Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διανομή Υπ. Γεωργίας


Recommended Posts

Απο τη στιγμή που τα ΚΡΟΚΙ ΔΕΝ τα δινει επίσημα η τοπογραφική τότε δεν έχει και νόημα να τα εφαρμόσεις γιατί δεν θα μπορείς π.χ σ ένα δικαστήριο να στηρίξεις και να στοιχειοθετήσεις τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 91
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

 

Απο τη στιγμή που τα ΚΡΟΚΙ ΔΕΝ τα δινει επίσημα η τοπογραφική τότε δεν έχει και νόημα να τα εφαρμόσεις γιατί δεν θα μπορείς π.χ σ ένα δικαστήριο να στηρίξεις και να στοιχειοθετήσεις τίποτα.

 

 

Ναι, αλλά μπορεί να σου δώσει πληροφορία για το που στηθηκε ποια σημεία χρησιμοποιήσε τις συντεταγμένες τους και μπορεί και τα στοιχεία της όδευσης, έχεις σημαντική πληροφορία. Ακόμη, σου δίνει και τα θεωρητικά ορόσημα και τις αξονοδιασταυρώσεις, που αν και δεν υπάρχουν στο έδαφος, σου δίνουν μία εντύπωση το πως αποδόθηκε τότε. Επίσης οι αεροφωτογραφίες του Κτηματολογίου, τα ταλιράκια ακόμη και μία περίφραξη ή στήσιμο συναδέλφου στην περιοχή.

 

Έχεις επίσης την ίδια τη διανομή με τα στοιχεία τους γεωτεμαχίου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θα φτάσει το κροκι με τις μετρήσεις στα χέρια σου και δεν θα τις εφαρμόσεις.???? Τραγουδώντας.

1ο ) δεν το λες ότι έχεις τα "μητρικά¨στοιχεία. Απλώς τα εφαρμόζεις!!

 

2ο ) Ξέρεις ότι έχεις κάνει σωστή και καλή δουλειά 

3ο ) η υπογραφή του τοπογράφου μηχανικού καλύπτει τη δουλειά !

4ο ) αν πας στα δικαστήρια και ο αντίδικος ...είναι συνάδελφος. Ε! τότε το συζητάς και δεν πας, γιατί θα χάσει. Εσύ με τα μητρικά και αυτός με τα "γκατζετάκια" (??). Ας αποδείξει αυτός ότι εγώ είμαι λάθος.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Εγώ το υποστηρίζω πάντα και νομίζω είναι σωστό. Όλες οι δουλειές, πάντα, στο σύστημα της μελέτης και με τα στοιχεία της μελέτης. Έστω και με ελάχιστα στοιχεία που θα βρούμε.  Μετά κάνε ότι θες, ΗΑΤΤ, ΕΓΣΑ87 κλπ. Tο ξαναλέω. Υπάρχουν όλες οι μετρήσεις υπαίθρου των διανομών του Υ.Γ. δηλαδή τα καρνέ των μετρήσεων και τα κροκί τοποσταθερών. Σύμφωνοι. Ακόμη και των διανομών του 1932. Παροτρύνω πιο πολυ τους νέους να τα ζητάν,  Πίνακες Ρίζου που ? Εμεις καθόμασταν και τα αντιγράφαμε . Τώρα υπάρχουν ...οι "παντοφλες".  Δεν μας αφήνουν να χρησιμοποιήσουμε τις "παντόφλες". Με δυσθυμία παίρνουμε τα στοιχεία.   Με κάνει όμως εντύπωση πως ο συν. Χρυσόστομος ..χάθηκε. Δεν μας ξαναείπε τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Επαναλαμβάνω...Όταν μια υπηρεσία δεν προβλέπεται και δεν δίνει επίσημα κάποια στοιχεία ΤΟΤΕ αν με καποιον τρόπο τα βρεις (που είναι ευκολο) μπορείς να τα χρησιμοποιησεις οχι ομως να τα στοιχειοθετησεις.(π.χ σε ένα δικαστήριο) 

Link to comment
Share on other sites

Για κάτσε, για κάτσε...

