Μετάβαση στο περιεχόμενο

Barbeque και στέγαστρο πάνω από επέκταση υπογείου


Recommended Posts

Το 1 και 2 που θα περιγράψω είναι εντελώς ανεξάρτητες κατασκευές στην ίδια ιδιοκτησία.

 

1) Barbeque που αποτελείται από χτισμένη ψησταριά, χτισμένο νεροχύτη και χτισμένο πάγκο σε σειρά, διαστάσεων 1m x 3m και στέγη 2,5m x 3m μεταλλική κατασκευή (με βάσεις στήριξης εντός του 1x3.

 

Ερώτηση 1: Μπορώ να το πάω απλά με αναλυτικό ή πρέπει να βάλω υπέρβαση κάλυψης για τα τετραγωνικά του;

 

2) Σε ισόγειο απολύτως νόμιμο, το υπόγειο έχει επεκταθεί κατα 8m x 3m. Στη βεράντα που δημιουργήθηκε τοποθετήθηκε στέγαστρο - αισθητική προέκταση της σκεπής του ισογείου σπιτιού 8m x 3m πάνω από το υπόγειο.

 

Ερώτηση 2:Το υπόγειο είναι υπέρβαση κάλυψης. Το από πάνω στέγαστρο πώς το βάζω; Μπορώ να το εντάξω με αναλυτικό;

 

Ερώτηση 3:Αν ναι, μπορώ να κάνω ΕΝΑΝ αναλυτικό για το στέγαστρο και το barbeque μαζί; Υπολογίζω ότι θα μου βγει πάνω από 5.000 άρα τελικά παραβάσεις = 2.

 

 

Συγνώμη αν ρωτάω χαζομάρες, αλλά μόλις έφυγε ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης "παραλίγο μηχανικός" και έχω χαζέψει (μου έλεγε διάφορα "λογικά κατά την κρίση του"!

Link to comment
Share on other sites

Μόνο για το 3 μπορώ να απαντήσω με αρκετή σιγουρία, πως όχι.

 

Κάθε "ανεξάρτητη" αυθαίρετη κατασκευή πάει με δικό της αναλυτικό, άλλωστε το ό,τι πρέπει να δηλωθούν και η δύο χωριστά είναι ξεκάθαρο.

 

Στη πρακτικό του προστίμου, έχει καμία διαφορά; Τι να κάνεις δυο αναλυτικούς κάτω των 5.000 ευρώ ο καθένας, τι κάνεις έναν ανάμεσα στα 5.001 και 10.000, ίδιο είναι το πρόστιμο. Ή έχω καταλάβει κάτι λάθος;

 

Για το 1, βλέπω στα γνωστά παραδείγματα πως ούτε στο ΒΒQ ούτε στην ασκεπή βεράντα ασχολείτε με υπερβάσεις κάλυψης... οπότε μόνο αναλυτικός.

 

Και πως προκύπτει ο αναλυτικός για το BBQ;

 

 

Χ τούβλα, Υ κιλά βίδες, Ζ ο καφές που θα κεράσεις το μάστορα...

Link to comment
Share on other sites

Στα παραδείγματα του ΥΠΕΚΑ όντως δεν βάζει την κάλυψη. Ωστόσο προσωπικά μου φαίνεται παράλογο και φοβάμαι μην έχει γίνει λάθος.

Όταν τους επόμενους μήνες συντάξουμε ΔΚ και θα γίνουν όλοι οι υπολογισμοί αναλυτικά, δε θα προσμετρήσουμε το BBQ στην κάλυψη; Στέγαστρα με κατακόρυφα στοιχεια δε θα προσμετρηθούν ως ΗΧ; Άρα πώς θα συμβαδίζει το σχέδιο που θα καταθέσουμε με το φύλλο καταγραφής προστίμου;

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας.

