Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τμήμα με αρθρο 22 & τμημα με προστιμο


Recommended Posts

Καλησπέρα..

Εχω περίπτωση μπαζωμενης βεραντας με κεραμοσκεπη που εφαπτεται στη μια πλευρα της με κτηριο, τμημα της οποιας βρισκεται εντος οριων της αποστασης δ ...

Στο οικοπεδο εχω υπολοιπο δομησης&καλυψης ετσι ωστε να μπορει να γινει νομιμοποιηση με αρθρ 22 ...

Το ερωτημα μου ειναι το εξης:

Με το τμημα που βρισκεται εντος της αποστασης δ τι γινεται; παει με φυλλο καταγραφης και προστιμο?

 

Μπορουν ουσιαστικα να συνδιαστουν και τα δυο , και αδεια νομιμοποιησης με αρθρο 22 και φυλλο καταγραφης συγχρονως και πως γινεται αραγε αυτο???

Και με το παραβολο ??? ενα η δυο???

Δεν βγαινει ακρη!!!

καμια ιδεα συναδελφοι?

Edited by Patrick
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε όπως τα είπες ρωτώντας είναι..δλδ το τμήμα που νομιμοποιήται χωριστά και το άλλο τμήμα θα τακτοποιήθει..Και φυσικά θα κάνεις 2 δηλώσεις με 2 παράβολα

Πρόταση.... Να κτιστεί και το υπόλοιπο της απόστασης δ και να πάρει μορφή είτε κλειστού κύριου χώρου ή ημιυπαίθριου! Μετά βγάλε την άδεια δείχνοντας την μία μεριά τυφλή..

Link to comment
Share on other sites

Όπα συνάδελφε markoulas... πού είναι γραμμένο ή τελοσπάντων πως εσύ έχεις καταλάβει ότι σε 1 ιδιοκτησία, που τμήμα της θα πάει με το ειδικό πρόστιμο και τμήμα της με το άρθρο 22, πρέπει να γίνουν δύο διαφορετικές αιτήσεις (δηλαδή 2 παράβολα & 2 αμοιβές μηχανικού)????????????????????

 

Προσωπικά δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο, αφού ο Νόμος λέει μία δήλωση ανά ιδιοκτησία ... λογικά θα πάς με μία άιτηση και 2 φύλλα καταγραφής.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για την προτση αλλα ο πελατης δεν διαθετει ουτε τα προσ τα του προστιμου,φαντασου να του πω και για κατασκευες επιπλεον... :)

Με την νεα ανακοινωση ερωτοαπαντησων (μεροςΓ ) του ΥΠΕΚΑ διευκρινιζει οτι ειναι στην κριση μας η επιλογη για το αν θα παει με αρθρο 22 η φυλλλο καταγραφης ...εγω διαλεξα το 2ο και καθαρισα...

εφτιαξα 2 φυλλα καταγραφης σε μια δηλωση, ενα για την παραβαση εκτος δ και ενα για εντος...πιστευω πως επραξα σωστα... :|

Link to comment
Share on other sites

Μια δήλωση γίνεται και ένα παράβολο για τα συνολικά τετραγωνικά και μετά βγάζεις άδεια για όσα νομιμοποιούνται.(έντιτ: εφόσον το επιθυμεις , μάλλον)

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με την απάντηση 5 του μέρους Γ΄, ο ιδιοκτήτης θα επιλέγει αν θέλει συνολική ρύθμιση (=4014) ή εναλλακτικά νομιμοποίηση + τακτοποίηση.

 

Μάλλον, σίγουρα! (Εάν πάρουμε τις ερωτοαπαντήσεις ως νόμο!)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.