 

Εχω στο γραφείο μου αρχείο, απο τριγωνισμούς, ελέγχους και οδεύσεις απο τα παλαιά Βαθράκια Τοπογραφικης σε μια περιοχή. Απο παλαιότερο συνάδελφο.

 

ΣΗΜΕΡΑ υφίσταται ένα μόνο βαθράκι. Ερχεσαι να κάνεις δουλειά στο αγρόκτημα. Αν δε σου δώσω εγω ή το άλλο γραφείο στοιχεία πως θα μετρήσεις;  θα κάνεις εφαρμογή, αν εισαι τυχερός θα αποτυπώσεις καμμια περίφραξη, κανα κτιριο, τα οποια πιθανώς έχουν οριοθετηθεί.

 

Και ας πουμε πως φτάνουμε στα δικαστήρια.

 

ΣΗΜΕΡΑ εσύ θα έχεις μια αίτηση απο τη Τοπογραφική, που θα λεει 10 βάθρα, ονοματα, τιμές. Και θα αναφέρεις οτι στο πεδίο βρήκες μόνο 1, συνεπώς δε μπορείς να εξαρτηθείς.

 

Οπότε με τη λογική σου, θα χεις δίκιο εσύ.

 

Διότι εγώ μπορει να εχω ενα δικτυο 100 στάσεων απ'τα παλιά βάθρα, αλλα με τη λογική σου οτι δεν υφίστανται σήμερα, δε μπορώ να αποδείξω οτι δεν είμαι ελέφαντας.

 

Καθαρα εγκυκλοπαιδική η κουβέντα.

Link to comment
Share on other sites

δεν ξέρω πόσα χρόνια ο kane παιδεύεται με αυτά τα θέματα γιατί και εδώ έχει δίκαιο. Εγώ όταν ξεκίνησα υπήρχαν βάθρα και βαθράκια που σήμερα πια δεν υπάρχουν. Σώζονται όμως στοιχεία σημείων που προέρχονται από αυτά τα βάθρα. Εγώ σαν μηχανικός θα κρίνω αν  αυτά τα στοιχεία με καλύπτουν και μπορώ φυσικά να κάνω μια νέα δουλειά με αυτά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι αναφέρεσαι   συνεχεια στο δικαστήριο. Δεν ξέρω που δουλεύεις... Ένα παράδειγμα. Εδώ στην Θεσσαλονίκη αναμεσα θέρμη & Πανοραμα υπήρχε Τριγ. Σημείο της ΓΥΣ με πολλές τιμές και σε πολλά κέντρα. από την τοπογραφική.  Ξεπατώθηκε ! Η τοπογραφική μπορεί και να μη το ξέρει. Εγώ ας πούμε, ότι έριξα απ' αυτό πολλά σημεία γύρο- γύρο που φαίνονται μεταξύ τους. Τα χρησιμοποιώ ? ή δεν...τα χρησιμοποιώ. Αν λοιπόν εσύ ξέρεις πως η δουλειά που κάνεις ειναι ΚΑΛΗ μη φοβάσαι κανένα δικαστήριο. Εγώ πάντως (μπορεί να ήμουν, ας πουμε τυχερός) δεν έχω πάει ποτέ σε δικαστήριο, μα ούτε και το νοιάστηκα  ποτέ. Προσπαθείς να μη πας στο δικαστήριο. Αν χρειαστεί πρέπε να δεχθείς οτι έκανες λάθος. Το δέχεσαι λοιπόν  και διορθώνεις πράγματα..

Link to comment
Share on other sites

ΔΕΝ έχω κάποιο θέμα με τα δικαστήρια ΟΥΤΕ αναφέρθηκα ποτέ σε βαθρακια, τιμές Χ,Ψ και λοιπά που η τοπογραφική ούτως η άλλως τα δίνει. Αναφέρομαι στα κροκι των τότε τοπογράφων της διανομής που ΚΑΚΩΣ η Τ.Υ δεν τα δίνει τουλάχιστον επισημα

Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα το σκεπτικό σου και θεωρώ ότι δε είμαστε καθόλου οφτοπικ οταν το θέμα είναι  ''Διανομή Υπ. Γεωργίας'' και η εφαρμογή της

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.