Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βοηθείστε με την άποψή σας!


Xristos.ra

Recommended Posts

Γεία χαρά!

Καλησπέρα σας κύριοι.Είμαι φοιτητής (Μηχανολόγος Μηχανικός) και πλησιάζει η ώρα που πρέπει να σκεφτώ τι να κάνω .Η Ελλάδα μας δεν μου δίνει κανένα κίνητρο για να μείνω εδώ..Θα ήθελα την βοήθεια σας!Θελω να ασχοληθώ με την Αρχιτεκτονική άρα να δώσω κατατακτήριες ή να ψάξω ένα μεταπτυχιακό αρχιτέκτονα μηχανικού κάπου έξω??

Link to comment
Share on other sites

Και γιατί δεν τελειώνεις τη σχολή σου και μετά να κοιτάξεις κάποιο μεταπτυχιακό , στο εξωτερικό , πάνω σε αυτό που σπουδάζεις ;

 

Έτσι κι αλλιώς , η λέξη οικοδομή σε λίγα χρόνια θα ηχεί σαν ανέκδοτο.

 

Δεν έχουμε βιομηχανία ώστε να εργαστείς σαν μηχανολόγος , αλλά στην Ελλάδα , το να βρεις δουλειά σαν αρχιτέκτονας , το θεωρείς εύκολο ;

Link to comment
Share on other sites

Απλά μου αρέσει αρκετά το σχέδιο και θα ήθελα να ασχοληθώ καθαρά με το κατασκευαστικό τομέα.Εξάλλου δεν έχω πρόβλημα να εργαστώ στο εξωτερικό γιατί έχω και καλούς φίλους σε Αυστραλία και Καναδά όπου βρίσκονται σε "άνθηση".

Link to comment
Share on other sites

Σαν Μηχ/Μηχ στην οικοδομή έχεις αρκετά πράγματα να κάνεις. Αφου ξέρεις και καλή αντοχή μπορείς να κάνεις δομική ακεραιότητα. Αρχιτεκτονική στις παραπάνω χώρες είναι κλειστό επάγγελμα. Στην Αυστραλία υπάρχουν 7 μεγάλα γραφεία που σαρώνουν τα πάντα (μιλάμε για έργα με ουσία). Επίσης θα πρέπει να δεις την αρχιτεκτονική και σαν αποτέλεσμα γνωριμιών, σοβαρών γνωριμιών!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το να κάνεις μεταπτυχιακό στην αρχιτεκτονική ενώ είσαι διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός το θεωρώ μάλλον άσκοπο. στα σίγουρα δεν θα αποκτήσεις κανένα δικαίωμα υπογραφής αρχιτέκτονα μηχανικού και μάλλον θα βρεθείς αντιμέτωπος με πολλές καινούργιες όψεις που αφορούν το δομημήνο περιβάλλον. Θα σε συμβούλευα να επικεντρωθείς στον τομέα σου και σε κάποια ειδίκευση που παρουσιάζει ζήτηση και θα σε βοηθήσει να ξεχωρίσεις. Αν πάλι η μηχανολογία δεν είναι αυτό που θες, φύγε το συντομότερο έξω με στόχο την απόκτηση του διπλώματος του αρχιτέκτονα. Οι σπουδές αρχιτεκτονικής δεν είναι απλή υπόθεση, απαιτούν κόπο και χρόνο όπου και να πας και στα σίγουρα κανείς δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Καλή συνέχεια.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου, για τα επόμενα 20 με 25 χρόνια η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΟΥ διέξοδος είναι να πας (με την ευχή του Θεού) να σπουδάσεις, να να βρεις δουλειά, να κάνεις καριέρα, να δημιουργήσεις οικογένεια, ν' αποκτήσεις ποιότητα ζωής κ.λπ.στο εξωτερικό.

Αυστραλία ή Καναδάς είναι ό,τι καλύτερο.

Εδώ, μπορεί να σπουδάσεις, αλλά δεν πρόκειται να κάνεις τίποτε από τα παραπάνω.

Αν σήμερα είσαι 25, γύρισε αν το θέλεις στα 50, τότε που θα έχουμε ...βελτιωθεί.

Φέρε μαζί σου ό,τι μπορέσεις. Ό,τι κι αν είναι αυτό, υλικό, ηθικό, πνευματικό, ιδεολογικό κ.λπ. Θα μας είναι χρήσιμο και απαραίτητο.

Καλή τύχη!!!

 

Υ.Γ. Να ξέρεις ότι, εμείς δημιουργούμε το μέλλον μας (με τις αποφάσεις μας).

------

Φίλε μου, ξέχασα και κάτι άλλο.

Φεύγοντας, πρόσεξε πάρα πολύ καλά ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!

Επίσης, φρόντισε ν' αφήσεις όλα τα "βάρη σου" εδώ. Θάψτα και ξέχασέ τα!

Edited by myri
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.