Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομή 1,00 μ ψηλοτερα τοποθετημένη από άδεια


Recommended Posts

Παιδιά SOS. Θα ήθελα την συμβουλή σας ως προς το τι γίνεται με μία οικοδομή με Ο.Α. η οποία έπρεπε υψομετρικά να είναι τοποθετημένη 1,00μ βαθύτερα. Υπόγειο, ισόγειο, α' όροφος.

Link to comment
Share on other sites

Έχει υπερβεί το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής? Λογικά θα πρέπει να υπολογισθεί το κόστος υπερύψησης της οικοδομής με αναλυτικό.

Link to comment
Share on other sites

Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να είσαι σίγουρος για αυτό που γράφεις, ότι δηλαδή η οικοδομή απλώς τοποθετήθηκε 1μ πιο πάνω, διατηρώντας τα επιμέρους υψόμετρα....

Link to comment
Share on other sites

Με αναλυτικό? Δηλαδή όλη την οικοδομή ή αυτό που σκέφτηκα εξ'αρχής δηλαδή αναλυτικό ένα θεωρητικό μπάζωμα κάτω από τα θεμέλια της οικοδομής ΕμβΧύψος?

Link to comment
Share on other sites

http://michanikos.gr/index.php?showtopic=24169

 

αν δεν υπερβαινεις το μεγιστο υψος της περιοχης πας με ξεμπαζωμα κ αναλυτικο, αν υπερβαινεις κ το μεγιστο υψος πας κ με επιπλεον αναλυτικο για την υπερβαση υψους...ετσι το καταλαβαινω εγω.....

Link to comment
Share on other sites

Μα δεν έχει γίνει ξεμπάζωμα! Απλά η οικοδομή τοποθετήθηκε 1,00μ ψηλότερα από το +0.00 (θες το πεζοδρόμιο +0.00??, οκ.)

Link to comment
Share on other sites

δες κ εδω αν δεν το εχεις δει ηδη.

http://michanikos.gr/index.php?showtopic=23225&st=0

 

λογικα με αναλυτικο, επιμετρηση και κοστολογηση των εργασίων που έγιναν για την αυξηση πχ τοιχοποιιες , μονώσεις, εκσκαφές ή επιχώσεις περιβ. χώρου κλπ) και μετά διαιρώντας το κόστος που προκύπτει διά 5000 βρίσκεις τον ακέραιο για να τον βάλεις στις μικροπαραβάσεις.

 

αν κ μαλλον κ εδω χρειαζεται διευκρινηση απο τεε.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ λέω να υπολογίσεις το επίχωμα που θα απαιτούνταν για να έρθεις στο κανονικό ελεύθερο ύψος της οικοδομής... υπολόγισε λοιπόν virtual μπάζωμα για το ύψος αυτό και σε απόσταση ικανή από το κτίριο ώστε η θεωρητική αυτή διαμόρφωση να είναι εντός ΓΟΚ (για να βρείς τον όγκο του επιχώματος), όσον αφορά τις μονώσεις θεωρώ υπερβολή να τις βάλεις στον αναλυτικό ενός θεωρητικού επιχώματος...

Link to comment
Share on other sites

Και σε μια αντιστοιχη περιπτωση που βγηκε αδεια το 63 και επρεπε το σπιτι βαση αδειας του 63 να ειναι υπερυψωμενο κατα 0,75 μ απο τη σταθμη +0.00 και ετσι οντως κατασκευαστηκε , αλλα σημερα 48 χρονια μετα το σπιτι ειναι 1.50μ απο το πεζοδρομιο τι κανουμε..? Ο ιδιοκτητης ισχυριζεται οτι τοτε ηταν χωματοδρομοι και ηταν πιο ψηλα οι δρομοι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.