Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παντζούρια στο ΠΕΑ


Βιτρούβιος

Recommended Posts

Μόλλις το διάβασα στις ερωτήσεις στο ΤΕΕ : ''Τα ρολά όπως και όλα τα προστατευτικά φύλλα των κουφωμάτων, δεν λαμβάνονται υπόψη στους υπολογισμούς ενεργειακής απόδοσης του κτηρίου ως στοιχεία σκίασης του κτηρίου. Γι' αυτόν τον λόγο δεν καθορίζεται η χρήση τους και στο λογισμικό''

 

Αλλά στο εξοικονομώ πως είναι επιλέξιμη δαπάνη;

Link to comment
Share on other sites

Είναι επιλέξιμη δαπάνη με την ίδια λογική που καταργήσαν τα όρια στα U των κουφωμάτων....θέλουν να δώσουν τα λεφτά όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Αν θες να βάλεις τα πατζούρια στους υπολογισμούς σου πρέπει να υπολογήσεις τις ώρες που είναι κλειστά και να υποέσεις ότι είναι αεροστεγανά, τουλάχιστον όσο τα κουφώματα. Δεν νομίζω πως το πρόγραμμα του ΤΕΕ έχει δυνατότητα να πραγματοποιήσει τέτοιο υπολογισμό. Αν θες από περιέργεια μπορείς να <<παίξεις>> με το TAS (Thermal Analysis Simulation). Δεν το έχω δουλέψει πολύ, παρά μόνο το χάζεψα λίγο όσο έκανα την πτυχιακή μου, οπότε δεν το ξέρω καλά. Από συμφοιτητές μου που το δουλέψαν περισσότερο και καθηγητές μου, άκουσα πως μπορεί να λύσει τέτοιες λεπτομέρειες.

 

Γενικά όμως τα πατζούρια δεν προσφέρουν πολύ θερμική προστασία, πλην περιοδικής σκίασης πάλι, άλλα άντε βάλτο στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ πάλι αυτό. Δεν γνωρίζω αν τα εμπορικά προγράμματα που κυκλοφορούν με πιστοποίηση μπορούν να το λύσουν αυτό επίσης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.