Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπόγειο-Διάφορες περιπτώσεις


Recommended Posts

Από την άλλη η βεβαίωση αναφέρεται σε αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετα εγκατεστημένες χρήσεις που επηρεάζουν τη δόμηση, κάλυψης και ύψος του μεταβιβαζόμενου ακινήτου Ή ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ.

Εδώ η ιδιοκτησία είναι η αποθήκη (το τμήμα της δλδ) και όχι το σύνολο. Επομένως δεν επηρεάζει την ιδιοκτησία τίπτα οπότε παίρνει βεβαίωση.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 670
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Είπε κανείς το αντίθετο;

Σε μια κατοικία που ο ιδιοκτήτης έκτισε ένα άνοιγμα (κούφωμα που υπήρχε στην ο.α.) έτσι όπως τα λες βεβαίωση δεν δίνεις, σωστά;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, έχω την εξής περίπτωση και θα ήθελα κάποιος να με βοηθήσει:

 

Υπόγειο, σύμφωνα με την άδεια, έχει εμβαδό 100μ2, ύψος 2,5μ και δεν πιάνεται στην δόμηση. Στην πραγματικότητα έχει εμβαδό 120μ2 και ύψος 3μ λόγω βαθύτερης εκσκαφής του δαπέδου. Για να υπολογίσω το πρόστιμο

1) θα βάλω τα επιπλέον 20μ2 ως Β.Χ. αλλά με Υ.Δ. ή όχι? (Επειδή η επιφάνεια του υπογείου δεν πιάνεται στην δόμηση)

2) Πως θα υπολογίσω την υπέρβαση ύψους? 0,50/2,50μ?

Link to comment
Share on other sites

Για τα 20 τ.μ. θα καταλογίσεις Υ.Δ. και Υ.Κ. και ως βοηθητικό χώρο φυσικά.

Υπέρβαση ύψους κατά τη γνώμη μου δεν έχεις καθότι το ύψος μετράται από την οριστική στάθμη εδάφους.

Για την παράβαση του μισού μέτρου στα 100,00 τ.μ. εφόσον το ύψος είναι μέχρι 3,00 μέτρα δεν χρειάζεται να το δηλώσεις σαν Υ.Δ. διότι δεν είναι.

Στη θέση σου θα έβαζα και μια πολεοδομική παράβαση.

Edited by nzerman
Link to comment
Share on other sites

Για να βάλει ΥΚ στα επιπλέον 20μ2 του υπογείου πρέπει να μας πει αν βγαίνει αυτό το τμήμα εκτός περιγράμματος ισογείου.Αν δεν βγαίνει δε θέλει.Αν βγαίνει τότε είναι και ΥΔ.

Link to comment
Share on other sites

Τα αυθαίρετα 20 μ2 με ΥΔ ΒΧ με τον αντίστοιχο συντ (ίσως και ΥΚ)

Τα 100 "νόμιμα" μ2 με ΥΔ ΒΧ χωρίς υπερβαση δόμησης με ΥΥ.

Link to comment
Share on other sites

Εννοείς συνάδελφε sagiasd πως μπορεί να γίνει χρήση του συντελεστή 0,2 ή 0,4 γιατί η διάταξη αφορά περιπτώσεις που η υπέρβαση ύψους είναι η μοναδική παράβαση. Σαφώς και υπάρχει παράβαση ύψους καθότι η σύγκριση γίνεται σε σχέση με την οικοδομική άδεια. Η παράβαση αυτή αφενός δεν επηρεάζει τη ματαβιβασιμότητα του ακινήτου (για το λόγο που αναφέρθηκε ανωτέρω) αφετέρου δε ο σωστός τρόπος να δηλωθεί είναι με Υ.Δ. Β.Χ. και Υ.Υ. και φυσικά με ποσοστό υπέρβασης (π.χ. 50% κ.τ.λ.). Έλεος δηλαδή συνάδελφοι θα πληρώσει ο ιδιοκτήτης που ανέβασε μισό μέτρο το υπόγειο (σε σχέση με την οικοδομική άδεια) το ίδιο με κάποιον που το ανέγειρε εξ ολοκλήρου αυθαίρετα. Το σωστό είναι αυτό αλλά εγώ θα έβαζα μια παράβαση όπως είπα παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

1. Εννοείς συνάδελφε sagiasd πως μπορεί να γίνει χρήση του συντελεστή 0,2 ή 0,4 γιατί η διάταξη αφορά περιπτώσεις που η υπέρβαση ύψους είναι η μοναδική παράβαση.

2. ...αφετέρου δε ο σωστός τρόπος να δηλωθεί είναι με Υ.Δ. Β.Χ. και Υ.Υ. και φυσικά με ποσοστό υπέρβασης (π.χ. 50% κ.τ.λ.).

1. Ναι

2. ???...??? Είπαμε χωρίς υπέρβαση, δηλ. συντ ΥΥ = 0,2. Μάλλον θα κοστίσει παραπάνω από το 500ρικο της παράβασης, αλλά δεν κατάλαβα τη σύγκριση με το εξ ολοκλήρου αυθαίρετο.

Η παράβαση αυτή αφενός δεν επηρεάζει τη ματαβιβασιμότητα του ακινήτου (για το λόγο που αναφέρθηκε ανωτέρω) ...

Βοήθησέ με λίγο. Σε τι αναφέρεσαι;

Link to comment
Share on other sites

51§3 N.4030/11 Σε περιπτώσεις υπέρβασης ύψους νομίμως υφιστάμενων κτιρίων ή τμημάτων τους, στις οποίες δεν συντρέχει υπέρβαση δόμησης, το πρόστιμο υπολογίζεται χωρίς να πολλαπλασιάζεται ο συντελεστής της υπέρβασης δόμησης (3α, β, γ, δ), αλλά ο συντελεστής 0,20 για υπερβάσεις αυτών έως 20% του επιτρεπόμενου ύψους και ο συντελεστής 0,40 για υπερβάσεις μεγαλύτερες του 20% του επιτρεπόμενου ύψους.

 

Μπορεί να κάνει χρήση της διάταξης ο συνάδελφος; Αν ήταν όλο το υπόγειο νόμιμο με μόνη παράβαση το ύψος θα έλεγα σίγουρα ναι ως τμήμα κτιρίου τώρα... Νομίζω χρίζει διευκρίνησης το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα απ'όλα σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!

Να επισημάνω ότι τα 20μ2 δεν βγαίνουν εκτός περιγράμματος ισογείου (κακώς δεν το ανέφερα εξαρχής)

Έχω καταλήξει στα εξής:

1) Τα 100μ2 έχουν μόνο ΥΥ την οποία θα υπολογίσω 0,50/2,50=0,2

Άρα 100μ2 ΒΧ χωρίς ΥΔ επί 0,2(ΥΥ)

 

2) Για τα 20μ2: ΒΧ με ΥΔ, ΥΥ 1,2 χωρίς ΥΚ. Η απορία μου είναι εαν μπορεί να μπει χωρίς ΥΔ γιατί ο χώρος δεν μετράει στην δόμηση κατα ΓΟΚ. Από την άλλη εδώ έχουμε να κάνουμε με 4014......

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.