Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελληνικά πλαίσια


thoi6959

Recommended Posts

Μα rodag αυτό που λες περί φοροελαφρύνσεων το έχω πεί πολλές φορές... αλλά τη παρούσα περίοδο και με τον σημερινό ΥΠΕΚΑ λίγο δύσκολο, πόσο μάλλον αν σκεφτείς ότι προς το παρόν ο κύριος αγοραστής του ρεύματος από το "Ηλιος" θα είναι η Γερμανία... η οποία βέβαια θα ζητήσει να προωθήσει και τα πάνελ της... δεν τη κατηγορώ...

Μακάρι να είχε το μυαλό και τα κότσια ο ΥΠΕΚΑ και όποιος άλλος να κλείσει συμφωνία και παράλληλα να οργανώσει τις ελληνικές εταιρίες και να μοιραστούν τη πίτα της εξαγωγής ρεύματος. Τότε θα είχαμε λύσει μεγάλο πρόβλημα... αλλά όπως πάντα... άχρηστοι...

Link to comment
Share on other sites

Με όλο το θάρρος .... εμπορικός τους διευθυντής είσαι; Αυτός θα αποφασίσει το κέρδος με το ΔΣ της εταιρίας. Από τη στιγμή που δεν είναι καρτέλ απλώς μην τα αγοράσεις!

 

 

Καλά όλα αυτά... αλλά.... Γιατί οι ελληνικές εταιρίες πουλάνε μέσα στη χώρα μας - έστω μέχρι πριν λίγο καιρό - ακριβότερα από σχεδόν όλα τα γερμανικά,ισπανικά, κορεάτικα... ακόμη και κινεζογερμανικά πλαίσια;;; Γιατί όλοι οι επιχειρηματίες - εισαγωγείς της νέας μόδας και τεχνολογίας, μας δίνουν τα πάντα φτηνότερα από τα ελληνικά πλαίσια;;; Πώς ζητάς σε μία χώρα με μηδενική παράδοση στη βιομηχανία, με την επιπολαιότητα και τη προχειρότητα να είναι εθνικό φρόνημα, με χιλιάδες κενά στη νομοθεσία... με αδιαφορία της πολιτείας... με ανακλαστικά νεκρού της δικαιοσύνης... πώς ζητάς λοιπόν, από τον κόσμο να εμπιστευτεί την ελληνική παραγωγή εις βάρος κολοσσών της βιομηχανίας που μας βομβαρδίζουν τα τελευταία 30 χρόνια με προϊόντα από μπιστολάκι μαλλιών μέχρι αυτοκίνητα;;; Μήπως και οι εταιρίες πριν ζητήσουν - με κάποιο θράσσος θα έλεγα - τέτοιες πριμοδοτήσεις, να ρίξουν λίγο το κέρδος;;;
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω τί παρεξήγησες από τα λεγόμενά μου και δεν αντιλαμβάνομαι την απάντηση... Απλώς λέω ότι θα έπρεπε εκ των πραγμάτων τα ελληνικά πλαίσια να είναι ελκυστικά στην ελληνική αγορά.... Οχι πολύ φτηνά γιατί θα φανούν ότι είναι Β' ποιότητας ... αλλά όχι και πιο πάνω από άλλα 40 εταιρίες!

Βέβαια ξαναλέω, το πήραν το μάθημά τους και με τις τελευταίες μειώσεις είναι πράγματι εντός της αγοράς...

Δυστυχώς όμως οι ελληνικές εταιρίες είναι απαράδεκτα λίγες στα ζητήματα marketing και διαφήμισης στα ΜΜΕ οπότε ο πολύς κόσμος τα αγνοεί.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Παρεξήγησα ότι αυθαίρετα ζητάς μια μείωση κέρδους χωρίς να έχεις δεδομένα για το κόστος παραγωγής ή για την ποιότητα πιθανόν των πλαισίων. Συμφωνώ βέβαια όπως γράφεις απόλυτα ότι πρέπει να τους δοθεί ένα μάθημα για να δούμε αν μπορούν να τις ρίξουν. Και τελικά μπορούν.

 

Δεν το γράφω όλο αυτό επειδή είμαι υπέρ των ελληνικών πλαισίων. Μακάρι να ήταν ανταγωνιστικά στην παγκόσμια κοινότητα και να εθεωρείτο το ελληνικό ΦΒ το καλύτερο! Όμως ΔΕΝ είναι. Μπορεί να μας περνούν οι Τσέχοι, Βούλγαροι, Πολωνοί, Τούρκοι.....μπορεί και η Ζάμπια. Δε θα τους το επιβάλουμε δια λόγου το κόστος αλλά δια του ''μαυρίσματος'' !!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ευρωπαϊκός εξοπλισμός

Από την άλλη, μια καινούργια ρύθμιση εισάγεται στον κατάλογο των τροπολογιών – αλλαγών, που αφορά την θέσπιση μπόνους (η συζήτηση γίνεται για 10%) στο feed in tariffs που πληρώνεται μια φωτοβολταϊκή επένδυση όταν χρησιμοποιεί ευρωπαϊκό εξοπλισμό. Πρόκειται για το ιταλικό μοντέλο που έχει δουλέψει εξαιρετικά, τόσο για την Ιταλική βιομηχανία εξοπλισμού όσο και συνολικότερα για την Ευρωπαϊκή. Στο θέμα αυτό εξετάζονται κάποιες παράμετροι που αφορούν τα ποσοστά που πρέπει να καταλαμβάνει ο ευρωπαϊκός εξοπλισμός επί του συνόλου της επένδυσης για να εντάσσεται στο μέτρο. Σύμφωνα με πληροφορίες επικρατεί η άποψη το ποσοστό να οριστεί στο 80%

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Αγαπητοί μου ,

έχω κάνει αρκετές εγκαταστάσεις με τα φωτοβολταϊκά πάνελ της Silcio. Σας ενημερώνω ότι είναι άψογα και τα συστήνω. Άλλωστε γιατί να μην προτιμάμε τα Ελληνικά προϊόντα ? Δίνουν δουλειά σε τόσο κόσμο. Στη σελίδα μας έχουμε γράψει ένα άρθρο σχετικό με τα ελληνικά φωτοβολταϊκά πάνελ της Silcio (διαγραφή link). Σας ενθαρύνω να το διαβάσετε και να μου πείτε τη γνώμη σας. Οντως πάνε πολύ καλά από παραγωγή ενέργειας.

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Δεν προτιμαμε ελληνικα προιοντα γιατι ειναι πιο ακριβα.Ή τουλαχιστον ηταν,την τελευταια φορα που ζητησα τιμες,σε συγκριση με γερμανικα πανελ.Αντε να πεισεις τον πελατη να δωσει παραπανω λεφτα για να βαλει ελληνικο προιον τεχνολογιας σε αντιπαραβολη με γερμανικο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.