Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησία σε Π.Ε. και βεβαίωση για εφορία


Recommended Posts

Καλημέρα παιδιά λίγο την βοήθειά σας θα ήθελα.

 

Σε κυρωμένη πράξη εφαρμογής τμήμα της αρχικής ιδιοκτησίας έχει δεσμευθεί για την δημιουργία δρόμου. Δηλ το οικόπεδο από τη διάνοιξη του δρόμου έχει γίνει δύο τεμάχια. Για να γίνουν συμβόλαια ζητάει η εφορία από τον πελάτη μου βεβαίωση ιδιοκτησίας από το δήμο.

 

Δηλ. μια βεβαίωση, σχετικά με το αν ο δρόμος, που έχει δημιουργηθεί με βάση την κυρωμένη Π.Ε., ανήκει στην ιδιοκτησία ή όχι.

 

Ο δρόμος δεν είναι διανοιγμένος, και για αυτό τον λόγο η πολεοδομία του δήμου βγάζει βεβαίωση ότι ανήκει στην ιδιοκτησία, και άρα θα πρέπει να φορολογηθεί ο άνθρωπος για αυτή την έκταση, σαν να ήταν ιδιοκτησία του.

 

Όταν τους ρώτησα, με βάση το παραπάνω σκεπτικό, αν βγάλει ο άνθρωπος Ο.Α. στο οικόπεδό του ποια μέτρα θα λάβει υπόψη, το οικοπέδου ή του οικοπέδου και του δρόμου, δεν ήξεραν να μου απαντήσουν...

 

Πως σας φαίνεται η παραπάνω ανάλυση???

Παραλογισμός!!!

 

Ευχαριστώ και πάλι παιδιά!

Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που πρόκειται για κυρωμένη Π.Ε. που έχει μεταγραφεί στο Υποθηκοφυλακείο, τα τελικά οικόπεδα που έχουν προκύψει από αυτή και μόνο φορολογούνται. Το ρυμοτομούμενο τμήμα κάθε ιδιοκτησίας συμψηφίσθηκε με την οφειλόμενη εισφορά σε γη κατά την εκπόνηση της Π.Ε. Δεν υφίσταται επομένως πλέον η αρχική ιδιοκτησία αλλά το τελικό οικόπεδο.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε όπως τα αναφέρεις είναι μερικές μόνο επισημάνσεις έχω να κάνω, η επιπλέον της εισφοράς σε γη ρυμοτομία χρήζει αποζημίωσης σύμφωνα με τις διατάξεις περί αναγκαστικών απαλλοτριώσεων, εαν λοιπόν δεν αποζημιωθεί ο αρχικός ιδιοκτήτης η γη εξακολουθεί να του ανήκει άσχετα αν προβλέπεται από το ρυμοτομικό σχέδιο δρόμος. Κάνω την εξής υπόθεση εργασίας για να συνεχίσουμε την κουβέντα, ο αρχικός ιδιοκτήτης μεταβιβάζει τις τελικές ιδιοκτησίες ενω το προς αποζημίωση τμήμα οδου παραμένει σε αυτόν. Στην έκδοση της οικοδομικής άδειας θα γίνει έλεγχος αν υπάρχει πρόσωπο και πρόσβαση από κοινόχρηστο χώρο, και εκεί θα αρχίσουν οι περιπέτειες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.