Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσφυγή Συλλόγου "Έλληνες Φορολογούμενοι" κατά του τέλους επιτηδεύματος


ss_sk

Recommended Posts

Μία από τις λίγες οργανωμένες/συλλογικές προσπάθειες κατά της επιβολής του, όπως όλα δείχνουν αντισυνταγματικού και καταχρηστικού, τέλους επιτηδεύματος είναι η προσφυγή του Συλλόγου "Έλληνες Φορολογούμενοι". Σε αυτήν την ιστοσελίδα αναφέρονται οι οδηγίες για τον τρόπο συμμετοχής - εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ υπάρχουν εξηγήσεις και διάφορες πληροφορίες.

 

Βασικά σημεία:

 

1. ο Σύλλογος θα προσφύγει στα τέλη Οκτωβρίου οπότε θα δέχεται μέχρι τότε συμμετοχές - οπότε υπάρχει το περιθώριο 1 μήνα για κάποιον να αποφασίσει.

2. εννοείται πως ως Σύλλογος μπορεί να εκπροσωπεί μόνο τα μέλη του και άρα απαιτείται συνδρομή - το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 40 περίπου ευρώ (συνδρομή, δικηγορική αμοιβή και ένα "παράβολο" που επιστρέφεται μετά την εκδίκαση της υπόθεσης).

3. για να έχει κάποιος το δικαίωμα επιστροφής του τέλους/χαρατσιού πρέπει αφενός να αναγράψει την "επιφύλαξή" του στο έντυπο πληρωμής αφετέρου να κινηθεί δικαστικά (μόνος του ή με...παρέα). Ο εν λόγω Σύλλογος προσφέρει μία αρκετά οικονομική δυνατότητα.

4. αν δεν πληρώσει κάποιος το χαράτσι θα έχει πρόστιμο (προσαύξηση 1% μηνιαίως) και δε θα μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα (edit: προφανώς και υπάρχει η δυνατότητα μέχρι τότε να βγάλει ενημερότητα, τουλάχιστον να έχει μέχρι το τέλος του έτους).

 

--------------------------

 

υγ1. Δεν ξέρω αν και πώς μπορεί να συμμετάσχει κάποιος σε προσφυγές αν δεν πληρώσει καθόλου - ούτε αν, στην περίπτωση που το τέλος κριθεί αντισυνταγματικό, παύουν αυτόματα οι απαιτήσεις έναντι της ληξιπρόθεσμης οφειλής.

υγ2. Το ΤΕΕ εννοείται πως...αδρανεί! Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα σήμερα με τη γραμματεία του προέδρου δε γνώριζαν αν το ΤΕΕ προτίθεται να κάνει κάτι. Οι δικηγόροι της νομικής υπηρεσίας είναι ενήμεροι για τη δυνατότητα προσφυγής (εξάλλου ο Σύλλογος τους το έχει κάνει!!!) αλλά δεν μπορούν να πάρουν πρωτοβουλίες για εμάς...περιμένουν εντολή από τη διοίκηση. Αύριο Τρίτη έχει συνεδρίαση: στείλτε mail ή, καλύτερα, όσοι είστε Αθήνα περάστε μια βόλτα και κάνετε πρόταση!

υγ3. Η προθεσμία είναι 30 του μήνα - χρόνος γιοκ!

Link to comment
Share on other sites

το τελος ειναι συνταγματικο.....αυτο που μπορει να παρει ακυρο ειναι ο εχτρα φορος....γιατι κανονικα απαγορευεται αναδρομικη φορολογηση και επισης επειδη δεν ειναι αναλογικος....δνε γινεται με 19999 να πληρωνεις με 1% 199,99 και με 20001 να πληρωνεις ΟΛΟ με 2% 400,02

Link to comment
Share on other sites

Και το "τέλος" φόρος είναι akius - μην κολλάς στη "γραμματική" αλλά στην οικονομική διάσταση!

 

Ενημερωτικά κοτζάμ Δικηγορικός Σύλλογος έχει προσφύγει - ε, κάτι θα ξέρουν...

Link to comment
Share on other sites

Ο δικηγορικος συλλογος και 1 ευρω να του ζηταγαν θα πηγαινε δικαστηρια.....δεν λεω τπτ αλλο γιαυτους γιατι μπορει και θα χρησιμοποιηθει εναντιον μου

 

 

τα 300 ειναι οπως πληρωνουμε στο τεε το 50.00 ευρω

 

εμενα με ενοχλει οτι θα ξαναπληρωσω γιατι κατι ειπαν οτι θα βγει κατιτις παραπανω οσοι εχουμε και σπιτι.....

