Μετάβαση στο περιεχόμενο

topogr

Members
  • Περιεχόμενα

    44
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by topogr

  1. Σε υλοποιημένο και διαμορφωμένο δρόμο με κτισμένα όλα τα οικόπεδα ,όπου δεν έχει εκδοθεί Τ.Ε απαιτείτε Δ.Ε για κατεδάφιση και ανέγερση, υπάρχει κάτι "ελαστικότερο" με εγκύκλιο στην κατεδάφιση?
  2. Υπάρχει και η περίπτωση ένας από τους συν/τες να έχει και άλλες ιδιοκτησίες στην ίδια Πολεοδομική ενότητα.
  3. Από ποια διάταξη προκύπτει η αρμοδιότητα του Δήμου να χαρακτηρίζει οδούς .(με αυτοψία η χωρίς?)
  4. Ο μόνος εναλλακτικός τρόπος είναι να εφαρμόσεις αυτά που έμαθες στη σχολή "τριγωνισμός".
  5. Εάν ο μελετητής και επιβλέπων του έργου από αβλεψία κατά την οριοθέτηση του οικοπέδου (π.χ σε πράξη εφαρμογής )σε αδόμητο οικοδομικό τετράγωνο θα τοποθετήσει όπως είναι φυσικό και λάθος την οικοδομή ο ελεγκτής με την κορδέλα θα τα βρει μια χαρά με σωστές αποστάσεις σε λάθος θέση . Η ευθύνη του ελεγκτή δεν εξαρτάται από την αμοιβή του. Οταν θα ελέγχει την οικοδομή θα είναι υπεύθυνος και για την θέση της μια που οι συν/νες δεν δέχονται διαφορετική ερμηνεία συνδέονται μονοσήμαντα με συγκεκριμένη θέση.
  6. Οι Δήμοι δεν έχουν καμμία αρμοδιότητα για τις βεβαιώσεις είναι ξεκάθαρο, ούτε καλύπτεται κάποιος με τις βεβαιώσεις αυτές. Σύμφωνα με τον δημοτικό κώδικα βεβαιώσεις δίνονται για ότι υπάρχει αρχείο ληξηαρχείο κλπ, (υπάρχουν αρκετές δικαστικές αποφάσεις) για τον λόγω αυτό τις εξαιρεί όπως αναφέρεται στις οδηγίες.
  7. Ο χαρακτηρισμός των οδών των οικοδομήσιμων των κοινοχρήστων και των κοινωφελών χώρων καθώς των όρων και των περιορισμών δόμησης γίνεται με την έγκριση του ρυμοτομικού σχεδίου, και όχι με την πράξη εφαρμογής.
  8. Συνάδελφε όπως τα αναφέρεις είναι μερικές μόνο επισημάνσεις έχω να κάνω, η επιπλέον της εισφοράς σε γη ρυμοτομία χρήζει αποζημίωσης σύμφωνα με τις διατάξεις περί αναγκαστικών απαλλοτριώσεων, εαν λοιπόν δεν αποζημιωθεί ο αρχικός ιδιοκτήτης η γη εξακολουθεί να του ανήκει άσχετα αν προβλέπεται από το ρυμοτομικό σχέδιο δρόμος. Κάνω την εξής υπόθεση εργασίας για να συνεχίσουμε την κουβέντα, ο αρχικός ιδιοκτήτης μεταβιβάζει τις τελικές ιδιοκτησίες ενω το προς αποζημίωση τμήμα οδου παραμένει σε αυτόν. Στην έκδοση της οικοδομικής άδειας θα γίνει έλεγχος αν υπάρχει πρόσωπο και πρόσβαση από κοινόχρηστο χώρο, και εκεί θα αρχίσουν οι περιπέτειες.
  9. Στους πίνακες το ρυμοτομούμενο τμήμα καλύπτεται από την εισφορα σε γη ή την ξεπερνά?
  10. α) Ο δήμαρχος δεν έχει αρμοδιότητα να εκδίδει πιστοποιητικά παλαιότητας κτιρίου τα οποία βασίζονται είτε σε γνώση του ίδιου του δημάρχου περί της παλαιότητας είτε σε ένορκες καταθέσεις δημοτών ενώπιον συμβολαιογράφου (βλ. ΑΠ 854/1982 Νομ. Β. 31, σελ. 816). Δειτε και εδώ: http://www.prosvasis.com/gr/publica/?p=1924
  11. Συνάδελφε μετά την κύρωση η πράξη εφαρμογής είναι οριστική και αμετάκλητη εκτός τις γνωστές εξαιρέσεις πλάνη συμμόρφωση σε δικαστική απόφαση κλπ κλπ. Μετά την κύρωση και μεταγραφή δε μπορεί να γίνει ανασύνταξη που θα αναφέρεται στον χρόνο κύρωσης γιατί η απαλλοτρίωση είναι μεταγενέστερη. Άρα θα έχουμε σύνταξη εκ νέου με αρχικές τις προκύπτουσες τελικές από την κυρωμένη πράξη εφαρμογής. Πρέπει να γίνει με το σημερινό ιδιοκτησιακό καθεστώς γιατί σήμερα ξεκινάει η πράξη.
  12. Συνάδελφοι σκοπός μας είναι να μην οδηγούμε τους ανθρώπους στα δικαστήρια εκεί θα "ματώσουν" και οι δύο αντίδικοι. Η απορία μου είναι για τον χαρακτήρα του δρόμου και την αρμοδιότητα παρέμβασης του Δήμου, την δυνατότητα να κάνει αυτοψία και να διατάζει αποβολή.
  13. Το πρόβλημα να δεις που τελικά θα λυθεί με διαφορετική λύση από αυτή που λέμε και συμφωνούμε σε ένα βαθμό.
