνουν πιο γρήγορα (και μετά επιβιώνουν τα ΧΥ για τρεις μέρες)

Γιάννη ανάποδα πάνε τα χρωμοσώματα. Τα αρσενικά σπερματοζωάρια έχουν ΧΥ και τα θυληκά ΧΧ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

σου εύχομαι όλα να πάνε καλά και σου λέω πως κινήθηκα εγώ που τώρα το νίνι μου είναι 6 μηνών. για γυναικολογική εξέταση δίνει το τσμεδε 20 + 8κάτι που είναι του υπερήχου. να σημειώσω ότι μένω σε απόσταση 10 λεπτών από το τσμεδε οπότε δεν είχα πρόβλημα να πηγαίνω συχνά. η γιατρός μου έκοβε 2 αποδείξεις με διαφορετική ημερομηνία (να μη γράφουν ότι είσαι σε κύηση, εμένα φαινόταν καθαρά στον έκτο μηνα γιατί κρυβόταν η κοιλιά με τα χειμωνιάτικα και το μπουφάν ) τις πήγαινα σε διαφορετική μέρα μέσα στο μήνα και μου δίναν τα λεφτά. αν γράψει ο γιατρός ότι είσαι σε κύηση δε δικαιούσαι τίποτα γιατί δε θεωρείσαι άρρωστη. μετά τον 60 μήνα που φούσκωσα αλλά επίσης έπρεπε να κρεβατωθώ, πήγαινε μια ξαδέρφη μου οπότε πάλι δε με βλέπαν. για τις εξετάσεις αίματος έπαιρνα όλο το ποσό , και κάποιες ήταν και αρκετά ακριβές, αλλά στο έντυπο έγγραφα απλά εξετάσεις αίματος. αν κάποιες δεν περνούσαν είναι θέμα του ελεγκτή να δει το αναλυτικό τις απόδειξης και δεν το κοιτούσε ποτέ. φάρμακα επίσης ότι σου γράψουν και αφορούν εγκυμοσύνη, παίρνεις το 100% και καλά το ασβέστιο και το σίδηρο είναι και οικονομικά, αλλά ένεση που έκανα για ρέζους αρνητικό στο τέλος είχε γύρο στα 100€ νομίζω και τα πήρα. για triplex καρδιάς δίνουν 73€ και το ξέρω γιατί το έκανα μετά τι γέννα. για το μεγάλο υπέρηχο μου γράψανε στο βιβλιάριο γυναικολογική εξέταση έσω όργανον (δεν έχω την απόδειξη να δω τι έγραφε εκεί), και πήρα πίσω γύρο στα75 νομίζω. αλλιώς είναι σαν απλός υπέρηχος που επιστρέφουν 8€ (άσχετα αν εσύ δίνεις 150). 3 βδομάδες πριν γεννήσω με πήγανε στο διαβαλκανικό γιατί είχα συσπάσεις και έμεινα μέσα μια βδομάδα. υποτίθεται ότι είναι συμβεβλημένο, αλλά μόνο για τρίκλινο (καλύπτει όλο το ποσό). όλως περιέργως όμως όταν πήγα εγώ δεν υπήρχε διαθέσιμο, και για το δίκλινο που μπήκα, κάλυπτε μόνο ένα μικρό ποσό τι μέρα τύπου 20€. δε θυμάμαι κάτι άλλο προς το παρόν. ελπίζω να σε βοήθησα και όλα να πάνε καλά.

 

Για τη μετάφραση από greeklish στα Ελληνικά, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

elenoi,

 

καλωσήρθες....

 

Απαγορεύονται τα greeklish.

Σε παρακαλώ να διαβάσεις τους Κανόνες Συμμετοχής και να διορθώσεις τη δημοσίευσή σου.

Για τη διόρθωση πάτα την "επεξεργασία" (πάνω δεξιά στη δημοσίευσή σου) και για τη μετατροπή από greeklish μπορείς να δεις ΑΥΤΟ.

Link to comment
Share on other sites

Maria76 αν ο άντρας σου έχει ασφάλεια Ι.Κ.Α. και μπορεί να περάσει εκεί τα έξοδα της εγκυμοσύνης σου θα έχεις μεγαλύτερη επιστροφή.

Νομίζω είναι η μοναδική περίπτωση που αξίζει η ασφάλεια του ΙΚΑ .

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά στις 26 Αυγούστου αποκτήσαμε το τρίτο μας παιδί και αυτή τη φορά είναι κορίτσι.

 

Η εξυπηρέτηση από το γραφείο ΤΣΜΕΔΕ Χαλκίδας άψογη και αστραπιαία!!

Link to comment
Share on other sites

Να σας ζήσει!

Εσύ δε μετράς γιατί και τη διαδικασία γνωρίζεις και πλέον έχεις άλλες σχέσεις με το ΤΣΜΕΔΕ μετά από τρία παιδιά. :D:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.