Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βεβαίωση για χρόνο κατασκευής αυθαίρετου ακινήτου


Recommended Posts

Συνάδελφοι προσοχή,

δεν είναι πάντα λύση η αεροφωτογραφία. Σε πολλές περιπτώσεις ναι, αλλά σε κάποιες (π.χ. όταν έχουν και άλλα τ.μ. νεότερης κατασκευής κ.λπ.) η αεροφωτογραφία μπορεί να μας "κάψει". Οι πελάτες μας είναι προτιμότερο να ..."κουραστούν" λίγο και να βρουν άλλα δημόσια έγγραφα "έξυπνα" όμως. Δηλαδή, π.χ. βεβαίωση από τη ΔΕΗ για την ημερομηνία πρώτης ρευματοδότησης (συνήθως ΔΕΝ αναφέρει τ.μ. του ακινήτου), ή απόδειξη πληρωμής ενσήμων ΙΚΑ, ή ένα τιμολόγιο αγοράς υλικών (κάπου είδα ότι τα δέχονται και αυτά κ.λπ.

Link to comment
Share on other sites

ΙΑΣΟΝΑ πολύ σωστά. Αυτό το πρόβλημα έχει πελάτης μου. Αυτό ανέφερα στο προηγουμενο ποστ μου. Η βεβαίωση ρευματοδότησης δεν αναγράφει τετραγωνικά.Πολύ σωστά το έθεσες. Το θέμα είναι να αποδειχθεί ότι μια κατοικία ολοκληρώθηκε σε μια δεδομένη χρονολογία (όλη η επιφάνεια). Με τη ΔΕΗ είναι κοινό μυστικό ότι οι παλιές ειδικά κατοικίες έπαιρναν ρεύμα για Α τετραγωνικά και στη συνέχεια γίνονταν Α+Β με επεκτάσεις. Κλασσική περίπτωση τα προ 23 &προ 55 κτίσματα που ρευματοδοτήθηκαν έτσι.

Link to comment
Share on other sites

Ε.... και τι να κάνουμε; Δεν πρέπει νι εμείς να ...εκμεταλλευτούμε κάτι; Όταν λέω "εμείς" εννοώ οι "πελάτες μας" (αφού η βεβαίωση ΔΕΗ είναι δημόσιο έγγραφο!

Link to comment
Share on other sites

Μαζί σου είμαι, αλλά από τη στιγμή που θεωρούμαστε οι μηχανικοί υπεύθυνοι για τον σωστό υπολογισμό του προστίμου και για τυχόν διαφυγόντα κρατικά έσοδα σε περίπτωση ελέγχου ας κρατάμε και μια πισινή ως προς το δυσμενέστερο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα έχω μία περίπτωση που ο ιδιοκτήτης ισχυρίζεται ότι έγινε Σεπτέμβριος 1982. Πήγα ΟΚΧΕ δεν βρήκα φωτογραφίες (ότι βρήκα μετά το 1986). Πήγα ΓΥΣ και εκεί τα ίδια. Ο ιδιοκτήτης δεν έχει κάποιο δημόσιο έγγραφο. Πρέπει ο άνθρωπος αναγκαστικά να πληρώσει μεγαλύτερο πρόστιμο. Αυθαίρετο έφτιαξε. Υπεύθυνη Δήλωση από τον ιδιοκτήτη, τουλάχιστον να είμαστε εμείς σωστοί δεν παίζει;

Link to comment
Share on other sites

Αν έχει κάποιος συνάδελφος κάποια υπεύθυνη απάντηση από τους αρμόδιους (Τ.Ε.Ε. / ΥΠ.Ε.Κ.Α.) για το πως τεκμηριώνεται ο χρόνος αλλαγής χρήσης χώρων (υπόγεια, σοφίτες κλπ.) ώστε αφενός να ξέρουμε με ποιον συντελεστή παλαιότητας θα πάνε, αφετέρου εάν μπορούν εν γένει να υπαχθούν στην ρύθμιση ...

Link to comment
Share on other sites

Και, αντε, με τη φωτοερμηνεια μπορεις να βεβαιωσεις το χρονο κατασκευης του αυθαιρετου...

 

Το χρονο πραγματιποιησης αυθαιρετης αλλαγης χρησης πως μπορεις να τον βεβαιωσεις?

 

Πως να βεβαιωσω οτι το μπαλκονι εκλεισε το 2000 και οχι το 2005 ας πουμε?

 

Μαλλον αυτες οι παρανομιες θα πανε χωρις εκπτωση λογω παλαιοτητας με φαινεται...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το μπαλκόνι μπορεί και να φαίνεται στην αεροφωτογραφία, (μέγεθος κωλοφαρδίας παίζει εδώ) η pilotis που έγινε διαμέρισμα πως να φανεί, οεο?

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Και αλήθεια πως αποδεικνύεται ότι έχω πχ υπέρβαση δόμησης κατά 30 εκ. εκ κατασκευής?Μόνο με το φέρων οργανισμό?Το δέχονται?Ή θέλουν να φαίνεται κάπου η νέα επιφάνεια?

 

Επομένως στα 500 αρικα δεν παιζει παλαιότητα!Όπως και να χει!Είτε δεν μπορείς να την αποδείξεις (το πιθανότερο) είτε δεν μπορείς να την εισάγεις (το σίγουρο)!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.