Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τμήμα του κτιρίου το οποίο προβλέπεται στην Ο.Α. αλλά δεν έχει κατασκευασθεί


Recommended Posts

Σε περίπτωση τμήματος κτιρίου το οποίο προβλέπεται στην οικοδομική άδεια αλλά δεν έχει κατασκευασθεί... (για παράδειγμα Η.Χ.), ισχύει το ίδιο που μας υπέδειξαν για τις επιχωματώσεις που δεν έγιναν ώς όφειλαν??? δηλαδή το συμπεριλαμβάνουμε στις αυθαιρεσίες είτε με βάση το εμβαδόν, είτε με αναλυτικό??

Έχει καποιος το ίδιο θέμα??? ποιά είναι η άποψή σας?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 31
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τι εννοείς με τον Η/Χ. Ότι δεν κατασκευάστηκε η στέγαση του και είναι υπαίθριος. Άλλες περιπτώσεις ότι δεν κατασκευάστηκαν κάποιοι εξώστες ή η απόληξη στο δώμα ή μία αποθήκη στην πιλοτι; Αυτά μείωσαν τον καταλαμβανόμενο όγκο, δόμηση, κάλυψη κλπ η μη κατασκευή τους ''ευννόησε το περιβάλλον'' και τέτοιες τρίχες, άρα δεν μπαινουν πρόστιμα και μεταβιβάζονται (οι ιδιοκτησίες) μια χαρά.

 

Οι επιχωματώσεις που δεν έγιναν έφεραν μία υπόγεια στάθμη στο ισόγειο, άρα επηρεάζουν τα παραπάνω και γι' αυτό πληρώνονται.

Link to comment
Share on other sites

Απλά τα λέω συνάδελφε sagiasd, δεν είπα ότι έγινε υπαίθριος ή κάτι άλλο, είπα ότι δεν έγινε καθόλου... συνεπώς η μή κατασκευή του μετέβαλε(μείωσε) τον όγκο και την κάλυψη... άρα δεν δίνεις βεβαίωση νομιμότητας σίγουρα, μπορεί όμως να δηλωθεί στον Ν.4014 και να παραμέινει μή κατασκευασμένη η αυθαιρεσία εάν για διάφορους λόγους ο ιδιοκτήτης δεν επιθυμεί να την υλοποιήσει παρόλο που προβλέπεται στην Ο.Α,/???? αυτό ρωτάω...

Link to comment
Share on other sites

σε εφαρμογη μειωμενης καλυψης, δομησης ογκου δεν υφισταται θεμα αυθαιρεσιας.δινεις βεβαιωση οκ

Βεβαίωση ίσως δίνεις (υπό προϋποθέσεις) αν πρόκειται μόνο για βεβαίωση... αλλά η δικιά μου περίπτωση έχει να κάνει με ουτος ή άλλως υπαγωγή στον 4014 για το ίδιο κτίσμα όσον αφροά άλλες αυθαιρεσίες, οπότε μήπως πρέπει να το δηλώσω?? διότι αν παρουσιάσω φωτογραφίες στις οποίες εύκολα διαπιστώνει οποιοσδήποτε ότι λείπει κάτι (δηλαδή ο προβλεπόμενος Η.Χ.) άρα έχει αλλάξει η όψη, δεν θα έχω πρόβλημα?? τί νομίζετε??

 

terry, προφανώς και μιλάω για Η.Χ. κολλημένο στο κτίριο με κοινό Φ.Ο.

Edited by kontegr
Link to comment
Share on other sites

kontegr

 

εχω παρομοια περιπτωση που περα απο τις υπολοιπες αυθαιρεσιες που το κτισμα ,στη μια πλευρα το σπιτι εχει γινει μικροτερο κανοντας ενα σπασιμο και εκει εχουν κατασκευασει ενα προβολο που παταει σε δυο πλευρες.

 

Νομιζω παντως οτι αυτο το τμημα εφ΄οσον δεν εχω υπρεβαση δομησης καλυψης κτλ δεν θα το υπολογισω στα φυλλα καταγραφης αλλα ομως στην νεα αποτυπωση που θα κανω θα σχεδιασω την υπαρχουσα κατασταση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.