Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανωκάσι / κατωκάσι θερμογέφυρες


alej

Recommended Posts

Αλέξη, στα παράθυρα, βάζω θερμογέφυρες και στο ανωκάσι και στο κατωκάσι. Απλώς, δίνω το συνολικό μήκος (π.χ.: 2x1.20m = 2.40m) αντί να την καταχωρώ δύο φορές.

Στις πόρτες, μόνο στο ανωκάσι.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση, απλά ψάχνω να βρω που γράφει - κάποια διευκρινιστική - ότι δεν βάζουμε τις θερμογέφυρες στο κατωκάσι και γιατί; Στις πόρτες πάντα εννοώ.

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω να το βρείς πουθενά γραμμένο. Δεν βρίσκω όμως και κάποιο τύπο θερμογέφυρας, από αυτές του πίνακα 16.λ, που να ταιριάζει για κατωκάσι πόρτας.

Ίσως να μπορούσες να είχες, π.χ. την ΑΚ-1 ή ΑΚ-6 ή ΑΚ-7, σε περίπτωση που χρησιμοποιούσες στην κατασκευή σου, κάτι σαν αυτό εδώ.

Επ' ευκαιρία, όταν πρίν κάτι μήνες το πρότεινα σε δύο μηχανικούς - κατασκευαστές, με στραβοκοίταξαν και κούνησαν το κεφάλι. Θα' θελα λοιπόν κάποια γνώμη πολιτικού μηχανικού επ' αυτού του συστήματος.

Link to comment
Share on other sites

Στο κατωκάσι πόρτας δεν βάζεις θερμογέφυρα, το είχε εξηγήσει κάποτε ο Αραβαντινός σε σεμινάριο αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς τι είχε πει (είμαι διαφωτιστικός ε;), μάλλον ότι τις παίρνει το δάπεδο.. κάτι τέτοιο.

 

Πάνο, να' σαι καλά. Αυτό το φυλλάδιο είναι πολύ ωραίο!

Σε λίγο καιρό (πόσο δεν ξέρουμε, μάλλον σε κάτι χρόνια) που θα βγει ο αναθεωρημένος ΚΕΝΑΚ και οι θερμογέφυρες θα έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα, τέτοια ειδικά τεμάχια θερμοδιακοπής, αναγκαστικά θα χρησιμοποιούνται στα μπαλκόνια, όπως χρησιμοποιούνται σήμερα σε πολλές Ευρωπαικές χώρες.

Link to comment
Share on other sites

Ηλία, θα πρέπει όμως να αναθεωρηθεί και η 2η ΤΟΤΕΕ, για να μπορεί κάποιος να εντάξει τέτοιου είδους τεμάχια θερμοδιακοπής στην κατασκευή του και να επωφεληθεί ανεβάζοντας κατηγορία. Λειτουργικά και πρακτικά θα έχει όφελος. Αλλά υπολογιστικά, ούτε η συνολική τιμή του συντελεστή θερμοπερατότητας θα βελτιωθεί, ούτε και η ενεργειακή του κατάταξη.

Κι αυτό, γιατί νομίζω πως οι τιμές του ψ που προτείνει το φυλλάδιο (στο site τους έχει και blocks για εισαγωγή σε σχέδιο dwg και άλλα πολλά), προς το παρόν, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Δεν προβλέπονται από την ΤΟΤΕΕ.

 

Πάντως για το ότι δεν παίρνουμε υπόψη τις θερμογέφυρες σε κατωκάσι πόρτας, το 'χε πει ο Αραβαντινός, λες. Θυμάσαι καλά έτσι; Μην έχουμε πάλι τίποτα μοτσαρέλες και τέτοια :mrgreen: :mrgreen:.

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

Η γενική αναθεώρηση του ΚΕΝΑΚ θα είναι εκ' βάθρων. Οι ΤΟΤΕΕ θα αναθεωρηθούν κι αυτές με παρόμοιο τρόπο. Η κατάταξη του κτιρίου θα βγαίνει με την κατανάλωση και όχι με σύγκρισή του με κτίριο αναφοράς, θα ποσοτικοποιηθούν παράμετροι που αφορούν τον βιοκλιματικό σχεδιασμό, οι θερμογέφυρες θα μετριούνται αλλιώς και θα είναι καθοριστικής σημασίας για την κατάταξη.... μας περιμένει πάλι πολύ δουλειά. Αυτές οι θερμοδιακοπές στα μπαλκόνια, εκτιμάται, από άλλους πιο σχετικούς από εμένα, ότι θα ενσωματωθούν στην ελληνική πραγματικότητα σε καμιά δεκαετία.

 

Στον Αραβαντινό ρωτήθηκε αν για το κατωκάσι της μπαλκονόπορτας είναι οι θερμογ. ΑΚ15 και μετά. Δυστυχώς αυτό που θυμάμαι μόνο, είναι ότι δεν παίρνουμε θερμογέφυρα για το κατωκάσι πόρτας (δεν ήμουν και τόσο εξοικιωμένος με τις θερμογέφυρες τότε, είναι και η ηλικία βλέπεις.....).

 

Τι αφορούν οι θερμογέφυρες ΑΚ15 έως ΑΚ21 καθώς και γιατί δεν παίρνουμε θερμογ. στο κατωκάσι πόρτας; Αυτή την απάντηση δεν την θυμάμαι.

Μπορεί όμως και να μπερδεύτηκα (σαν γνήσιος πόντιος ακούω καμιά φορά αυτό που θα ήθελα να ακούσω) οπότε, αν κανένας συνάδελφος ξέρει κάτι άλλο ας μας βοηθήσει.

Link to comment
Share on other sites

Πως μου αρέσει αυτό που πειράζω ''τα χωμένα στο μπαούλο πράγματα'' ..!

Αυτό υποψιαζόμουν κι εγώ, ότι τις θερμογέφυρες τις υπολογίζουμε στο δάπεδο για αυτό και δεν τις παίρνουμε στο κατωκάσι. Και τα προγράμματα αυτό κάνουν, της 4Μ τουλάχιστον, αλλιώς θα έπρεπε σε αυτές που αφορούν στο δάπεδο / ενδιάμεσο όροφο να αφαιρούν το μήκος της πόρτα.ς Αλλά δεν το κάνουν, παίρνουν όλο το μήκος του τοίχου.

 

Όμως τις ΑΚ-15 έως ΑΚ-21 γιατί τις έβαλαν; Anyway...

 

Αυτό με την θερμοδιακοπή στο μπαλκόνι πήγες και πρότεινες σε εργολάβους που ΔΕΝ θα κερδίσουν τίποτα να τοποθετήσουν..!!!;;;;;;

ΗΡΩΑΣ!

(Πολύ καλή ιδέα και εύχομαι να περάσει και στις ΤΟΤΕΕ γρήγορα.)

 

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας

Link to comment
Share on other sites

Όταν λες ότι το πρόγραμμα βάζει αυτόματα τις θερμογέφυρες, εννοείς ότι βάζει την default, έτσι? Εκτός αν άλλαξε κάτι και δεν το κατάλαβα.

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.