Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άρτιο κατά παρέκκλιση η όχι?


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

αγροτεμάχιο 115 τ.μ. στον Αγ.Ι. Ρέντη (περιοχή ''πίσω από το γήπεδο του Ολυμπιακού'') μπαίνει στο σχέδιο με την έγκριση της Πολεοδομικής Μελέτης (ΦΕΚ 459Δ/1985). Με την ένταξη στο σχέδιο και την εφαρμογή των Ρ.Γ. έχουμε ρυμοτομούμενο τμήμα 7 τ.μ. (εναπομένον οικόπεδο 108 τ.μ.). Η πράξη δεν έχει κυρωθεί (βασικά δεν έχει ξεκινήσει). Οπότε οικοδομήσιμο μόνο με οικοδομησιμότητα. Το προαναφερθέν ΦΕΚ λέει για την αρτιότητα:

1.ΚΑΝΟΝΑΣ - Ε=200 τ.μ. , Π=10 μ.

2.Κατά παρέκκλιση της προηγούμενης παραγράφου θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα τα οικόπεδα με όποιες διαστάσεις έχουν κατά την ημέρα δημοσίευσης του παρόντος διατάγματος.

 

Συμπεραίνω ότι το εναπομένον οικόπεδο είναι άρτιο κατά παρέκκλιση. Υπάλληλος της Πολεοδομίας μου πε ότι δεν είναι. Ότι είναι οικοδομήσιμο με το άρθρο 25.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, μάλλον ο συνάδελφος στην Πολεοδομία σου λέει ότι του κατέβει στο κεφάλι.

Link to comment
Share on other sites

νομίζω μόνο αν συγρόνως εγγράφεται και κτίσμα 5χ10 τότε ναι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο (άρθρο 6 ΓΟΚ/85)

 

β) όταν πρόκειται για οικόπεδο που δημιουργείται μετά τη δημοσίευση του νόμου αυτού, αν έχει τα ελάχιστα όρια εμβαδού και προσώπου που ισχύουν κατά τον κανόνα στην περιοχή ή εκείνα που αναφέρει το ν.δ. 8/1973, αν αυτά είναι μεγαλύτερα και συγχρόνως εάν μπορεί να εγγράφεται στο οικοδομήσιμο τμήμα του κάτοψη κτιρίου με ελάχιστη επιφάνεια 50 τ.μ. και ελάχιστη πλευρά 5 μ., με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 25 του ν. 1337/1983

Link to comment
Share on other sites

το εναπομένον οικόπεδο από τη ρυμοτόμηση είναι περίπου 9μ.Χ12μ.

επίσης δημιουργήθηκε προ ΓΟΚ85

Link to comment
Share on other sites

με το ποσοστό κάλυψης που έχεις τι κτίσμα κάνεις;

Αν είναι > ή = 50 μ2 είναι άρτιο και οικοδομήσιμο (αλλιώς πας με το άρθ 25 Ν 1337 αν συγχρόνως προϋφ του Ν 651/77)

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι πως δεν τίθεται θέμα εγγραφής κτίσματος 50 τ.μ. γιατί αν υπήρχε τέτοιο θέμα, δεν θα έκανε λόγο ο υπάλληλος για αρ. 25.

Αρα, δεν έχει καμία βάση αυτό που σου είπε. Από την στιγμή που το δ/γμα λέει άρτιο ως έχει κατά την κύρωση της πολεοδομικής μελέτης και δεν έχεις θέμα εγγραφής κτήρίου ελάχιστης πλευράς μπλα μπλα.. δεν έχεις κανένα θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε

Χίλια συγνώμη

Εντάσσεσαι εδώ

2. Οικόπεδο που βρίσκεται μέσα σε ρυμοτομικό σχέδιο κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου θεωρείται άρτιο και οικοδομήσιμο:

α) όταν πρόκειται για οικόπεδο που έχει δημιουργηθεί πριν από τη δημοσίευση του νόμου αυτού, αν έχει τα ελάχιστα όρια εμβαδού και προσώπου, κατά τον κανόνα ή κατά παρέκκλιση που ισχύουν στην περιοχή

Τα υπόλοιπα που έγραψα για απαίτηση εγγραφής 50μ2 (απαιτούνται σε κάθε κατάτμηση οικοπέδου που υπήρχε εντός σχεδίου που είχε εγκριθεί πριν το ΓΟΚ/85)

Εφόσον το ΦΕΚ ένταξης όπως αναφέρεις λέει

«2.Κατά παρέκκλιση της προηγούμενης παραγράφου θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα τα οικόπεδα με όποιες διαστάσεις έχουν κατά την ημέρα δημοσίευσης του παρόντος διατάγματος.» (χωρίς απαίτηση εγκ 50μ2 που δυνητικά μπορούσαν να τεθούν από τον μελετητή)

Είσαι άρτιος και οικοδομήσιμος κατά παρέκκλιση

Και πάλι

Χίλια συγνώμη

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους,

έτσι και αλλιώς εγγράφεται κτήριο 50 τ.μ. μέσα στην κάλυψη. Επίσης σύμφωνα με τη λογική του υπαλληλου δεν μπαίνει ούτε στο άρθρο 25 (αφού δεν προυπάρχει του 1977). Για μένα είναι στην παρέκκλιση.

Link to comment
Share on other sites

Στο ΥΠΕΚΑ μου παν ότι προφανώς διάβασα σωστα το ΦΕΚ και τους όρους δόμησης. Όμως υπάρχει απόφαση του ΣΤΕ που κρίνει αντισυνταγματική την παρέκκλιση ''άρτια ως έχουν''. Γι'αυτό και μου παν στην πολεοδομία να πάω με το άρθρο 25. Βέβαια μου παν ότι έχουν στείλει οδηγία στις πολεοδομίες να αλλαχθούν οι όροι δόμησης , αλλά στην συγκεκριμένη πολεοδομία δίνουν καθαρά τους όρους δόμησης με αυτήν την παρέκκλιση. Αρα πως γίνεται κάποιος να καταλάβει το αντίθετο? Προφανώε δεν γίνεται...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.