Μετάβαση στο περιεχόμενο

λάθος διάγραμμα κάλυψης σε κάθετη ιδιοκτησία


Recommended Posts

μόνος σίγουρα δεν είσαι...βλέπω ότι με τον 4014 έχουν να βγουν κάτι ψάρια από παλιές άδειες....

κ μετά όταν τους τα λες κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν κιόλας...

αν έχεις καμιά ιδέα για το τι κάνουμε ρίχτην παντως

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν έχω ιδέα και το συγκεκριμένο το έχω παγώσει εδώ και 2 μήνες. Με εσένα το θυμήθηκα.

Link to comment
Share on other sites

Από τέτοιες κουλαμάρες... καθημερινά...

 

1. Ιδιοκτήτης, πρίν δώ το τοπογραφικό μου έδειξε φωτο του κτίσματος που θα τακτοποιούσε...

Ομως ήταν ένα οικόπεδο + 1/2 κολλητά από εξαδιαιρέτου και ο άνθρωπος δεν είχε μάντρα προφανώς αφού ήταν δικό του...

Είχε όμως ένα κτίσμα κολλητά με αυτό του διπλανού (που θα τακτοποιούσε) και πήγε και το γκρέμισε, πλήρωσε τα όσα πλήρωσε... για να ανακαλύψει κι αυτός μετά ότι ήταν στο δίπλα οικόπεδο οπότε τζάμπα το έριξε!

 

2. Οικόπεδο εξαδιαιρέτου προς τακτοποίηση με ΥΠ-ΙΣ κτίσμα και δίπλα ΙΣ κατάστημα...

α. Κατά την άδεια του καταστήματος το 1975 το οικόπεδο ήταν 320τ.μ.

β. Το 1996 μεταβιβάζεται το οικόπεδο με το ΥΠ-ΙΣ κτίσμα να έχει γίνει ΙΣ-Αορ κτίσμα (ξεμπαζωμένο όλο δηλαδή) και το κατάστημα να έχει γίνει 1,60 ψηλότερο και κατά 25τ.μ. μεγαλύτερο.... Και το οικόπεδο μεταβιβάζεται 425τ.μ.!!!!!!

γ. Το 2002 αν θυμάμαι καλά, βγαίνει άδεια προσθήκης Α' και Β' ορόφου ενώ ήταν πλέον Β' και Γ' ορόφου ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ!!! Δηλαδή το τοπογραφικό ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ!!! Δεν το δείχνει πουθενά!!!! Ούτε κάθετες ιδιοκτησίες ούτε τίποτα, απλώς εξαδιαιρέτου!!!

 

Εγώ σήμερα καλούμαι να τακτοποιήσω το κατάστημα και ΑΚΟΥΣΟΝ-ΑΚΟΥΣΟΝ!!! Το υπόλοιπο το φτιάχνει ο άλλος μηχανικός, ο φωστήρας που τους έβγαλε την άδεια!!!

 

Τί σόι τακτοποίηση θα είναι αυτή!!!

Edited by JTB
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Είμαι νέος μηχανικός και μου προέκυψε δουλειά νομιμοποίησης αυθαιρέτου. Πρόκειται για μια οικοδομή 3όροφη που έχει οικοδομική άδεια, όπου πάνω από τον τελευταίο όροφο χτίστηκε στο δώμα αυθαίρετη κατασκευή που λογικά έχει υπέρβαση ύψους και δόμησης. Παίρνοντας τα σχέδια της οικοδομικής άδειας στα χέρια μου βλέπω ότι στο διάγραμμα κάλυψης δεν τοποθετείται μέσα στο οικόπεδο το κτίσμα. Δηλ. δε μπορώ να δω Δ και όρια. Εμένα με επηρεάζει αυτό ως προς την τακτοποίηση του δώματος(αν τυχόν υπήρχαν αυθαιρεσίες δηλ και γι΄αυτό το αφήσανε ημιτελές),ή κοιτάω μόνο την αυτοτελή ιδιοκτησία μου?

 

Εχω ρωτήσει αρκετούς και απάντηση δεν πήρα. Αν γνωρίζει κάποιος ας μου απαντήσει...

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή έχεις εγκεκριμένο διάγραμμα κάλυψης χωρίς το κτίσμα; Και δίπλα πως υπολογίζει τα στοίχεια δόμησης/κάλυψης κλπ;

Link to comment
Share on other sites

@selas09 : Ποιά αυτοτελή ιδιοκτησία σου; Σύμφωνα με τις τελευταίες διευκρινήσεις αν έχω καταλάβει καλά, θα πρέπει να ορίζεται συμβολαιογραφικά ως αυτοτελής ιδιοκτησία... (Ερ. 8, άρα μπάζει νερά ο ισχυρισμός σου...) Και πώς ορίζεις συμβολαιογραφικά κάτι τέτοιο; Κανείς δεν θα το έχει κάνει!

