Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπόγειο-Διάφορες περιπτώσεις


Recommended Posts

Δεν μπορείς να εκδώσεις βεβαίωση 4014. Πρώτα ρυθμίζεις και στη συνέχεια.....

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 670
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου Ιάσονα. Το θέμα είναι τι πρέπει να ρυθμίσω, τις παραπάνω εκσκαφές για το επιπλέον βάθος, ή τα τετραγωνικά; Γιατί με βάση τον ΓΟΚ 85 εφόσον το ύψος ξεπερνά τα 3μ είναι υπέρβαση δόμηση (αφού θα έπρεπε να προσμετρηθεί στον Σ.Δ.), όμως βάσει ΓΟΚ 55 που ίσχυε τότε, δεν είναι υπέρβαση δόμησης, είναι απλά περισσότερες εκσκαφές...

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

YY χωρίς ΥΔ για το επιπλέον υπόγειο ύψος. Δεδομένης της παλαιότητας, δεν πρόκειται να ξεπεράσεις το 500ρικο.

Απλώς πρόσεχε, διότι κάνοντας αρχική υποβολή για 200μ2 θα σου βγάλει τεράστιο παράβολο. Θα πρέπει να δηλώσεις μέχρι 50μ2 άλλης κατοικίας για να βγει μόνο παράβολο 500

Link to comment
Share on other sites

Είσαι σίγουρος γι' αυτό που λες;

Γιατί πέραν ότι το πρόστιμο θα ανέλθει στα 1500€-2000€ (ασχέτως παραβόλου), η Υ.Δ. αφού δίνει συντελεστή 1 και δεν αυξάνει το πρόστιμο, αλλά η Υ.Υ. που δίνει συντελεστή 1.2 (κατ' ελάχιστον), αυτή το αυξάνει κατά 20%. Δηλαδή είναι πιο συμφέρον να το θεωρήσω βάσει ΓΟΚ85 ως ΥΔ παρά ΥΥ.

Αλλά πέραν αυτού, ο βασικός μου ενδοιασμός είναι ότι έως τώρα είχα την αίσθηση ότι η Υ.Υ. αφορούσε μόνο το συνολικό ύψος του κτιρίου και ουσιαστικά την υπέρβαση του επιτρεπόμενου συντελεστή ύψους και όχι το βάθος, ή το επιμέρους ύψος ορόφου όταν αυτό δεν επηρεάζει το συνολικό ύψος του κτιρίου.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Προσωπική μου άποψη είναι ότι, ό,τι δεν συμφωνεί με την Οικοδομική Άδεια αποτελεί αυθαιρεσία!

Δηλαδή, έχεις και ΥΔΒΧ (τα extra τ.μ.) και ΥΥ σε όλα τα τ.μ. (ίσως όχι σε αυτά που ρυθμίζεις με ΥΒΔΧ και ΥΚ (στα extra τ.μ.).

Link to comment
Share on other sites

Η αποθήκη βρίσκεται ολόκληρη κάτω από την στάθμη του εδάφους, αλλά έχει γίνει μεγαλύτερη εκβάθυνση από την προβλεπόμενη (τομή αδείας). Η άδεια είναι του 1966 και το ύψος από δάπεδο σε οροφή ενώ προβλεπόταν κατά μέσο όρο να είναι 2.70, έγινε 3,70.

Εγώ έχω καταλάβει ότι το υπόγειο υπάρχει στην άδεια, απλώς έχει κατασκευαστεί με μεγαλύτερο (υπόγειο) ύψος. Έχεις:

 

YΥ ΒΧ χωρίς ΥΔ. Με την παλαιότητα < 1983 ακόμα και για άλλη κατοικία (εντός σχεδίου) το πρόστιμο θα είναι περίπου 0,0014*ΤΖ /μ2

 

Η ΥΥ αφορά στο ύψος της εξεταζόμενης ιδιοκτησίας, είτε πρόκειται για οροφοκτισία, είτε για ολόκληρο κτίριο.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να κατάλαβα εγώ λάθος και να μην έχει "παραπάνω τ.μ."..... Ας μας πει....

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ και τους δύο για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας.

Παραπάνω τ.μ. όντως δεν υπάρχουν, επομένως η παράβαση που εξετάζω είναι το μεγαλύτερο βάθος του υπογείου γιατί η στάθμη της οροφής του είναι σωστή.

Αυτό που με έχει προβληματίσει στα λεγόμενά σας σχετικά με την Υ.Υ. είναι ότι το ερμηνευτικό υπόμνημα του ΥΠΕΚΑ, που προσδιορίζει τι κάνει ο κάθε συντελεστής στον υπολογισμό του προστίμου, γράφει για την υπέρβαση ύψους :

"Σημειώνονται τα εκατοστά του μέτρου και το ποσοστό υπέρβασης ύψους –ως προς το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής- κάθε αυθαίρετης κατασκευής".

Το αντέγραψα το κείμενο όπως είναι και σας εφιστώ την προσοχή στο σημείο που λέει "το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής". Με βάσει αυτήν την οδηγία πως θα θεωρήσω Υ.Υ. για υπόγειο;

Καταλαβαίνω την λογική σας, αλλά πιστεύω ότι δεν ήταν κάτι τέτοιο μέσα στην πρόθεση του νομοθέτη, αλλά για άλλου είδους παραβάσεις το έκανε. Φυσικά μπορεί να κάνω και λάθος.

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς μιλάμε για την διάταξη της παρ3, αρ51, ν4030 (ΦΕΚ 249Α/11).

 

Όπως και να χει, έχεις υπέρβαση του εσωτερικού εγκεκριμένου ύψους νόμιμου τμήματος κτιρίου κατά 1μ, διαιρείς με το επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής και υπολογίζεις τον αντίστοιχο συντελεστή. Ακριβώς ότι προβλέπει ο νόμος και έχει δοθεί σε πολλές οδηγίες.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.