Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Σκάψιμο υπογείου & εσ.σκάλα σε οικία του 70'


afmi

Recommended Posts

Καλημέρα σας , όντας άσχετη από μηχανικά θέματα θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.

Σε μονοκατοικία του 1970 διώροφη αλλά ο κάτω όροφος ημιυπόγειο γίνετε:

1)Το ημιυπόγειο έχει έναν χώρο (περίπου 10 τ.μ.) ανεκμετάλλευτο ο οποίος δεν ενώνεται με το σπίτι κ αυτή την στιγμή είναι κανονικά στην επιφάνεια του εδάφους κ λειτουργεί σαν αποθήκη με εξωτερική πόρτα , πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να σκαφτεί το έδαφος 50-60 εκατοστά κ να δημιουργηθεί κ πόρτα εσωτερικά που θα το ενώνει με το υπόλοιπο ημιυπόγειο ,αλλά μου είπαν (όχι κάποιος ειδικός)ότι επειδή είναι το πέδιλο(κάποιο θεμέλιο?) του σπιτιού σ αυτό το σημείο ότι δεν γίνετε. Υφίσταται κάτι τέτοιο?

2)Θέλω να ενώσω τους 2 ορόφους με εσωτερική σκάλα (ξύλινη-inox δεν μ απασχολεί, ότι γίνετε)υπάρχει περίπτωση να μην γίνετε γιατί θα υπάρξει πρόβλημα με την πλάκα του σπιτιού από άποψη ασφαλείας?

Link to comment
Share on other sites

Απευθυνθείτε σε μηχανικό της εμπιστοσύνη σας που είναι όντως ο ειδικός για τέτοιες κατασκευές. Μην εμπιστέυεστε φίλους, γνωστούς και διάφορους άλλους που δεν ανήκουν στο επάγγελμα.

Φιλικά.

Link to comment
Share on other sites

Ναι σκοπεύω να φέρω κάποιον ειδικό να το δεί όταν με το καλό θα μπορούμε ν αρχίσουμε τις διαδικασίες ανακαίνισης .(το σπίτι είναι σε πολύ καλή κατάσταση κ δν έχει παθει τπτ απο προηγούμενους σεισμούς ή απο κάτι άλλο)απλά θα ήθελα αν μπορείτε απο αυτά τα λίγα που σας είπα να μου πείτε αν γίνετε , κ αν όχι αν θα μπορούσατε να μου εξηγήσετε το λόγο...

Τέλος ο μηχανικός που θα πρέπει να ρωτήσω θα πρέπει να χει κάποια συγκεκριμένη ειδικότητα για να ξέρει αυτά τα θέματα?Δλδ για τι μηχανικό να ψάξω?

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν το δει κάποιος από κοντά δεν μπορεί να πει κάτι με σιγουριά. Μπορεί να γίνεται, μπορεί και όχι. Να απευθυνθείτε σε Πολιτικό Μηχανικό.

Link to comment
Share on other sites

Για πολιτικο μηχανικο..

 

Και μην ξεχνατε οτι απαιτειται και η αναλογη οικοδομικη αδεια για τετοιες παρεμβασεις..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.