Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: ΓΟΚ ΠΡΙΝ/ΜΕΤΑ 85 ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΗ Δ


THEODORE13

Recommended Posts

Όμορο κτίσμα έχει κτιστεί πριν το 85.Όταν κτίστηκε δεν είχε γίνει κύρωση της πράξης εφαρμογής της Π.Ε (η κύρωση έγινε το 2010).Άρα δεν ήταν εντός σχεδίου όταν κτίστηκε. Με ποιον ΓΟΚ "πηγαίνει" .Πριν το 85 (επειδή κτίστηκε προ του 85) ή μετά το 85 (αφού μπήκε στο σχέδιο το 2010).Ρωτάω γιατί έχει αφήσει απόσταση Δ από εμένα. Μπορώ εγώ να κολλήσω στο όριο (βάση του σημερινού ΓΟΚ) ή πρέπει να αφήσω απόσταση Δ υποχρεωτικά;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

 

Διάβασα το άρθρο 7 του ΓΟΚ 85 με σκοπό την συμπλήρωση ενός διαγράμματος κάλυψης για τακτοποίηση.

Σύμφωνα με την περίπτωση Β.η) της παραγράφου 1 του άρθρου 7, αναφέρεται ότι δεν προσμετρώνται στη δόμηση οι στεγασμένοι χώροι για την στάθμευση των αυτοκινήτων.

Η δική μου περίπτωση έχει να κάνει με 2 χώρους στάθμευσης που λόγω κατηφορικού αγροτεμαχίου, από την πρόσοψη αγροτεμαχίου διακρίνονται μόνο οι πλάκες ορόφων τους και από την πίσω όψη, η είσοδος τους είναι ξεκάθαρα ισόγεια. Πρόκειται για 3 όψεις και οροφή, κατασκευασμένα από μπετόν.

Μήπως αυτό το "στεγασμένοι χώροι" δεν περιλαμβάνει την περίπτωση μου;

Οποιαδήποτε γνώμη είναι χρήσιμη.

Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω αυτό που αντιγράφω από τον ΓΟΚ/85 της Λεμπέση να σας βοηθάει και να μην εκτός θέματος

 

"Σε περιπτώσεις ανηφορικών οικοπέδων ύστερα από έγκριση της ΕΠΑΕ επιτρέπεται, κάτω από την επιφάνεια των προκηπίων, η κατασκευή ενός μόνο χώρου στάθμευσης χωρητικότητας έως 2 θέσεων σύμφωνα με το άρθρο 4. παρ.4 της Υπουργικής απόφασης 98728/7722/93 (ΦΕΚ 167/Δ/93) ή εισόδου-εξόδου στάθμευσης, μέχρι 30 m2 για το σύνολο του οικοπέδου"

 

Επίσης

"Τμήμα υπογείου ή ισογείου πέραν της επιφάνειας που καταλαμβάνει το κτίριο, προσμετράται στην κάλυψη και στο συντελεστή δόμησης. Αν όμως έχει συμβολαιογραφική δέσμευση για χώρο στάθμευσης, δεν μετρά στο συντελεστή (Εγγρ.55886/87 και Εγκ. 113/86 - βλέπε και άρθρο 8.)"

Edited by mixmentzos
Link to comment
Share on other sites

Didonis, δεν παρατήρησα να υπάρχει κάτι πιο κοντά στα μέτρα μου και δεν το θεώρησα απαραίτητο να ανοίξω καινούργια. Το σχόλιο περί "ξεχασμένο από το 2011" δεν το κατάλαβα.

 

mixmentzos, σε ευχαριστώ.

 

Σύμφωνα με την μέχρι τώρα έρευνα μου, η εξαίρεση αυτή ισχύει (σύμφωνα με την πολεοδομία), όταν υπάρχει συμβολαιογραφική πράξη που "δεσμεύει" την χρήση αυτών των χώρων ως χώρους στάθμευσης.

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.