Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση αυθαιρέτου στη φόρμα του τεε και νομιμοποίηση εντός 3τιας


nzikos

Recommended Posts

Αποφάσισα να δημιουργήσω καινούριο θέμα ακόμα και αν έχει αναφερθεί σε ένα από τα εκατοντάδες posts συναδέλφων ώστε να μπορεί ο κάθε συνάδελφος που έχει την απορία να το βρει πιο εύκολα.

Το ερώτημα είναι πως δηλώνουμε στο πρόγραμμα του τεε αίτηση για πληρωμή του παραβόλου σε περίπτωση που ανήκει το αυθαίρετο στη παράγραφο 2 του άρθρου 26 περί νομιμοποίησης του αυθαιρέτου εντός τριετίας.Αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει τη διαδικασία συμπλήρωσης της φόρμας, ας μας πληροφορήσει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σύμφωνα με το ΤΕΕ δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και είναι μάλλον δύσκολο να την εντάξουν στο πρόγραμμα γιατί δεν ξέρουν πως να χειριστούν την περίπτωση που δεν υπάρξει δυνατότητα να βγει τελικά η οικοδομική άδεια για κάποιο λόγο που προέκυψε μετά.Εχουν λέει κάποιες σκέψεις αλλά δεν γνωρίζουν ακόμα πως τελικά θα το χειριστούν

Link to comment
Share on other sites

Επομένως για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις απλώς περιμένουμε νεότερα για να προχωρήσουμε τις περιπτώσεις μας ή το δηλώνουμε σαν κοινή περίπτωση αυθαιρέτου, να βγει το παράβολο και ως το Δεκέμβριο που θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση αποδεικνύουμε τη δυνατότητα έκδοσης οικοδομικής άδειας?

Link to comment
Share on other sites

Έχω και εγώ την ίδια απορία! Αν η άδεια δν βγεί μετά πιστεύω έχει μεγάλη ευθύνη ο μηχανικός(λάθος εκτίμηση). Μια λύση που έχω προτείνει με mail είναι μιας και είναι δύσκολο να αλλάξει η πλατφόρμα να γράφουμε ''εκδοση ο.α'' στις παρατηρήσεις και μετά αυτοί να το ελέγξουν! Μπελαλίδικο και αυτό!!!

 

Δυστυχώς και εγώ κάνω υπομονή όπως λέει και ο manolis gon, που ξέρεις μπορεί μες την επόμενη εβδομάδα να το λύσουν το πρόβλημα :P

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Έχω την εξής απορία :

Είμαι ιδιοκτήτης ενός υπόγειου 80μ2 που κληρονόμησα και το όποιο έχει κατασκευαστεί το 1971 χωρίς άδεια (ήταν πυλωτή). Ο πατέρας μου δεν το είχε νομιμοποιήσει. Επειδή το οικόπεδο έχει μεγάλο συντελεστή (3.6) μπορώ να το νομιμοποιήσω εκδίδοντας άδεια. Πρέπει να το δηλώσω με το νέο νόμο πληρώνοντας παράβολο πριν βγάλω την άδεια ?

Link to comment
Share on other sites

Τώρα μάλλον για τις νομιμοποιήσεις είναι μονόδρομος ο 4014, απλώς στο σύστημα δεν έχουν ακόμα εισάγει αυτήν την περίπτωση.Αν δε βιάζεσαι μπορείς να περιμένεις μέχρι νεωτέρας από τους φωστήρες.

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση που έχουμε υπόλοιπο συντελεστή δόμησης, αλλά ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να κατεδαφίσει κάποιες από τις αυθαίρετες κατασκευές και κάποιες άλλες να τις νομιμοποιήσει με οικοδομική άδεια, πώς αντιμετωπίζουμε τις υπό κατεδάφιση κατασκευές; Τις προσμετρούμε και αυτές για τον υπολογισμό του αρχικού παραβόλου; Πρέπει να κατεδαφιστούν πριν την πληρωμή του παραβόλου;

Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω πως θα μπορούσαν να δηλωθούν όλα στον 4014 και μετά να βγουν οι αντίστοιχες άδειες.Ετσι πληρώνεται το παράβολο στα ολικά μ2 και δεν πληρώνονται πρόστιμα για τα προς κατεδάφιση και προς νομιμοποίηση.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα όμως είναι ότι το πρόγραμμα του ΤΕΕ δεν προβλέπει αυτές τις δυνατότητες δηλώσεων, να μπορείς δλδ να πληρώσεις μόνο το παράβολο και στη συνέχεια να εκδόσεις οικ. άδεια εντός 3ετίας, σύμφωνα με άρθρ.26, παρ.2.

Ο χρόνος τρέχει, τα νεύρα μας έγιναν τσατάλια και η μια απορία διαδέχεται την άλλη.

Πιστεύω, και είμαι σίγουρος γι αυτό, ότι και οι ίδιοι δεν ξέρουν γι αυτό και δεν ενημερώνουν και κρύβονται πίσω από την ανωνυμία των προφορικών ή των ανυπόγραφων διευκρινήσεων που βγάζουν κάθε τόσο, (οι μεν του ΥΠΕΚΑ και οι δε του ΤΕΕ). Το ίδιο συμβαίνει και με τις αμοιβές και με την απελευθέρωση. Γι αυτό είναι όλοι μούγκα!

Αν το πάρουμε όμως λογικά το πράγμα και σκεφτούμε ψύχραιμα τότε, άν ξέρανε αυτοί, θα ξέραμε κι εμείς, Τι να ξέρουμε όλοι όμως όταν τα πάντα όλα βασίζονται στην κείμενη νομοθεσία που μόνο κείμενη δεν είναι αλλά διασκορπίζεται στα 4 σημεία του ορίζοντα. Για τις δηλώσεις αυθαιρέτων δεν χρειάζονται μηχανικοί και νομικοί αλλά αστροναύτες!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.