Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοποθέτηση καφασωτών σε μπαλκόνι


Recommended Posts

Γειά σας συνάδελφοι

 

Μία ερώτηση...Σε μπαλκόνι πολυκατοικίας,στα πλαινά.υπάρχουν κολωνάκια απο μπετον-μη φέροντα στοιχεία-και το στηθαίο είναι Η=1.10μ απο το δάπεδο του μπαλκονιού.Αυτη την στιγμή υπάρχουν τέντες,που με τον συνήθη τρόπο κλείνουν τα πλαινα αυτα ανοίγματα των μπαλκονιών,και στηρίζονται με γάντζους στήν έξω πλευρά του στηθαίου.Μπορώ να αντικαταστήσω τις τέντες,με καφασωτά,ας πούμε με ξύλινες τάβλες με ενδιάμεσα κενά?

Υπάρχει πρόβλημα ΓΟΚ?

Δεδομένου οτι τα έτοιμα καφασωτα που πουλάνε σε πολλά γνωστα καταστήματα με είδη κηπου κλπ,τα τοποθετούμε συνήθως χωρίς καμία άδεια,σε μπαλκόνια σε δώματα και αλλού.Αν εγω κατασκευάσω καλύτερης ποιότητας και τα τοποθετήσω θα έχω κάποιο πρόβλημα?

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

κτιριοδομικός κανονισμός

 

Άρθρο 15.

 

 

Στηθαία.

 

4. Όπου κρίνεται σκόπιμο για λόγους ασφάλειας, επιτρέπεται η κατασκευή στηθαίων ύψους μεγαλύτερου του 1,20 μ., αλλά το τμήμα που βρίσκεται πάνω από ύψος 1,20 μ. πρέπει να κατασκευάζεται αποκλειστικά από κιγκλίδωμα.

7. Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου εφαρμόζονται και σε υφιστάμενα κτίρια, όταν και όπου η πολεοδομική αρχή κρίνει ότι λόγοι ασφάλειας από πτώση το επιβάλλουν. Στην περίπτωση αυτή, η πολεοδομική αρχή θέτει με έγγραφο εύλογη προθεσμία στους ιδιοκτήτες για συμμόρφωση.

Link to comment
Share on other sites

Ίσως όμως χρειάζεται άδεια μικρής κλίμακας και ενδεχομένως έγκριση ΕΠΑΕ. Το λέω με την λογική ότι επισκευάζεις/αντικαθιστάς κιγκλίδωμα αν μπορείς να πεις έτσι το καφασωτό και τροποποιείς την όψη του κτιρίου.

Link to comment
Share on other sites

Θεωρητικά αν το κτήριο πέρασε ΕΠΑΕ κάθε αλλαγή στην όψη πρέπει να ξαναπάρει έγκριση - το άρθρ. 15 (απόσπασμα) που παρέθεσε ο ΚΑΝΑ θα βόλευε αν δεν είχες άλλη εναλλακτική αλλά δεν απαγορεύεται αυτό που εσύ θες (στην ουσία ξύλινες περσίδες που να προστατεύουν κάποια ανοιχτή πλευρά).

 

Για αυτό το "πραγματάκι" είσαι διατεθειμένος να χάσεις χρόνο με άδειες? Την ίδια ώρα που ολόκληρη κυβέρνηση καταστρατηγεί νομιμότητες και ισονομίες επιχειρώντας να περάσει νόμους σαν αυτόν με τα αυθαίρετα? Κάντο - το πολύ πολύ να βρεθεί κανένας στριμμένος γείτονας, να σε καταγγείλει και να αναγκαστείς να το ξεβιδώσεις...

 

 

υγ1. και όμως, να ήξερες πόσο τυπικός και γραφειοκράτης είμαι (ή ήμουν?)...

υγ2. η κατασκευή μπορεί να εφάπτεται του υφιστάμενου κιγκλιδώματος άρα δεν έχεις καθαιρέσεις...

Link to comment
Share on other sites

σας ευχαριστώ παιδιά,όλους...

 

Παρεπιπτόντως...Η πολυκατοικία είχε περάσει ΕΠΑΕ,για τις όψεις,που ήταν στα σχέδια με μπαλκόνια σε πρόβολο.Εγώ όμως την βρήκα με κολωνάκια ανά δύο ορόφους,απο την κατασκευή της!!..αυτό για το αστείο του πραγματος..

και πάλι,ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.