Μετάβαση στο περιεχόμενο

Tracker σε δώμα (10KW)


gianniskriti

Recommended Posts

καλησπερα!! γνωριζει κανεις αν επιτρεπετε η χρηση tracker σε ταρατσα σπιτιου στο προγραμμα φωτοβολταικων σε στεγες κτιριων 10 kw? εννοειτε να μην υπερβενουμε το μεγιστο επιτρεπτο υψος που νομιζω ειναι 2,20 μετρα.επισης εχει βαλει κανεις tracker σε καποια ταρατσα κτιριου?

Edited by gianniskriti
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν νομίζω πως αναγράφεται κάπου πως απαγορέυεται οπότε εάν δεν παραβαίνεις τα όρια λογικά θα επιτρέπεται.

Το θέμα είναι πως χρειάζεσαι πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια για την εγκατάσταση του ,μία πολυτέλεια που δεν έχουμε στις περισσότερες των περιπτώσεων.Εάν σε ενδιαφέρει πάντως να το ψάξεις ,μία καλή λύση θα ήταν ο μικρός μονοαξονικός της Deger (εάν σκέφτεσαι για διαξονικούς 10άρηδες της αγοράς ,θα πρέπει να βρέις και τρόπο να τους στηρίξεις σε μια ταράτσα....)

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα! με το deger toptracker 8.5 ειχα ζητησει μελετη αλλα δεν χωρουσαν ουτε με πανελ υψηλης αποδοσης (sunpower,sanyo) .η ταρατσα ειναι 150 τετραγωνικα και ειναι τετραγωνη 15 επι 15 μετρα..βρηκα ενα tracker το οποιο ειναι κυκλος και πανω παιρνει σειρες τα πανελ με μεγιστη διαμετρο 12 μετρα.αυτο με 3 σειρες πανελ υψηλης αποδοσεις (sunpower η sanyo) και σταθερη κλιση 35 μοιρες( μονου αξονα) παιρνει 10KW χωρις καθολου σκιασεις απο σειρα σε σειρα.λογω οτι εχω ενα παρκο 80KW 200 μετρα πιο περα με μονοαξονικα tracker Atlas T 80,και βλεπω μεγαλες διαφορες στην αποδοση με σταθερα παρκα που βρισκονται στην ιδια περιοχη,λεω να δοκιμασω tracker και στην ταρατσα,αφου συμφωνα με την μελετη μπορει να γινει χωρις σκιασεις.μου ειπε ενας μηχανικος οτι απαγορευτε το tracker στην ταρατσα γι αυτο ρωτησα...θα παω και στην δεη να ρωτησω αυριο..

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν κάποια tracker που πληρούν της προδιαγραφές για τοποθέτηση σε ταράτσα και είναι μάλιστα διπλού άξονα αλλά θέλεις γύρο στα 250m2 ελεύθερη επιφάνεια

Link to comment
Share on other sites

Ξέρω λύση που παίρνει 9 τράκερ 2 αξόνων με 4 πάνελ των 275 η ακόμα καλύτερα υψηλής απόδοσης (π.χ. sunpower) σε κάναβο 5χ5 μ με πολύ μικρές σκιάσεις (δεν μπορείς να μην έχεις καθόλου σκιάσεις, π.χ. νωρίς το πρωί) με μέγιστο ύψος τα 2.2μ

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η στερέωση των τράκερ στην ταράτσα.

Link to comment
Share on other sites

Ηλεκτροκόλληση πλαγιασμένων IPE δοκών στα κολωνοσίδερα που προεξέχουν (πάνω στην πλάκα δηλαδή,αυτό εννοώ πλαγιασμένες),συν 30εκ ύψος μπετόν στις συνέχειες κάθε κολώνας για σιγούρεμα. Mετά πάνω στη "σχάρα" των IPE στηρίζεις τις κατασκευές σου χωρίς να τρυπάς και να βασανίζεις την πλάκα. Η πίεση ουσιαστικά θα εφαρμόζεται στις κολώνες της οικοδομής κι όχι στην πλάκα.

Link to comment
Share on other sites

jsk κουβέντα να γινεται :)

 

καλά την ψάχνουν μερικοί γιατί οι απολαβές στο τρακερ πολλ/ζονται με 0,55

 

η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς

 

η πολεοδομία όμως ίσως έχει άλλη αποψη ;)

Link to comment
Share on other sites

Δικά σου τα γένια δικά σου και τα χτένια, :mrgreen: όπως λέει και ο σοφός λαός. :)

 

Αν αποφασίσω να βάλω τρακερ στη ταράτσα μου, πρέπει να βγάλω άδεια μικρής κλίμακας από τη πολεοδομία και θα πρέπει να συνοδεύεται από στατική μελέτη? Η νομοθεσία τη λέει σε μια τέτοια περίπτωση , έκτος από τα γνωστά π.χ ύψος, απόσταση από στηθαίο ή άκρη?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.