Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προοπτικές απασχόλησης νέου Μηχανικού


yian

Recommended Posts

Χαιρετώ τη κοινότητα!

Νέο μέλος και νέος πολιτικός μηχανικός, και επίσημα με πτυχίο σε λίγους μήνες από το τμήμα πολ.μηχ. Πάτρας.

 

Θεωρώ ότι η σχολή αλλά και η προσωπική αναζήτηση σε κάποια θέματα μου έχουν δώσει ένα αρκετά καλό αλλά σχεδόν μόνο θεωρητικό υπόβαθρο για το αντικείμενο της δουλειάς.

 

Η ερώτηση είναι απλή λοιπόν...θα κληθώ να εργαστώ σε 1-2 μήνες.

Εσείς ως διπλωματούχοι μηχανικοί εκεί έξω, τι απαιτήσεις θα έχετε από εμένα και πόση διάθεση δείχνετε για να συνδυάσω τις "θεωρητικές" γνώσεις που έχω ήδη από τη σχολή με τις πραγματικές απαιτήσεις επαγγέλματος?

Θα μπορούσα να κάνω κάτι επιπλέον για να είμαι κατά το δυνατόν έτοιμος βγαίνοντας στην εργασία (extra διάβασμα, επισκέψεις σε επιβλέψεις κτλ ?)

 

Αν και πιστεύω ότι το επάγγελμα του μηχανικού βασίζεται σε μεγάλο ποσοστό σε όσα μαθαίνει κανείς στο πανεπιστήμιο (πολύ περισσότερο σε σχέση με άλλα επαγγέλματα...), η απορίες παραπάνω είναι λογικές και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι πολλοί από εσάς τις είχαν αντιμετωπίσει όταν έφθασε ο καιρός να περάσουν στην αγορά.

Περιμένω λοιπόν τις απόψεις σας...

Link to comment
Share on other sites

Χαλαρά δε χρειάζεται από τώρα να σκέπτεσαι γι΄ αυτά, θα έρθουν όλα μόνα τους. Από το πανεπιστήμιο παίρνεις αρκετά εφόδια όσο και να νομίζεις ότι ξέρεις μόνο θεωρία.

Θα πρέπει να αποφασίσεις τι θα κάνεις μακροπρόθεσμα δλδ εάν θέλεις να ασχοληθείς στον κατασκευαστικό ή μελετητικό τομέα, ιδιωτικό ή στον δημόσιο, μπορεί να θέλεις να ανοίξεις τ. γραφείο, όλα αυτά έχουν τις απαιτήσεις τους και χρειάζεται με αργά και σταθερά βήματα να κινείσαι. Για βραχυπρόθεσμα: το μεγαλύτερο ποσοστό όταν τελείωση το πανεπιστήμιο (όπως και εγώ) πάει σε κατασκευαστική εταιρία. Από εκεί θα δεις τι θα κάνεις αφού συζητήσεις με διάφορους αρχαιοτέρους συναδέλφους και ακούσεις τις απόψεις τους. Παντός αρκετοί θα σου προτείνουν δημόσιο αυτό είναι σίγουρο ( πιστεύω να ξέρεις τα προτερήματα αλλά και τα μειονεκτήματα του). Προσωπικά αποφάσισα να ανοίξω τ. γραφείο ξέρω ότι έχει περισσότερες εύθηνες και υποχρεώσεις όμως τα γκαφρά είναι πολλά περισσότερα. Μη αγχώνεσαι από τώρα, απόλαυσε τις διακοπές σου τώρα διότι μετά δεν θα έχεις χρόνο! 8-)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλημέρα,

 

θα ήθελα να ρωτήσω τι γνώμη σας για κάτι καθώς οι περισσότεροι απο εσάς βλέπω έχετε εμπειρία σαν μηχανικοί έργων. Εγώ είμαι γραμμένος στο ΤΣΜΕΔΕ εδώ και 5 χρόνια αλλα λόγω του ότι κάνω διδακτορικό και δουλέυω σε μία εταιρία λογισμικών δεν έχω ασχοληθεί τόσο με την πρακτική πλευρά του επαγγέλματος. Τον τελευταίο καιρό προσπαθώ να ασχοληθώ σαν αρχή με τους ημιυπαίθριους και βλέπω ότι τελικα το επαγγελμά μας αξίζει πάρα πολύ και στην πράξη και θέλω να αρχίσω να ασχολούμαι με πιο πρακτικά θέματα.

 

Θα ήθελα να σας ρωτήσω πως προτείνετε να ξεκινήσω...θέλω να πώ ότι εγώ δεν είμαι σε θέση να βγάλω μία άδεια αφού δεν ξέρω πολλά πράγματα. Εντάξει οι ημιυπαίθριοι και δυο τρία εύκολα πραγματάκια με βοήθησαν να μάθω 2 πράγματα αλλά πως πιστεύετε πρέπει να κινηθώ για να μάθω? Να αρχίσω να διαβάζω ΓΟκ? να πάω σε ένα γραφειο σαν πρακτικη 2-3 μήνες να δω τις διαδικακίες? Μπορώ απο μόνος μου? Μου φαίνεται βουνό και απο την άλλη βλέπω παιδιά που ενώ δεν είχαν και τόσες γνώσεις πέσανε αμέσως και άρχισαν να δουλέυουν...

 

Θα με ενδιέφερε πολύ η γνώμη σας

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.