  14. Συνάδελφε γράφεις ότι αυτό που λέω εγώ εφαρμόζεται σε τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου μετά την κύρωση της πράξης εφαρμογής συμφωνούμε απόλυτα υπάρχει και σχετική εγκύκλιος. Χρειάζεται όμως όπως γράφεις τροποποίηση ρυμοτομικού, μετά την τροποποίηση τότε γιατί δεν εφαρμόζεις αυτά που στην αρχή αναφέρεις. Αφού το απαλλοτριωμένο δεν θα ανήκει πλέον στον αρχικό ιδιοκτήτη δεν θα πάρει αποζημίωση (εδω δεν το διατύπωσα εγώ σωστά θα δώσουμε στο απαλλοτριομένο νέο κ.α και ιδιοκτήτη Δήμο η ελληνικό δημόσιο ). Ετσι θα έχουμε σωστό μεταγραμμένο τελικό οικόπεδο νέες σωστές συντεταγμένες τελικής ιδιοκτησίας, και απόφαση κύρωσης και όχι διόρθωσης.
  15. Στο διαύγεια αναρτώνται οι πρώτες διορθωτικές πράξεις με υπογραφή Σγουρού.
  16. Το όριο της απαλλοτρίωσης δεν καθορίζει γραμμή δόμησης εκτός αν αναφέρει κατι το ΦΕΚ. Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου ώστε το νέο ΟΤ να έχει νέα Ρ.Γ η Ο.Γ στα όρια της απαλλοτρίωσης. Σύνταξη νέας πράξης εφαρμογής θεωρώντας σαν αρχικές τις τελικές της αρχικής πράξης χωρίς νέα εισφορά σε γη. Η διορθωτική πράξη γίνεται για πλάνη η για στοιχεία που δεν ήταν γνωστά την ημερομηνία κύρωσης. Την ημερομηνία κύρωσης τα στοιχεία αν ήταν σωστά τι να διορθώσεις?
  17. Με τροπολογία θα επανέλθει στον περιφερειάρχη. Η κύρωση της πραξης οι μεμονωμένες και τα αποκλεισμένα
  18. 41. Η έγκριση πράξεων τακτοποίησης και πράξεων αναλογισμού. παρ.2β Αρθ-30 του Ν-3889/10 ΦΕΚ-182/Α/14-10-10 Νομίζω οτι σε καλύπτει αυτό
  19. Εγώ δεν έχω καταλάβει τόσο καιρό γιατί οι απόφοιτοι των ΤΕΙ Υγείας και πρόνοιας δεν έχουν απαιτήσει τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους γιατρούς. Εμπρός λοιπόν ξεκινήστε κόντρα στην συντεχνία των μαιευτήρων. Τα παιδιά σας να τα φέρνουν στον κόσμο απόφοιτοι ΤΕΙ μαιευτικής δεν είναι τίποτα σπουδαίο μια γέννα παλιότερα είχαμε την κυρά μας την μαμή, τώρα ας έχουμε μαιευτήρες τ.ε. Αφού τις περισσότερες μικροβιολογικές εξετάσεις τις κάνει ο αναλυτής τι χρειάζονται οι γιατροί μικροβιολόγοι, οι γιατροί ακτινολόγοι, οι οδοντίατροι. Τι χρειάζονται οι φαρμακοποιοί, αφού υπάρχει σχολή ΤΕΙ με παρόμοιο πρόγραμμα σπουδών? Δεν άκουσα ποτέ τους συναδέλφους σας να επιτίθενται στον Ιατρικό σύλλογο, γιατί απλά είναι σοβαροί, και ξέρουν τα όρια τους. Μήπως ήταν πρώτη επιλογή τα ΤΕΙ , επειδή δεν ικανοποίησε το πρόγραμμα σπουδών του ΕΜΠ? Ας πούμε μια φορά τα πράγματα με το όνομα τους, όσοι δεν περνούν ιατρικές σχολές, και πολυτεχνικές σχολές πηγαίνουν στα αντίστοιχα τμήματα των ΤΕΙ. Τώρα αν το σύστημα αξιολόγησης είναι άδικο, όλοι με το άδικο αυτό σύστημα δώσαμε εξετάσεις.
  20. Επειδή γίνεται αρκετός λόγος για τις βεβαιώσεις Δήμου, Δημάρχου, Τεχνικής υπηρεσίας, πρέπει να γνωρίζεται ότι δεν έχουν καμιά αξία. Σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων ο Δήμος μπορεί να δώσει βεβαιώσεις μόνο για ότι διατηρεί αρχείο, υπάρχει και γνωμοδότηση ΝΣΚ και οδηγία στις εφορίες να μην λαμβάνεται υπ όψιν οι βεβαιώσεις ΟΤΑ ακόμη και για την παλαιότητα του κτηρίου. Υπάρχουν βέβαια Δήμαρχοι που τα δίνουν όλα.......
  21. http://et.diavgeia.gov.gr/f/all/ada/4%CE%99%CE%A6%CE%A3%CE%9F%CE%A1%CE%A1%CE%95-%CE%9C Η παραπάνω γνωμοδότηση έγινε αποδεκτή με το αρ. πρωτ 50862/21-11-2010 εγγρ. του αν. Υπουργου Ν. Σηφουνάκη και στάλθηκε σε όλους τους αποδέκτες των Πολεοδομικών Εγκυκλίων
  22. Εφ όσον δεν είναι κοινόχρηστο αλλά κοινωφελές πρέπει να κηρυχθεί απαλλοτρίωση για το τμήμα που δεν προκύπτει από εισφορά. Κανονικά στην πράξη εφαρμογής το τμήμα αυτό είναι διαγραμμισμένο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.