Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορίες για τον νόμο για τα αυθαίρετα


Recommended Posts

  • 4 weeks later...

Να εκθέσω και τις δικές μου απορίες:

α) Υπαρχει για 3όροφη οικοδομή αδεια για το ισογειο και άδεια για τους υπόλοιπους ορόφους.Θα καταθέσω 2 φάκελους ή θα τα κανω σε ενα?

β) Τα σχέδια με την τακτοποίηση πρέπει να τα κάνουμε από την αρχή ή από τα ηδη υπάρχοντα τα δείχνουμε με ενα χρώμα και το στέλνουμε για με φαξ?

γ) Για υπέρβαση σε ύψος,έχω κτίσμα με 8,10μ ύψος αλλά επιτρεπόμενο ύψος ειναι 7,60.Στην άδεια έχουμε 7,30 ύψος άρα υπαρχουν 30 ποντοι διαφορα.η παράβαση ειναι 80 πόντοι ή 50?

δ) Πέλάτης από Γερμανία δηλώνει σαν πρώτη κατοικία το σπίτι στην Ελλάδα?

ε) Η σκάλα μετριέται η όχι επειδή ειναι κοινοχρηστος χώρος

στ) Υπάρχει άδεια για κατάστημα έκτος σχεδίου για κατάστημα και σπίτι απο πανω,με επιτρεπόμενα τετραγωνικα 185 για το ισογειο και 185 για το σπιτι.Το κατάστημα εγινε σπιτι,αν γινει αλλαγη χρήσης η παρανομίες ποιες ειναι?γιατί για άδεια κατοικίας αν εβγαινε απο την αρχη θα ήταν 200μ2..

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλο το αγαπητό μας Φόρουμ,

Αυθαίρετο κτίσμα του 1963 όπου η διαδικασία νομιμοποίησης του επί Τρίτση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ωστόσο έχει έγγραφο μη κατεδαφίσεως αυθαιρέτου πότε θα νομιμοποιηθεί και ποσό θα κοστίσει σε χρήματα? Σας ευχαριστώ όλους προκαταβολικά!

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΕΚΑ (συν αυτά που λέει ο νόμος στο αρθρο 23)

 

17)Αυθαίρετη κατασκευή εκτός σχεδίου με α’ και β’ φάση του ν. 1337/83, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με την τρίτη φάση, εξαιρείται από την υποχρέωση υπαγωγής στο ν. 4014/11;

Εξαιρείται και δεν απαιτείται υποβολή δήλωσης.

 

Κατά τη Λεμπέση:

26. Αυθαίρετη κατασκευή εκτός σχεδίου με α’ και β’ φάση του ν. 1337/83, αλλά

δεν έχει γίνει η τρίτη φάση εξαιρείται από την υποχρέωση υπαγωγής στο ν.

4014/11;

> Ναι, δεν απαιτείται υποβολή δήλωσης.

 

Άρα προχωράς κανονικά σε νομιμοποίηση με το άρθρο 22.

Link to comment
Share on other sites

@ Manolis gon

Καταρχήν ευχαριστώ πολύ κ. Μανώλη για την άμεση και πολύτιμη για εμένα απάντηση σας. Το άρθρο 22 που λέτε είναι στον νόμο: 4014/11; Επίσης μπορώ να τα βγάλω πέρα μόνος μου με την πολεοδομία με βάση όλα αυτά που μου λέτε ή πρέπει να πάω σε πολιτικό μηχανικό να μου κάνει την δουλειά? Σας ευχαριστώ θερμά και πάλι!

Link to comment
Share on other sites

Η νομιμοποίηση είναι μια κανονική άδεια, οπότε η ύπαρξη μηχανικού είναι αναγκαία.βρείτε τον για να σας βοηθήσει να τελειώσετε τη διαδικασία που άρχισε από τον Τρίτση.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα κύριοι συνάδελφοι,

Υπαίθριος χώρος σε ρετιρέ οικοδομής (ήτοι βεράντα πάνω από το διαμέρισμα του κάτω ορόφου) ο οποίος σκεπάστηκε με στέγαστρο που στηρίζεται σε κολόνες (άρα δημιουργείται ημιυπαίθριος χώρος) πως θα ενταχθεί; Ως είδος χρήσης κατοικίας ή με το τετραγωνίδιο 13 "Λοιπές πολεοδομικές και κτιριοδομικές παραβάσεις" οπότε με αναλυτικό προϋπολογισμό;

Ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

καλήμερα σε όλο το forum και καλή αρχή, σήμερα είναι η πρώτη φορά που κατάφερα να συνδεθώ :smile:

έχει ακούσει κανένας τι γίνεται σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει Ο.Α τι γίνεται με τους εξώστες και τους Η/Υ? ( δεν έχουν κλείσει παραμένουν ανοιχτοί)

υπολογίζονται στα τετραγωνικά της αυθαίρετης δόμησης? και αν ναι από ποιο ποσοστό τους και πάνω? ( σύμφωνα με τη νομοθεσία στη δόμηση δε προσμετρούνται τα τετραγωνικά εξωστών και Η/Υ έως 35% της επιτρεπόμενης δόμησης)

το λαμβάνω αυτό υπόψιν στο Ν.4014?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.