Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κόστη-Αμοιβές Δημοτικά τέλη και δημοτικός φόρος


prodigy

Recommended Posts

Γεια σας.

Ευχαριστώ καταρχήν για την φιλοξενία σας και την δυνατότητα να υποβάλω το ερώτημα μου.

 

Το ερωτημα μου εχει να κανει με τα δημοτικα τελη που μου χρεωνει ο δημος μου σε ενα αγροτεμάχιο. Λογο της δυσκολίας λοιπόν των καιρών, κάθισα να μετρήσω και γω τα κουκιά μου και βλέπω πως στο αγροτεμάχιο μου αυτο κάθε χρονο πληρώνω 9700€ μονο δημοτικά τέλη. Παλαιότερα αυτο το αγροτεμάχιο ηταν κλωστοϋφαντουργείο και στον χώρο ειχαν χτιστεί μεγαλες αποθηκες, τρεις στον αριθμο, συνολικου εμβαδου 2500τ.μ. Βεβαια εγω αυτες τις αποθηκες δεν της χρειάζομαι στο σύνολο τους. Χρειάζομαι μονο τα 100? αντε τα 200τ.μ.

Πήγα λοιπόν στην ΔΕΗ και μίλησα με κάποιους προϊσταμένους εκει και με ενημέρωσαν πως μπορω να παω στο δήμο και να αιτηθω στην τεχνική υπηρεσία να κάνει μια πραγματογνωμοσύνη για τους χορους που χρησιμοποιώ. Καλεσα λοιπον τον δημο και με ενοιμερωσαν πως μονο σε μισογκρεμισμένα κτίρια μπορεί να γίνει κατι τέτοιο.

Ρωτησα επισης αν μπορω να διακοψω την ηλεκτροδοτηση ετσι ωστε να μην πληρωνω δημοτικα τελη. Ο προισταμενος στην ΔΕΗ μου ειπε δεν θα πληρωσεις τελη και οτι εχει βγει νομος απο άρειο πάγο που το λεει, το τεχνικο τμημα του δημου μου λεει το αντιθετο.

Σας παρακαλω θα ηθελα μια βοηθεια με το θεμα μου. Να το κοψω η να πληρωνω κατι λιγοτερο, κατι πρεπει.

Ευχαριστω πολυ

Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν προσπαθείς να νοικιάσεις τους υπόλοιπους χώρους; Ίσως, να είναι καλύτερο, από το να κόψεις το ρεύμα.

Link to comment
Share on other sites

Ted σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου. Ξερεις προχθες ηρθε φιλος εδω στην Θεσσαλονικη λογο και της συναυλιας του Moby και για να παμε θεατρο δασους περασαμε απο την Β. Ολγας. Τρομαξε με τα καταστηματα που ειδε κλειστα. Ρωτησε τι εγινε. Τι να γινει του ειπα, κρίση.

Ποιος να νοικιασει αποθηκη στην Καλλικρατεια Χαλκιδικης 900 μετρα? Δυσκολο πολυ. Καλη σκεψη ναι, θα βαλω ενα ενοικιαστηριο, αλλα δεν το βλεπω Ted.

Κατι πιο χειροπιαστό θα πρεπει να κανω. Να ηξερα τουλάχιστον αν σε περίπτωση κοψω το ρευμα δεν θα πληρωνω δημοτικα τελη. Ψαχνω ψαχνω και καποιο νομο δεν βρισκω σχετικά. Ειναι πολλα χρηματα για μενα αυτον τον καιρο 900€ το μηνα μονο δημοτικα.

Link to comment
Share on other sites

prodigy έχω ακούσει για αρκετές εταιρίες, που ψάχνουν να βρουν φτηνότερους αποθηκευτικούς χώρους, λόγω της κρίσης. Ίσως να είσαι τυχερός, αλλά θα υπάρχει και το ρίσκο να μη σε πληρώνουν στην ώρα τους.

 

Πράγματι, δε γνωρίζω τι συμβαίνει με τα δημοτικά τέλη, αν κόψεις το ρεύμα. Μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω περισσότερο.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε prodigy...

Σχετικά με το θέμα σου δεν εχω ιδέα αλλά τυνχάνει στο φορουμ να έχει εμφανιστεί ίσως ο ανθρωπό σου με το ονομα Costast με ιδιώτητα λογιστής. Είναι φίλος και καλό παιδι αλλά περιιιιιιιιέργος.....παπαπαπα....:D

Για να δουμε μήπως τον ξετρυπώσω και μπορεί να σε βοηθήσει....

Link to comment
Share on other sites

Prodigy αν παρ΄όλο που θα διακόψεις την ηλεκτρική σύνδεση συνεχίσουν να έρχονται δημοτικά τέλη τότε θα πρέπει η Ελληνική Πολιτεία να σε τιμήσει με το διάσημο του Τάγματος της Τιμής διότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια η Ελληνική Πολιτεία - όπως αυτή εκφράζεται κάθε φορά - ψάχνει να βρει ένα διαφορετικό κανάλι χρέωσης επειδή μια ιδιωτική ( μελλοντικά ) Δ.Ε.Η. δεν μπορεί να εισπράττει ποσά υπέρ τρίτων.

ΝΟΜΟΣ 3345/2005 - ΦΕΚ Α'/138/16.6.2005

Οικονομικά θέματα Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και ρύθμιση διοικητικών θεμάτων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

......................

