Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιώτης Μηχανικός ή Υπαλληλική σχέση ?


TheoTDM900

Τι κάνουμε λοιπόν ?  

324 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Τι κάνουμε λοιπόν ?

    • Υπαλληλική Σχέση
    • Ιδιώτης Μηχανικός


Recommended Posts

Ειναι παρα πολυ απλο: θα συναναστραφεις με ανθρωπους που δεν τους "πας",θα σου ζητησουν ενα σχεδιο που δεν σου αρεσει ενω τους εχεις προτεινει ενα πολυ καλυτερο και στο τελος θελουν ενα "κουτι". Τι θα κανεις? Θα τους σνομπαρεις, θα τους βρισεις? Δεν ξερω εσυ τι κανεις, αλλα εμενα εφ'οσον μου ζητανε νομιμα πραγματα, τα κανω και απλα συζητω για την αμοιβη μου. Το marketing αγαπητε-η, ειναι πολυ απλα η τεχνη του να κανεις τη δουλεια σου ΝΟΜΙΜΑ με τον οποιονδηποτε, ασχετως πολιτικων πεποιθησεων και γουστου. Ελπιζω να ηταν αρκετα "λιανα" αυτα τα ολιγα για να τα καταλαβεις. So simple!

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και είναι πολύ δύσκολη εποχή για ελευθερο επάγγελμα. Πιστεύω όμως ότι αξίζει τον κόπο. Σίγουρα οι ευθύνες είναι περισσότερες, αλλά δεν έχεις κανέναν πάνω από το κεφάλι σου. Και φυσικά όπως μου είχε πει ένας παλιός συνάδελφος (άνω των 55 ετών) αν δεν "γουστάρεις" κάποιον μπορείς ακόμη και να τον βρίσεις και να τον πετάξεις έξω από την πόρτα. Πάντως παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το πως ο ίδιος πλασάρεις τον ευατό σου. Και προπαντώς να μην κάνεις εκπτώσεις τόσο στα οικονομικά όσο και στο επίπεδο της δουλειάς και των υπηρεσιών που προσφέρεις. Κυριότερο όμως είναι η χαρά της δημιουργίας και η αίσθηση ότι τόσα χρόνια σπουδών έπιασαν τόπο (δεν εννοώ μόνο οικονομικά)

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά θεωρώ ότι η μαθητεία κοντά σε κάποιον παλαιότερο και εμπειρότερο είναι πολύτιμη. Σε άλλα επαγγέλματα είναι θεσμοθετημένη (οι δικηγόροι έχουν πρακτική εξάσκηση, οι γιατροί ειδικότητα κλπ). Φυσικά, τα χρήματα που παίρνει κανείς σε αυτό το στάδιο είναι σίγουρα λίγα.

Τώρα από 'κει και πέρα όπως είπαν και οι προλαλήσαντες το ελεύθερο επάγγελμα θέλει γερό στομάχι και είναι ζήτημα χαρακτήρα και στάσης ζωής το τί θα επιδιώξει ο καθένας. Προσωπικά εργάζομαι σε εταιρεία και μερικές φορές σκέπτομαι ότι ίσως σαν ελεύθερος επαγγελματίας να έβγαζα περισσότερα. Αλλά όταν βλέπω το τηλέφωνο του αφεντικού μου να χτυπάει κάθε δύο λεπτά, να φεύγει από το σπίτι του το πρωί και να γυρίζει το βράδυ, να τον ζαλίζουν με τις ώρες οι πελάτες κλπ, σκέπτομαι ότι είναι πολύ καλύτερη μια φυσιολογική ζωή κι ας μην αποκτήσω ποτέ... σκάφος.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τελικά όλα είναι θέμα του ζούμε για να δουλεύουμε ή δουλευουμε για να ζούμε....

Βέβαια πρέπει να υπάρχει και ισορροπία γιατί είναι πίκρα να κάνεις μια δουλειά που δε σε εκφράζει

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.