Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φ/Β σε κτίριο γραφείων (ένας ιδιοκτήτης, όλα νοικιασμένα)


darlas

Recommended Posts

Έχω το εξής πρόβλημα.

Ένας πελάτης θέλει να βάλει φ/β σε κτίριό του το όποio στεγάζει επαγγελματικά γραφεία. Τα γραφεία δε είναι δικά του αλλά τα ενοικιάζει. Η ταράτσα ανήκει σε αυτόν. Eίναι κύριος 100%. Σε ποια κατηγορία ανήκει αυτή η περίπτωση? Χαρακτηρίζεται ως οικεία και ας στεγάζει επαγγελματικά γραφεία? Υπάρχει ρολόι σε κοινόχρηστο χώρο και θέλει να δηλώσει αυτό το ρολόι στη ΔΕΗ. γίνεται αυτό? έχει τύχει σε κάποιον αυτή η περίπτωση?

 

thx anyway

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι δικιά του επιχείρηση στο χώρο αυτό δεν έχει. Μόνο η μάνα του έχει ένα αρχιτεκτονικό γραφείο. Αυτό βοηθάει?

Link to comment
Share on other sites

Αν η μητέρα του έχει ποσοστό διοκτησίας στο κτίριο και το γραφείο της λογίζεται ως πολύ μικρή επιχείρηση μπορεί να το βάλει η ίδια.

 

Ο ίδιος όμως, κανονικά, δε μπορεί. Το θέμα είναι ποιος θα έλεγξει αν ο ίδιος έχει επιχείρηση στο κτίριο ή όχι.

Link to comment
Share on other sites

Οχι δεν έχει ποσοστό ιδιοκτησίας η μητέρα του. Γονική Παροχή έχει γίνει. Το να παραχωρήσει ο γιος στην μητέρα του την ταράτσα και να το κάνει αυτή στο όνομα της σαν μικρή επιχείρηση στον κοινόχρηστο χώρο γίνεται?

Link to comment
Share on other sites

Το να δημιουργηθεί ατομική εταιρία από τον ίδιο, η οποία να έχει ως αντικείμενο την διαχείριση ακινήτων και η εταιρία του να ενοικιάσει από τον ίδιο ένα γραφείο (προϋποθέτει να υπάρχει ξενοίκιαστος χώρος) και έπειτα να το υπενοικιάσει σε τελικό ενοικιαστή και ταυτοτόχρονα να κατασκευάσει τα ΦΒ….???

 

Για πόσα τετραγωνικά ταράτσα μιλάμε…??

Link to comment
Share on other sites

Για την περίπτωση που απάντησα εγώ υπήρχε γραφείο του ιδιοκτήτη της ταράτσας (Ε.Ε για την διαχείρηση του ακινήτου) αλλα το ρολόι πήγε στο κοινόχρηστο.

Οπότε μάλλον στην περίπτωσή σου δεν παίζει αφού δεν υπάρχει χώρος που να στεγάζει εντός του ακινήτου τον φορέα του έργου. Σαν οικιακό ούτε συζήτηση

Link to comment
Share on other sites

Σαν περίληψη των ιδεών των συναδέλφων, νομίζω ότι υπάρχει λύση:

Φτιάξε την ατομική επιχείρηση που λέει ο armageddon_gr, δήλωσε σαν έδρα το γραφείο της μητέρας του (έτσι κι αλλιώς έχει ιδιοκτησία επάνω του) και βάλε το ρεύμα είτε στο κοινόχρηστο είτε στο διαμέρισμα.

Κι όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι ή απαλλάσσεται από ΟΑΕΕ είτε έχει κάποια άλλη ασφάλεια που τον καλύπτει νομικά ως προς την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.