Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επαγγελματικά Δικαιώματα Ενεργειακής Τεχνολογίας-Μηχανολόγων Τ.Ε.


Recommended Posts

Χαιρετίζω όλα τα μέλη του forum για την πληροφόρησή και την παράθεση απόψεων,κυρίως σε μας τους νέους υποψήφιους μηχανολόγους-μηχανικούς,καθώς και μέλη του forum.

Με τη σειρά μου και μετά από αρκετό ψάξιμο στα θέματα του forum και internet, θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με τα ''ε.δ.''μας, μιάς κ δεν έχει γίνει κάποια συγκεκριμένη προηγούμενη αναφορά..ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 27
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μιλάς με ΕΕΤΕΜ για σίγουρη ενημέρωση. Εν συντομία δεν έχεις επ. δικαιώματα. Χαριστικά εγγράφεσε σε ένα μητρώο σαν υπομηχανικός του 1960. Στο εξωτερικό πάντως θεωρείσε Mηχανολόγος Mηχανικός BSc.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Τα πράγματα έχουν αλλάξει και στην Γερμανία. Πλέον δεν υπάρχει το Diplom Ingenieur, αλλά το B.Sc. και το M.Sc.

 

Επίσης όλα τα FH έχουν μετανομαστεί σε University of Applied Sciences.

 

Ακόμη ο βασικό τίτλος σπουδών είναι σήμερα το B.Sc. Aυτό μπορεί να το αποκτήσετε από τα University of Applied Sciences ή από τα University's.

 

Εννοείται ότι με αυτό δουλεύεις κανονικά π.χ. σαν Μηχανικός με B.Sc. σαν αντικείμενο έχεις κατασκευεή και μελέτη.

 

Όπως είναι φυσικό μπορείς να σπουδάσεις σε ένα University of Applied Sciences (ΤΕΙ δηλαδή) και Αρχιτεκτονική. Και μετά από το ίδiο το ίδρυμα ή κάπου άλλού να αποκτήσεις και το M.A. (Master of Arts). Γιατί το τελείως άρρωστο εδώ στο Ελλαδιστάν είναι ότι οι Αρχιτέκοτνες νομίζουν ότι είναι Μηχανικοί. Που φυσικά δεν είναι. Στον υπόλοιπο κόσμο δεν αναγνωρίζονται ως Μηχανικοί ΠΟΥΘΕΝΑ !!!

 

 

 

Με λίγα λόγια αν κάποιος θέλει να συνεχίσει τις σπουδές του, πάει στην Γερμανία σε ένα πανεπιστήμιο ένα ΤΕΙ και κάνει M.Sc.

 

Η εξεταστική επιτροπή εξετάζει την αναλυτική βαθμολογία και μετά σου χρεώνει κάποια μαθήματα ή όχι. Αν έχεις σπουδάσει σε συναφές αντικείμενο, π.χ. Πολ. Μηχανικός Δομ. Εργων αν θέλεις να συνεχίσεις για το M.Sc. για την επιστήμη του Πολιτικού Μηχανικού σε δέχονται κανονικά χωρίς καμία χρέωση. (Εννοείται ότι τα 4 χρόνια του ΤΕΙ στην Ελλάδα υπερκαλύπτουν το B.Sc.)

 

Μετά ακολουθείς το πρόγραμμα διάρκειας 2 ετών με 120 ECTS και αποκτάς τον τίτλο M.Sc. Γράφεσαι κανονικά στο VDI και δουλεύεις κανονικά στην Ελλάδα σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία.

 

Προφανώς κάτι τέτοιο ισχύσει για για την Αγγλία.

 

Δηλαδή παιδάκια, ξεχάστε τις ηλιθιότητες με τις κατακτητήριες. Στην Παγκόσμια αγορά επικρατεί το σύστημα B.Sc --> M.Sc. --> PhD --> PostDoc

 

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα του πλανήτη που δίνει B.Sc. στα 5 χρόνια.

 

Τώρα για τα πολυτεχνεία που φωνάζουν για M.Sc. Κύριοι, αν δεν αλλάξετε τα προγράμματα σπουδών σας (δηλαδή τα πρώτα 3 χρόνια B.Sc. και τα επόμενα 2 M.Sc.) δεν θα αποκτήσετε ποτέ το πολυπόθητο M.Sc. !!!

 

Εννοείται ότι και τα ΤΕΙ θα χορηγούν B.Sc. και φυσικά M.Sc.

 

Επίσης στα University of Applied Sciences, ΤΕΙ δηλαδή (σε μερικά, όχι όλα) υπάρχει για την Αρχιτεκτονική για παράδειγμα ο δρόμος B.Sc --> M.Α. Δείτε εδώ, στο Master of Arts in Architecture, στο FH Düsseldorf

Δηλαδή από ένα University of Applied Sciences βγαίνεις με Β.Sc. και Μ.Α. σαν Αρχιτέκτονας με παγκόσμια αναγνώριση.

 

 

Διδακτορικό δεν χορηγούν τα University of Applied Sciences, αλλά μπορείς σε μερικές περιπωσεις με ένα B.Sc. να κάνεις απευθείας διδακτορικό.

 

Και μιλάμε για μια χώρα όπως η Γερμανία που τουλάχιστον η επιστήμη της Μηχανικής κατά 75% στην Ελλάδα στηρίζεται εκεί (από σκυρόδεμα, όπλιση μέχρι προένταση και σιδηρές κ.τ.λ.)

 

 

Είναι θέμα χρόνο να γίνει και αυτό στην Ελλάδα και ίσως να γίνει και φέτος. Τον Δεκέμβριο κατεβαίνουν οι Δαναοί... Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες !!!

Link to comment
Share on other sites

Ναι, δυσάρεστη όμως...

γιατί είναι δυσσάρεστη; εγω δεν το βλέπω κακό να αναγνωριστούν επιτέλους τα ε.δ. μας.

ούτε βλέπω τον λόγο να μην γίνει το ΤΕΕ ενιαίο.

Link to comment
Share on other sites

Ποιος θα στα αναγνωρίσει; Το ΤΕΕ; Αν δωθεί τέτοια εξουσία στο ΤΕΕ, να είσαι σίγουρος πως θα σημαίνει την επαγγελματική σου καταστροφή. Δεν υπάρχει περίπτωση η συντεχνία που σε πολεμάει 30 χρόνια τώρα και θέλει να σε εξοντώσει, όταν θα έχει όλη την εξουσία στα χέρια του να σου ανοίξει τις πόρτες διάπλατα και να σε καλοδεχτεί...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.