Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι γίνεται τελικά όταν έχουμε μετακίνηση της οικοδομής εντός Δ?


Recommended Posts

Τελικά όταν μετατοπίζεται το κτίριο σε σχέση με την άδεια και έχει και κάποιες ακόμα παραβάσεις (αποκάλυψη υπογείου, εξωτερική σκάλα, λεβητοστάσιο καθ' υπέρβαση δόμησης και κάλυψης, κλεισμένα μπαλκόνια). Μην τρομάζετε η κάτοψη έγινε σύμφωνα με την άδεια. Τι κάνω και πως προχωράω την διαδικασία.

1. Μπορώ να προχωρήσω στη ρύθμιση και μετά να πάρω εξαίρεση από κατεδάφιση (απόφαση: 7587/04 - Καθορισμός των Μικρών Παραβάσεων)

2. Να γίνει το αντίστροφο; Δεν ξέρω αν προλαβαίνω βέβαια ,με την δεύτερη περίπτωση.

3. Μήπως το πάω όλο σαν παράνομο;

4. Την αλλαγή θέσης την πάω σαν παράβαση 13

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 36
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εάν έχουμε περίπτωση με οικοδοκική άδεια εκτός σχεδίου, όπου έχει τηρηθεί το περίγραμμα αλλά έχει μετακινηθεί το κτίσμα σε σχέση με την άδεια,χωρίς όμως να παραβιάζει τις αποστάσεις από τα όρια (15μ), τότε τί κάνουμε? Παλαιότερα απλώς θα κάναμε ενημέρωση φακέλου.

Σε αυτή την πρίπτωση θεωρώ πως δηλώνουμε μόνο τις αυθαίρετες κατασκευές και αναφέρουμε στην τεχνική έκθεση τη μετακίνηση του αρχικού κτιρίου έντος των νομίμων για ενημέρωση.

Σωστά?

 

Και εγώ έχω το ίδιο θέμα και σκέφτομαι να το αντιμετωπίσω έτσι όπως λες και εσύ και βλέπουμε.....θα περιμένω λίγο ακόμα μπας και βγάλουν διευκρίνηση για αυτό το θέμα

Link to comment
Share on other sites

Με πήγαν σήμερα να δώσω βεβαίωση για μεταβίβαση σε ένα παντελώς μετακινημένο κτίριο εκτός σχεδίου... χωρίς παράβίαση Δ, χωρίς άλλες παραβάσεις... αλλά έχει ξεφύγει... κατά 50μέτρα!!!

Τους είπα ότι πρέπει να το δηλώσουν με τον 4014... παράβολο (2χίλιαρο αφού το σπίτι είναι 119τμ) και ενημέρωση της άδειας.... ελπίζω το σύστημα του ΤΕΕ να αναβαθμιστεί σύντομα για τις περιπτώσεις που μπορεί να βγεί άδεια, ο κόσμος θέλει να κάνει μεταβιβάσεις και δεν μπορεί...

Ποιά είναι η γνώμη σας?? καλά έπραξα?

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι καλά έπραξες.

Εκτός αν θα μπορείς (δεν ξέρω αν είναι σωστό) να κάνεις ενημέρωση φακέλου χωρίς να υπαχθείς στη ρύθμιση.

Να βάλω και άλλο ένα θέμα με το Δ όταν σε Ο.Α. το οικόπεδο έχει δηλωθεί μεγαλύτερο από την πραγματικότητα, οπότε το κτίριο που έχει γίνει με τις διαστάσεις που ορίζει η άδεια μπαίνει τώρα μέσα στο Δ τι γίνεται?

Υπάρχει ο κίνδυνος αν το δηλώσεις να σου πουν ότι η άδεια έχει βγει με ψευδή δήλωση.

Αν δεν το δηλώσεις εσείς θα υπογράφατε την βεβαίωση.

Και ένα άλλο θέμα επίσης. Εγώ στη παραβίαση του Δ αν είναι > ή < του 20% της υποχρεωτικής απόστασης Δ το αντιλαμβάνομαι ότι προκύπτει από τα εκατοστά που μπαίνει το κτίριο μέσα και όχι από την επιφάνεια εσείς?

Link to comment
Share on other sites

Βάζεις το εμβαδόν που παραβιάζει το Δ επι συντελεστή ανάλογο με το αν η παραβίαση σε μ. ή εκ. είναι > ή < του 20% της υποχρεωτικής.

Αν π.χ. η υποχρεωτική είναι 15 μ., αν είναι > ή < των 3μ.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως σε μία περίπτωση που είχε μετακινηθεί, χωρίς να παραβιάζει Δ, θα το δηλώσω ώς μία έξτρα παράβαση και απο εκεί και πέρα ας πάει να κάνει ότι θέλει ο ιδιοκτήτης.

Σε δεύτερη περίπτωση που είχα αυθαίρετο χώρο χωρις παραβιάση του Δ και χώρος της άδειας με παραβίαση του Δ, μέτρησα όλο το οίκημα που δεν παραβιάζει το Δ, αφαιρεσα τα τετρ της άδειας και το κομμάτι με την παραβίαση το πέρασα ώς αυθαίρετο με τους αντίστοιχους συντελεστές.

Τώρα αμα έκανα καλά δεν είμαι και σίγουρη! :confused:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.