Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πλαίσια Algatec και βάσεις mechatron atlas 180


xristina athina

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους.θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος συνάδελφος έχει ασχοληθει με την εταιρεία algatec.έχω ακούσει καλά σχόλια και θα ήθελα και την γνώμη σας.και για το τέλος θα ήθελα να σταθώ στην γνωστή ελληνικη εταιρεία και τον νέο tracker atlas 180 .έχει κανει κάποιος συναδελφος εγκατάσταση με τετοιου τύπου τράκερ(25κιλοβατ ο καθένας) και αν ναι τα σχολιά του. σας ευχαριστώ :grin: .

Link to comment
Share on other sites

Ποσο ποιο φτηνα ειναι αυτα τα πανελακια απο αλλα γερμανικα?Δεν τα εχω ξανακουσει αλλα απο το χαλια site που εχουν εγω παιρνω 'μηνυματα'.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω το site τους με έχει τρομάξει και μένα λίγο....

Γενικά ο όρος Γερμανικό θέλει λίγο προσοχή, καθώς τα περισσότερα τελικά είναι Κινέζικα.

Κάθε μέρα ξεφυτρώνουν καινούρια εργοστάσια, τα οποία κανείς δεν γνωρίζει την αξιοπιστία τους.

Απο Γερμανικά θα σου συνιστούσα Solar Fabrik & επειδή όπως κατάλαβα ψάχνεις και τις τιμές εναλλακτικά θα προτιμούσα να βάλω

π.χ. Κορεάτικα Hyundai, τα οποία λόγω φίρμας οι εγγυήσεις τους μου εμπνέουν μια εμπιστοσύνη για τα επόμενα 20 χρόνια...

 

Σχετικά με τον Τ180 παρουσιάστηκε πολύ πρόσφατα και δεν νομίζω τουλάχιστον απο εδώ μέσα να βρεις κάποιον που να έχει κάνει εγκατάσταση.

Πάντως προσωπική και ταπεινή μου γνώμη αν καταλήξεις εκεί τελικά, τουλάχιστον μην το τοποθετήσεις σε περιοχή με ανέμους...

Επίσης, ελπίζω απο τα προηγούμενα μοντέλα τους να πιάνουν τα χέρια σου απο υδραυλικά και ηλεκτρονικά γιατί θα το χρειαστείς. :shock:

 

Εναλλακτικά θα μπορούσες να δείς σε πιο αξιόπιστες λύσεις:

Suncarrier (Δεν την έχω δουλέψει, πιστεύω είναι κορυφαία λύση, αλλά πανάκριβη)

Τεχνομεταλλική (Την έχω δουλέψει και είμαι πολύ ευχαριστημένος, εύκολη εγκατάσταση, φοβερή στιβαρότητα και ποιότητα)

SABO (Δεν την έχω δουλέψει με φόβιζουν οι ψηλές κατασκευές για Ελλάδα, αλλά πρέπει να είναι απο τις πιο σοβαρές εταιρίες στον χώρο με πολύ καλή ποιότητα υλικών)

 

Γενικά ήμουν κατά των tracker, τελικά όμως αν έχεις χρηματοδότηση βέβαια κομματάκι δύσκολο σήμερα, και κάνεις μια καλή επιλογή κατασκευής αξίζει για extra εισόδημα.

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα!! o T 180 της mechatron ειναι νεο προιον αλλα πιστευω οτι θα μοιαζουν στην φιλοσοφια με τον Τ 150.. εχω ενα παρκο στα Χανια 79.65 KW ,με Τ 150 συνδεμενο απο 19 ιουλιου 2011..στο παρκο εχουν μπει 3 tracker (26.55 ΚW εκαστος)...το παρκο ειναι σε μια κορυφογραμμη,300 μετρα υψομετρο,με αρκετο αερα.θα ελεγα οτι ο αερας ειναι βοηθητικος στην παραγωγη (ψυξη πανελ).ο tracker οριζοντιονεται σε ταχυτητες ανεμου 64 χιλιομετρων(8 μποφορ).οριζοντιωθηκε για πρωτη φορα προχθες που και κανονικα να δουλευε δεν θα εβγαζε παραπανω απο 50 κιλοβατωρες,καθως ο καιρος ηταν πολυ χαλια...ως τωρα οι tracker δουλευουν ρολοι! φαινετε πολυ ποιοτικη και στιβαρη κατασκευη.ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την μεχρι τωρα παραγωγη και λειτουργια τους!

Edited by gianniskriti
Link to comment
Share on other sites

συναδελφοι εγω ειμαι ανάμεσα στα algatec και στα aleo ?εχει δουλεψει κανεις με πανελ τυπου aleo?οσον αφορα τις βασεις γνωριζω οτι ειναι καινουριες στην αγορα αλλα ήλπιζα να γνωρίζει καποιος συνάδελφος.

Link to comment
Share on other sites

Απο πίνακα Νοεμβρίου της RECOM: ALEO S19.240- 240 Wp 1.28euros/watt.

Λογικά αν τους πάρεις και τηλ. κάτι καλύτερο θα μπορούν να κάνουν στην τιμή, αρκεί να υπάρχει και διαθεσιμότητα βέβαια.

Στείλλε απλά 3-5 mail στους εισαγωγείς πάνελ και θα σε ενημερώνουν κάθε μήνα με mail απο μόνοι τους. :mrgreen:

 

Με τις βάσεις τι θα κάνεις? Περισσότερη προσοχή θα έλεγα θέλουν αυτά....αν δεν είσαι σύγουρη και δεν το έχεις ψάξει αρκετά το θέμα, καλύτερα επέλεξε σταθερές....

Link to comment
Share on other sites

σκεφτομαι για mechatron atlas 180.περιμένω απο ενα φιλο μηχανικό να με ενηρερωσει επι του θέματος.αλλιώς θα επιλέξω σταθερές βασεις ή μονοαξονικού τύπου.

Link to comment
Share on other sites

Παντως εγω για μεγαλης κλιμακας παρκο το 1,28 μου φαινεται πολυ ακριβο τη στιγμη που με 20 λεπτα φθηνοτερα βρισκεις εξισου καλα ή και καλυτερα πανελς.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.