και εγώ έχω παρόμοια περίπτωση. Έχω 3ορ. οικοδομή σε κάθε όροφο έχουν κάνει προέκταση στο μπαλκόνι. Στο ισόγειο έχουν κάνει βεράντα 6μ2. όλοι η οικοδομή ανήκει σ' έναν ιδιοκτήτη. Θα βάλω 4 παραβάσεις σέναν αναλυτικό ή χωριστά για το καθένα???

 

 

Ευχαριστώ..

Link to comment
Share on other sites

Λάθος το ΥΠΕΚΑ :-o:eek::-o:eek::-o:eek::-o:eek:;

 

Τι είπες τώρα ρε ΑΝΚΑ, μου κατέστρεψες την κοσμοθεωρία!

 

Για να σοβαρευτούμε, και αυτό το θέμα πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα. Αν είναι δηλαδή υπέρβαση κάλυψης (που στην πραγματικότητα φυσικά και είναι, ο Ν4014 όμως τι θέλει), για την ίδια αυθαιρεσία, θα υπολογίσουμε ένα πρόστιμο για την υπέρβαση κάλυψης, συν ό,τι προκύπτει από τον αναλυτικό της;

 

Και αν είναι έτσι, γιατί σε καθαρές περιπτώσεις υπέρβασης δόμησης (πχ επέκταση δωματίου κατά 10τμ, ενώ ο ΣΔ είναι πλήρως εξαντλημένος), στο πρόστιμο που υπολογίζεται "με τα κουτάκια", δεν προστίθεται και ένα ακόμα με βάσει αναλυτικό προϋπολογισμό για αυτά τα έξτρα 10τμ δωματίου;

 

Όσο για την ερώτηση του φίλου, εγώ σε αντίστοιχες περιπτώσεις κάνω αναλυτικό για κάθε παράβαση χωρισά. Στο τελικό κομμάτι του "Οδηγίες για μηχανικούς για τον ορθό υπολογισμό του προστίμου", είναι σαφές πως για ιδιοκτησία που έχει αυθαίρετα ΒΒQ, ξεμπάζωμα και ψηλότερο περιμετρικό φράκτη από της άδειας, κάνει αναλυτικό για κάθε αυθαιρεσία χωριστά.

 

Επίσης ήδη από αυτό το παράδειγμα είναι προφανές ότι αυτό μπορεί να είναι από λίγο εως και τρομερά δυσμενές για τον ιδιοκτήτη, μιας και, πάλι στο συγκεκριμμένο παράδειγμα, με χωριστούς αναλυτικούς οι παραβάσεις είναι 7, ενώ αν γινόταν ένας συγκεντρωτικός, θα ήταν 6. Ειδικά στην περίπτωση που μια ιδιοκτησια έχει πολλές αυθαιρεσίες μικρού αναλυτικού η κάθε μια, η διαφορά είναι τεράστια :(, αλλά τι να κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

Αν κατάλαβα καλά (και σε συνάρτηση με τα παραδείγματα) πρέπει να προχωρήσω με:

1) Υπέρβαση κάλυψης για το υπόγειο 24μ2

2) Αναλυτικό για το στέγαστρο 24μ2

3) Αναλυτικό για το BBQ (όμως με διαστάσεις 1x3 ή με 2,5x3 ?)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Κατω απο στεγασμενη κεραμοσκεπη βεράντα (με κατακορυφα φεροντα στοιχεια) εχει κατασκευασει ψησταρια (BBQ)

Μπορω να το θεωρήσω σαν ενα προυπολογισμο με το σκεπτικό οτι καταλαμβανουν κοινο χωρο (τετραγωνικα

Edited by DChris
Link to comment
Share on other sites

Γιατί να δηλώσεις και το ΒΒ? Ο παράνομος χώρος που καταλαμβάνει η στεγασμένη βεράντα αρκεί για να δηλωθεί η παρανομία.Αν είχε και χτιστους καναπέδες και τραπέζια θα τα δηλώναμε και αυτά? Δε νομίζω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.