Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πως προκύπτει η ισχύς των πλαισίων


mixalis_xr

Recommended Posts

Θα ήθελα να μάθω κάτι πολύ βασικό. Τι σημαίνει ότι σε ένα σπίτι μπορούν να τοποθετηθούν Φ/Β 10kW; Ότι ένα σπίτι π.χ. μπορεί να παράγει (να προσφέρει δηλαδή στην ΔΕΗ) 10kW κατα την διάρκεια μιας ημέρας;σε μια ώρα;

 

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

όχι είναι θεωρητική ισχύς των πανελ υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Edited by deathlok
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και σε μια στιγμή μερικών δευτερολέπτων μπόρες να τα δεις τα 10kw . Πρόσφατα είδα να καταγράφει ένας inverter 10200w για μερικά δέυτερα σ’ ένα pv system 9990w

 

Η ισχύς των πάνελ υπολογίζεται σε Wp βάσει διεθνών προδιαγραφών έτσι, ένα πάνελ που είναι 235Wp θα δώσει 235wat στους 25κ με ηλιοφάνεια 1000wat/m2 , πάνω από τους 25κ έχουμε μειώσει της ισχύς ενω, κάτω απο 25κ έχουμε αύξηση ισχυς, (εννοείτε με ηλιοφάνεια 1000w/m2)

Edited by ΝΙΚΟΣΤΡΙ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

καλα τα εγραψαν οι προλαλησαντες εγω θα συμπληρωσω οτι θεωρητικα με ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ συνθηκες (ολοκαθαρος ουρανος,κρυο,τα πλασια σε ακριβη κλιση στον ηλιο) μπορεις να δεις παραγωγη 10KW την ΩΡΑ η και λιγο παραπανω καμια φορα αν εχουν ελαχιστοποιηθει οι απωλειες κατασκευαστικα και τα πλαισια σου εχουν θετικη ανοχη ισχυος..αρα το 10 KW σημαινει παραγωγη την ωρα..

Link to comment
Share on other sites

βασικά δεν είναι παραγωγή την ώρα. Είναι στιγμιαία παραγωγή, διότι μιλάμε για ισχύ. Αν παράγει 10kW επί μία ώρα το σύστημα, τότε σε μία ώρα θα χει παραχθεί ηλ. ενέργεια 10kWh. Αυτό είναι πρακτικά αδύνατο όμως λόγω τυχαιότητας της ηλιοφάνειας

Link to comment
Share on other sites

Μερικές φορές ορισμένοι συνάδελφοι όταν περιγράφουν Μονάδες Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας αντί να δώσουν την ισχύ της σου λένε η μονάδα είναι ισχύος 50 GWh και δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα για την ισχύ της αν δεν γνωρίζεις τις ώρες λειτουργίας της.

 

Το Φ/Β ισχύος P(t) = 10 kWp σημαίνει ότι παράγεις σε 1 ώρα στις ονομαστικές συνθήκες10 kWh. Επειδή η ισχύς P(t) δεν είναι σταθερή η συνολική ηλεκτρική ενέργεια του Φ/Β ισούται με το ολοκλήρωμα P(t)dt στο χρονικό διάστημα tfin - tin.

Αν πολλαπλασιάσεις τις kWh που παρήγαγες με την τιμή πώλησης της kWh βρίσκεις πόσα ευρώ κερδίζεις αν τις δώσεις στην ΔΕΗ.

Συνήθως όμως όσοι τα κατασκεύασαν δεν σου λένε πόσο πληρώνονται, δηλαδή πόσα κέρδισαν, αλλά πόσα κ.μ. CO2 γλύτωσε η ατμόσφαιρα ή πόσα δένδρα θα χρειαζόντουσαν για να απορροφήσουν τόσα κ.μ. CO2.

Edited by aiche
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.