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς του υπολοίπου κτίσματος ποιό είναι; Ποιές οι συνθήκες ιδιοκτησίας στο δώμα;

 

Εχω κι εγώ παρόμοια περίπτωση και μάλιστα πιο δύσκολη.... Η κατασκευή στο δώμα του ενός κτιρίου έχει συνεννωθεί με το 3ο όροφο του διπλανού κτιρίου και συγκεκριμένα είναι το σαλόνι τους!!!!!!! Ο ιδιοκτήτης του 3ου ορόφου έχει και τμήμα του αέρα (για 60τ.μ.) του διπλανού κτιρίου!

Edited by JTB
Link to comment
Share on other sites

Βασικά το δώμα είναι κοινόχρηστος χώρος, σύμφωνα με το συμβόλαιο. Βέβαια την οικοδομή την έχουν 2 αδέρφια, οπότε φαντάζομαι ότι με μια απλή υπεύθυνη δήλωση του αδερφού θα παραχωρήσει τα δικαιώματά του επί του δώματος. Τώρα, για το διάγραμμα κάλυψης που είπα παραπάνω τη βρήκα την άκρη τελικά. Απλά δεν είχε εγκριθεί από την πολεοδομία για κάποιο λόγο και δεν έβρισκα τη σωστή, γιατί είχαν γίνει κάποιες αναθεωρήσεις πάνω στην αρχική Ο.Α.

 

Ευχαριστώ πολύ πάντως.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Ορθώς το ΔΚ γράφει οτι επιτρεπόμενη δόμηση είναι τα 400 μ. Απλά θα έπρεπε να αναφερθεί η αναλογία ΣΔ που αντιστοιχούσε στον συγκεκριμένο συνιδιοκτήτη από το ιδανικό του μερίδιο στο οικόπεδο.

Τώρα αν τα αυθαίρετα τμήματα είναι εντός της επιφάνειας αποκλειστικής του χρήσης, τακτοποιείς κανονικά χωρίς να ρωτήσεις άλλους συνιδιοκτήτες.

Ούτως ή άλλως η υπέρβαση αυτή δεν θα επηρεάσει τους άλλους αν ζητήσουν άδεια στο μέλλον.

Αν όμως αποφασίσεις να τακτοποιήσεις με έκδοση άδειας, θα πρέπει να δεις αν ο ιδιοκτήτης σου δικαιούται αυτά τα μ2 (+100).

Στο διάγραμμα γράφεις ότι βλέπεις.

Το νέο ακίνητο που δημιουργείται μπορεί να μεταβιβαστεί, άσχετα αν υπάρχουν και άλλα με μη τακτοποιημένες αυθαιρεσίες.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

Άδεια του 2008 για διώροφη οικοδομή, υλοποιείται έως και τα υποστυλώματα του ορόφου, εκρεμμούν δοκάρια και πλάκα για να κλείσει ο σκελετος.

Παγωνουν τα παντα, περναει στην τραπεζα η ιδιοκτησία στο σύνολο της, σήμερα, 2020 ο πελάτης μου πάει να αγοράσει απο την τράπεζα το οικόπεδο, το κτίσμα και την ΟΑ πακετάκι. Η άδεια σε ισχύ πλέον μέχρι τέλη του 2022.

Μου ζητάει έλεγχο πριν αγοράσει για να ξέρει τι παίρνει. Στον έλεγχο αυτό μετά και την αποτύπωση μου της υφιστάμενης κατάστασης,

λοιπόν, διαπιστώνω το εξής:

Η υφιστάμενη κατάσταση συμπίπτει με τα σχέδια των κατόψεων κανονικότατα ΑΛΛΑ το διάγραμμα κάλυψης της άδειας είναι διαφορετικό από τα σχέδια των κατόψεων!

Η υφιστάμενη κατάσταση και τα σχέδια των κατόψεων λοιπόν συμπίπτουν ωραιότατα, ΧΩΡΙΣ να ξεπερνάνε την επιτρεπόμενη δόμηση, χωρίς να υπάρχει κάποιος δόλος (θεωρητικά πάντα) από τον παλιό μηχανικό για να μπορεσει να εξασφαλίσει περισσότερα τετραγωνικα ας πούμε, δεν ευσταθεί. 

Έχει συμβεί σε κάποιον κάτι αντίστοιχο; ή να έχει γνώση του πως μπορώ να το λύσω χωρίς να χρειαστεί να επιβαρυνθεί ο πελάτης με πλήρη αναθεωρησει και να πρέπει να πληρώσει μία ολόκληρη άδεια.... που θα έπρεπε να αγοράζει με το συμβόλαιο.

Θα πάω αύριο από την ΥΔΟΜ για να το συζητήσω με τον προιστάμενο, αλλά μήπως βρεθεί κάτι που να ενισχύσει τα επιχειρήματα μου.

Ουσιαστικά αυτό που θέλω είναι να βεβαιώσει η ΥΔΟΜ την ύπαρξη λάθους στον φάκελο χωρίς παράβαση διαγράμματος κάλυψης που θα με οδηγήσει σε αναθεώρηση, να γίνει μόνο αντικατάσταση και να συνεχιστούν όλα κανονικά με ενημέρωση μόνο για την αλλαγή ιδιοκτήτη και μηχανικών.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, αναμένω τις σκέψεις σας.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.