Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φθορά επί % δρομικού τοίχου (φοιτητική εργασία)


JimmisK

Recommended Posts

Σπουδαζω πολιτικός μηχανικος αλλα επειδη δυστυχως δεν εχω καποιον στο στενο μου κυκλο που να γνωριζει περι οικοδομικης ειπα να απευ8υνθω εδώ.Στην παρακατω ασκηση γινεται λογος για φθορα 5%.τι εννοει με αυτο?Οσο πιο λεπτομερως γινεται.Ευχαριστω εκ των προτερων.

 

 

 

 

Θέμα 1ο

Πόσα τούβλα (διαστάσεων 0.06×0.09×0.19) χρειαζόμαστε για να κατασκευάσουμε εναν δρομικό τοίχο επιφάνειας ενός 1m^2, γνωρίζοντας ότι η φθορά είναι 5% ; Να παρασταθεί ο τοίχος που δομείται με αυτό τον τρόπο (δρομικός).

Link to comment
Share on other sites

Χωρις να ειμαι πολιτικος που δε χρειαζεται νομιζω. Φθορα λογικα ειναι αυτο που λεμε φυρα δηλαδη ποσα θα χαλασεις κατα το χτισιμο του τοιχου (τελειωματα, σπασιματα κτλ)

Για ενα δρομικο ,η πιο απλη περιπτωση, τοποθετουνται τα τουβλα με εδραση στην μεγαλυτερη επιφανεια. Οποτε υπολογισεις σαν οψη τη μεσαια διασταση. (0,06 x 0,19).

 

 

Δεν ξερω αν πρεπει να υπολογισεις και τους αρμους που λαμβανονται περιπου στο εκατοστο.Δε νομιζω.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να κάνεις και το άλλο:

 

"ωφέλιμη" επιφάνεια τούβλου = μήκος x ύψος x 0,95 = 0,06 x 0,19 x 0,95 = 0,01083

 

Άρα για 1 τετραγωνικό = 1/0,01083 = 92,336 , άρα 93 τούβλα

 

Όλα αυτά βέβαια με την παραδοχή ότι χτίζεις με έδραση στην μεγάλη πλευρά (των 9cm) και δεν υπολογίζεται το πάχος αρμών (0,5 έως 1 cm).

Link to comment
Share on other sites

Όχι ένα mm ένα cm.

 

Χρειάζεσαι έτοιμη εξίσωση γιαυτό? Βάλε παραδοχές το πάχος της λάσπης (μέχρι ένα cm) και το αν θα τελειώνει το κομμάτι τοίχου με τούβλο η λάσπη και υπολόγισε το. Είναι εύκολο.

Link to comment
Share on other sites

JimmisK

 

Προσπαθησε να χρησιμοποιησεις τη λογικη σου..

Με ετοιμες εξισωσεις ποτε δεν κανεις δουλεια...

Μην τα περιμενεις ολα ετοιμα...

Link to comment
Share on other sites

JimmisK

 

Τζιμάκο!

 

Ας πούμε ότι θέλεις να χτίσεις έναν εξωτερικό τοίχο μιας οικίας με ολόκληρα τούβλα τότε θα έχεις 19 το τούβλο +1 ο αρμός = 20 επί ας πούμε 10 τούβλα

μήκος τότε θα έχεις: 20Χ10-1=199. Δηλαδή τούβλο με αρμό επι αριθμό τούβλων μείον 1 εκ. (ξεκινάμε και τελειώνουμε χωρίς αρμό)

Στα 10 δηλαδή τούβλα αντιστοιχούν 9 αρμοί (μιλάμε πάντα για εξωτερική τοιχοποιία)

 

Πάμε τώρα μέσα στο κτίσμα μας και θέλουμε να αφήσουμε χώρο για μία πόρτα πχ 4 τούβλων. Στην περίπτωση αυτή θα έχουμε 4ΤΧ20+1=81 εκ. (Συνεχίζοντας πάνω από το πρέκι ή σενάζ θα έχουμε αρμό στην αρχή και στο τέλος του ανοίγματός μας 4 τούβλα 5 αρμοί)

 

Η τρίτη περίπτωση είναι όταν στρίβω πχ από εξωτερικό τοίχο και μετά από 2 τούβλα σταματάω για να αφήσω χώρο για ένα παράθυρο. Τότε θα έχω από μέσα μετρώντας αρμό-τούβλο-αρμό-τουβλο δηλ. 2Χ20

 

Άρα έχουμε Χ(τούβλα)Χ20-1

ή Χ(τούβλα)χ20+1

ή Χ(τούβλα)Χ20

 

Ο Γερμανός που χτίζει με τα 240Χ115Χ113 φτιάχνει τις πόρτες των βοηθ. χώρων 3Χ25+1=76 εκ. και τις κυρίων χώρων 3,5Χ25+1=88,5

 

κοίταξε και εδώ: Λίθοι, πλινθοι και κέραμοι ...

 

http://www.michanikos.gr/album.php?albumid=159&pictureid=432

Link to comment
Share on other sites

JimmisK

 

Προσπαθησε να χρησιμοποιησεις τη λογικη σου..

Με ετοιμες εξισωσεις ποτε δεν κανεις δουλεια...

Μην τα περιμενεις ολα ετοιμα...

 

Καταρχας δεν ειπα οτι δεν μπορω να χρησιμοποιησω την λογικη μου για τον συνυπολογισμο και των αρμων σε αυτο το προβλημα κάνοντας μαθηματικες πραξεις.Εννοειται οτι μια εξισωση μπορω να την βγαλω και εγω αλλα λογω χρονου και προκείμενης εξεταστικης ρωτησα μπας και καποιος εχει καποιον τυπο προχειρο.ΜΙα τετοια εξισωση απλα ειναι το αποτελεσμα της δομημενης σκεψης και λογικης ενος ανθρωπου και οχι αποτελεσμα τυποποιημενης εργασιας.Και αλιμονο αν χρησιμοποιησω εναν τυπο που δεν θα τον καταλαβαινα και δεν εδινα χρονο για να τον κατανοησω σε βαθος.Αυτα τα λιγα συναδελφε..

 

Γενικα σας ευχαριστω ολους για τον χρονο σας και της απαντησεις σας. :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.