Άρθρο 5

 

Απαλλαγή από δημοτικά τέλη καθαριότητας και άλλα οικονομικά και οργανωτικά θέματα Ο.Τ.Α. πρώτου βαθμού

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β

ΘΕΜΑΤΑ Ο.Τ.Α. ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ

 

1. Το δεύτερο και το τρίτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 3 του ν. 25/1975 (ΦΕΚ 74 Α'), όπως συμπληρώθηκαν με την παρ. 14 του άρθρου 9 του ν. 2503/1997, αντικαθίστανται ως εξής:

"Ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται, σύμφωνα με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ή του νόμιμου εκπροσώπου του και δεν ηλεκτροδοτούνται, ύστερα από βεβαίωση της Δ.Ε.Η., απαλλάσσονται από την καταβολή δημοτικών τελών καθαριότητας για όσο χρόνο παραμένουν κλειστά. Σε περίπτωση που διαπιστώνεται χρησιμοποίηση του ακινήτου, επιβάλλεται σε βάρος των υπόχρεων ολόκληρο το τέλος που αναλογεί σε κάθε κατηγορία ακινήτου μαζί με το σχετικό πρόστιμο, αναδρομικά από το χρόνο απαλλαγής."

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ααααα! Τελικα ειναι πολυ κακος Γρηγορη ο λογιστης! Καλα μου τα λεγες! :D

 

Συντροφε Κωστα σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες σου. Ευχαριστω παρα πολυ. Τωρα εχω κατι στα χερια μου που μπορω να αναφερω, και οχι τι μου πε ο ενας και τι ακουσα απ τον αλλο.

Λοιπον θα σας ενημερωσω για τις εξελιξεις της υποθεσης, αν και βλεπω να ποσταρω συντομα φωτογραφια μου με το μεταλιο!

 

Σας ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συμπληρωματικά:

 

"Οριστική διακοπή παροχής ρεύματος (διακοπή συμβολαίου Προμήθειας Ρεύματος). Σε περίπτωση που μετακομίζετε/φεύγετε από ένα ακίνητο, πρέπει να καταθέσετε αίτηση διακοπής του συμβολαίου Προμήθειας Ρεύματος, σε οποιοδήποτε Κατάστημά μας, ούτως ώστε να σταματήσει η έκδοση λογαριασμών στο όνομά /επωνυμία της εταιρίας σας διαφορετικά, θα συνεχιστεί η έκδοση λογαριασμών και θα έχετε την ευθύνη εξόφλησης τους, σύμφωνα με σχετικό όρο του συμβολαίου.

 

Απαραίτητες προϋποθέσεις:

 

  • λογαριασμός ρεύματος να εκδίδεται στο όνομά/επωνυμία της εταιρίας σας
  • να γνωρίζετε τον αριθμό παροχής του ακινήτου ή να έχετε ένα λογαριασμό ρεύματος
  • η σφραγίδα της εταιρίας
  • καταστατικό της εταιρίας στο οποίο ορίζονται ο/οι εκπρόσωπος/οι της
  • η ταυτότητά (ή άλλο επίσημο σχετικό έγγραφο) του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρίας
  • να είναι εξοφλημένες όλες οι τρέχουσες οφειλές

Η παραπάνω διαδικασία μπορεί να γίνει και από εξουσιοδοτημένο από το νόμιμο εκπρόσωπο άτομο έχοντας μαζί του επιπλέον:

 

  • επικυρωμένη εξουσιοδότηση
  • αστυνομική ταυτότητα

Με βάση την τελευταία ένδειξη του μετρητή, θα εκδοθεί ΤΕΛΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ, ο οποίος θα περιλαμβάνει την κατανάλωση μεταξύ της ένδειξης του τελευταίου Εκκαθαριστικού λογαριασμού που έχει ήδη εκδοθεί και της τελικής ένδειξης την ημέρας της διακοπής. Κατά τον υπολογισμό του ΤΕΛΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ θα συμψηφισθεί και η προκαταβολή έναντι κατανάλωσης ρεύματος που είχε αρχικά καταβληθεί κατά την υπογραφή του συμβολαίου. Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ μπορεί να σας αποσταλεί στη διεύθυνση που επιθυμείτε, αρκεί να τη δηλώσετε κατά την παραπάνω διαδικασία."

 

Πηγή: http://www.dei.gr/default.aspx?id=31060&nt=18&langid=1

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Prodigy αν παρ΄όλο που θα διακόψεις την ηλεκτρική σύνδεση συνεχίσουν να έρχονται δημοτικά τέλη τότε θα πρέπει η Ελληνική Πολιτεία να σε τιμήσει με το διάσημο του Τάγματος της Τιμής διότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια η Ελληνική Πολιτεία - όπως αυτή εκφράζεται κάθε φορά - ψάχνει να βρει ένα διαφορετικό κανάλι χρέωσης επειδή μια ιδιωτική ( μελλοντικά ) Δ.Ε.Η. δεν μπορεί να εισπράττει ποσά υπέρ τρίτων.

 

Πολύ χρήσιμο αυτό για τα δημοτικά τέλη, πολύ φοβάμαι όμως ότι ο ιδιοκτήτης αυτός δεν επιβαρύνεται από τα δημοτικά τέλη, αλλά από το ΤΑΠ.

 

Και το ΤΑΠ είναι υποχρεωτικό, είτε ηλεκτροδοτείται το ακίνητο, είτε όχι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 24 παρ. 17 του Ν. 2130/93.

 

Αυτά

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.