Μετάβαση στο περιεχόμενο

αγορα gps δεκτη rover + δικτυο ή δυο δεκτων base-rover?


Recommended Posts

θα ηθελα την βοηθεια σας αγαπητοι συναδελφοι. ενδιαφερομαι για αγορα gps δεκτων μονοσυχνου η διπλοσυχνου για εφαρμογες κυριως τοπογρφικες αποτυπωσεις εκτος σχεδιου κ μελλοντικα για χαραξεις. Ειναι καλυτερη επιλογη ενας rover δεκτης με συνδεση στο hepos η σε καποιο ιδιωτικο δίκτυο σταθμων αναφορας ή μηπως η λύση των δύο δεκτων base rover (δυνατοτητα εξαρτησεων κ χωρις δίκτυο) δίνει πιο σιγουρες κ αποτελεσματικές λύσεις??? για παραδειγμα τι θα επιλεγατε pro mark 100 base+rover για επιλυσεις στο γραφειο ή μήπως pro mark 200 διπλοσυχνο με συνδεση στο hepos για rtk εφαρμογές????? επαναλαμβανω οτι βασικός στοχος ειναι η δημιουργια τοπογραφικων αποτυπωσεων στο εγσα 87 κυριως κ μελλοντικα χαράξεις.

Link to comment
Share on other sites

Η βέλτιστη λύση είναι μια φτηνή λύση base+rover και συνδρομή στο hepos για να καλύψεις όλες τις περιπτώσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

φιλε εγω εχοντας ενα δεκτη+δικτυο, θελω να σου μεταφερω την ανασφαλεια που νιωθω πλεον στο πεδιο.

 

αν εχεις λεφτα για δευτερο δεκτη, παρτον χωρις δευτερη σκεψη.

 

εκτος κ αν προτιμας τη λυση ενος δεκτη, post processing και αποτυπωση με total.ειναι η μονη περιπτωση που συμφερει οικονομικα, πιστεψε με.

 

με ενα δεκτη και δικτυο οσον αφορα real time δεν εισαι τιποτα περιοσσοτερο απο ενα κουραδοκεφτε. το ιδιο ειμαι κ εγω. Δεν υπαρχει παντου καλυψη, ειτε δικτυου ειτε gprs.

 

Και οταν θα βρεθεις σε τετοια περιοχη, θα φας κ εσυ τη φολα σου, οπως την εφαγα κ εγω, κ μαλιστα σε δυο απανωτες περιπτωσεις....

Edited by Hans Landa
Link to comment
Share on other sites

Πολύ αφοριστικό το τελευταίο σχόλιο.

Άλλωστε και το post processing με ένα δέκτη πάλι απαιτεί δίκτυο ενώ η χρήση total station συνήθως απαιτεί και δεύτερο άτομο.

Πιο πλήρης λύση είναι Rover με δίκτυο και συμπληρωματικά total station, το οποίο άλλωστε δεν υποκαθίσταται σε αστικά περιβάλλοντα από GPS

Ο καλύτερος τρόπος για την επιλογή εξοπλισμού είναι η σωστή εκτίμηση των πραγματικών αναγκών σας και η πολύ καλή και υπεύθυνη ενημέρωση για τις λύσεις εξοπλισμού και δικτύου.

Μόνο μιλώντας με τις εταιρίες του χώρου θα μπορέσετε να σχηματίσετε πλήρη εικόνα και να πάρετε σωστή απόφαση.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ αφοριστικό το τελευταίο σχόλιο.

 

Αν πρόσεξες αναφερόμουν αποκλειστικά σε δυνατότητα rtk, και όχι στις γενικές δυνατότητες του ενός δέκτη.

 

Μα και φυσικά απαιτείται δίκτυο με ένα δέκτη για post processing, όπως και για rtk.

 

Εχω την εντύπωση όμως ότι ο φίλος ρωτάει αποκλειστικά για rtk.

 

Οπότε το σχόλιο του κουραδοκεφτέ συνεχίζει να ισχύει.Με ένα δέκτη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για rtk, είμαστε όλοι κουραδοκεφτέδες, χοντροί και ολοστρόγγυλοι, θύματα των φούμαρων και των μεταξωτών κορδελών των εταιρειών μηχανημάτων, που εκθειάζουν τις δυνατότητες rtk ενός μόνο δέκτη. Θύματα επίσης της κάλυψης gprs των κινητών τηλεφωνιών, καθώς και των ιδιωτικών δικτύων, όπως και του δημόσιου.

Edited by Hans Landa
Link to comment
Share on other sites

1) Το πρόβλημα με το Post Processing ειναι οτι θα διαπιστώσουμε αν η λύση ειναι fixed πολύ αργά . . . στο γραφείο.

2) Το πρόβλημα με το Rover ειναι η κάλυψη gprs των εταιτειών κινητής τηλεφωνίας .

οπότε νομίζω οτι 2 δέκτες για RTK & Post Processing ( χωρίς Hepos Rover ) καλύπτουν ολες τις απαιτήσεις .

Link to comment
Share on other sites

Οι εταιρίες δεν πουλάνε όλες φούμαρα.

Μπορείτε να το διαπιστώσετε αν μιλήσετε με όλες. Αν έχετε κακή εμπειρία με μία εταιρία δεν είναι σωστό να αποδίδετε κακές προθέσεις και στις άλλες. Κάποιοι λένε τα πράγματα ως έχουν.

Καμία λύση δεν είναι κατάλληλη για όλα. Γι' αυτό έγραψα πως όλα ξεκινάνε με τη σοβαρή στάθμιση των αναγκών.

Αν κάποιος δουλεύει π.χ. κατά 95% στην Αττικοβοιωτία όπου υπάρχει 99% κάλυψη GPRS (γιατί φυσικά τα δίκτυα καλύπτουν 100% την περιοχή) γιατί να επενδύσει σε ζευγάρι που είτε είναι ακριβό είτε είναι κάτω του μετρίου (αν είναι πολύ φθηνό).

Γιατί στον υπολογισμό του κόστους δε βάζετε και το άτομο που θα φυλάει το σταθμό βάσης καθώς και το χρόνο που θα χρειαστεί για να βρεθεί τριγωνομετρικό (το οποίο να είναι και αξιόπιστο).

Σε πολύ απομακρυσμένες περιοχές, όπως παράδειγμα σε κάποιο απομακρυσμένο νησί ίσως χρειάζεται ζευγάρι ή όργανο. Αλλά πόσες είναι αυτές οι περιπτώσεις σε σας; Για μία στις εκατό μπορεί κάποιος να νοικιάσει εξοπλισμό. Θα είναι πολύ φθηνότερο.

Σε ολόκληρο τον κόσμο τα δίκτυα RTK κερδίζουν έδαφος έναντι άλλων λύσεων για την μεγάλη παραγωγικότητα, την ασφάλεια και την επαναληψιμότητα που προσφέρουν.

Εμείς για μία ακόμη φορά αμφισβητούμε αυτά που για άλλους είναι αυτονόητα.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

θα ηθελα να ρωτησω εαν καποιος διαθετει μονο το rover της τοpcon gr-3 και συνδεεται με τον σταθμο της εταιρειας.....μπορει να κανει κατι αντιστοιχο και με το hepos....? η χρειαζεται να αγορασει και δεκτη base...? αν γινεται...ποσο ειναι το κοστος...?

ευχαριστω πολυ.... :smile:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.