 

 

εμενα μαρεσει το επιχειρημα τους οτι με αυτο το ποσο μπορει να σκεφτουν καποιοι ναλλαξουν επαγγελμα.....ξανθοπουλος-μαρθα-βασιλακης καιλας 3 σε 1........ναι σπουδαζα τοσα χρονια για το πτυχιο του μηχανικου εσκασα μαζι με τις εξετασεις τις σχολικες κανα 100,000 και τωρα θαλλαξω επαγγελμα για 300 ευρω......ναι θα πουλαω κουλουρια εξω απο το υπουργειο οικονομικων και κονιακ μαζι !!!

Link to comment
Share on other sites

το τελος ειναι συνταγματικο.....αυτο που μπορει να παρει ακυρο ειναι ο εχτρα φορος....γιατι κανονικα απαγορευεται αναδρομικη φορολογηση και επισης επειδη δεν ειναι αναλογικος....δνε γινεται με 19999 να πληρωνεις με 1% 199,99 και με 20001 να πληρωνεις ΟΛΟ με 2% 400,02

 

Δεν τίθεται θέμα, ασφαλώς και είναι παράνομο το τέλος. Από τη στιγμή που κόβοντας έστω και μόνο μια απόδειξη των 10 ευρώ σε ένα έτος ο επαγγελματίας, καλείτει να πληρώσει 300, αυτά τα 300 είναι ξεκάθαρα πέραν της φοροδοτικής του ικανότητας. Για να μην το κουράζουμε το θέμα, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι το ίδιο το επιτελείο του υπουργείου οικονομικών, παραδέχεται (εσωτερικά φυσικά μόνο) το "παράνομο" και "παράλογο" του θέματος, και ότι αυτό μια μέρα θα καταπέσει στα αρμόδια δικαστήρια. Λέω "μια μέρα" γιατί δυστυχώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι η ελληνική δικαιοσύνη έχει πάψει να δρα όσο "ανεξάρτητα" θα έπρεπε με τη (σοβαρή ίσως) δικαιολογία του "δημοσίου συμφέροντος", πλην όμως θα έρθει η μέρα που θα αποκατασταθούν οι ισορροπίες, αλλά αυτό θα είναι και η μεγάλη τραγωδία του ελληνικού κράτους: θα κληθεί με πάσα βεβαιότητα ευτυχώς (ή δυστυχώς) να επιστρέψει χρήματα στους φορολογούμενους, τα οποία δε θα έχει... Τα "βάσανα" εκτείνονται πολύ πέρα από όσο μπορούν να δουν οι περισσότεροι λοιπόν, για αυτό φωνάζουν ορισμένοι ότι μάλλον είναι μάταια όσα γίνονται...

Link to comment
Share on other sites

στο τεε γιατι πληρωνεις 50 ευρω και ας μην εχεις εσοδα?

 

 

οσο για τα υπολοιπα ναι θεωρω οτι πανε στον κουβα οσα και να δωσουμε

Link to comment
Share on other sites

Πληροφορικά τέλος επιτηδεύματος υπήρχε και παλιά . Το είχε καθιερώσει ο Σουφλιάς (κάποτε είχε περάσει και από το ΥΠ. ΟΙΚΟΝ ). Το καταβάλαμε κατά την έναρξη εργασιών και ήταν ..... κυμαινόμενο, ανάλογα με τη νομική μορφή κλπ (άλλο ποσό ήταν για τα φυσικά πρόσωπα, άλλο για τα νομικά πχ. ΟΕ , ΕΕ , ΕΠΕ , ΑΕ, στις προσωπικές εταιρίες (ΟΕ, ΕΕ) πήγαινε με το κεφάλι -ανάλογα με το πλήθος των εταίρων- ....)

Link to comment
Share on other sites

στο τεε γιατι πληρωνεις 50 ευρω και ας μην εχεις εσοδα?

 

Το 55άρι του ΤΕΕ είναι συνδρομή σε επιμελητήριο και όχι "τέλος". Μου παρέχει υπηρεσίες το ΤΕΕ σαν μέλος του, το σύστημα αμοιβών, το δελτίο ενημέρωσης, νομική υποστήριξη κλπ. (ό,τι ποιότητας και αν είναι αυτές). Με το "τέλος επιτηδεύματος" δεν απολαμβάνω περισσότερων, διαφορετικών ή καλύτερων υπηρεσιών σε σχέση με ένα μισθωτό, έναν εισοδηματία ή έναν συνταξιούχο οι οποίοι δεν πληρώνουν τέτοιο πράγμα. Είναι απλά και ξεκάθαρα "χαράτσι". Είναι άστοχο το παράδειγμά σου.

 

Το καταβάλαμε κατά την έναρξη εργασιών

 

Ακόμα και έτσι, άλλο "κατά την έναρξη των εργασιών" (εφάπαξ δηλαδή) και άλλο κάθε χρόνο (χαράτσι δηλαδή). Και το δικό σου επιχείρημα είναι άστοχο.

Link to comment
Share on other sites

προτιμω να τα χωνω στο κρατος παρα στο τεε....με την κριση το κρατος κατι παει να στρωσει...στο τεε ακομα τις ανιψιες βαζουν μεσα

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.