Μετάβαση στο περιεχόμενο

archAD

Members
  • Περιεχόμενα

    90
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.820 profile views

archAD's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

5

Φήμη στην κοινότητα

  1. @JOANN τελικά τι έγινε συνάδελφε; γιατί εμάς μας ανάγκασαν σε ΣΑ.
  2. Ευχαριστώ πολύ, έχω όλες τις παραπάνω νομοθεσίες αλλά συνεχώς κάπου προκύπτει κάποιο κενό σε ορισμούς και διευκρινίσεις, και παρ'οτι έχω καλέσει 3 ΥΔΟΜ της χωρας σε διαφορετικά σημεία, κανείς δε βρέθηκε να μου τα επιλύσει, γιατί όλως περιέργως κανείς δεν έχει ξανασχοληθεί. Όπως τον ορισμό πχ της λέξης οικίσκος! ή την θέση τελικά των σκηνών, που πρέπει να τοποθετούνται στο τοπογραφικό αλλά δεν υπάρχει πουθενά και κάτι να τις περι-ορίζει. Ή τις μεταξύ αποστάσεις που αναφέρουμε εδώ, που σαν οικίσκοι, δεν μπορεί να πιστέψει κανείς ότι μιλάμε για ενιία κτίρια, αλλά και χωρίς ορισμό ποιος μπορεί να πει τι με σιγουριά; θα αφεθεί απλά την υποκειμενική μετάφραση των συναδέλφων που θα κληθούν να δουν την μελέτη όταν αυτή κατατεθεί.
  3. Εσωτερικός εξώστης (πατάρι), αναφέρει η νομοθεσία ότι μπορεί να είναι συνεπίπεδο με όροφο ή σοφίτα, τα οποία μπορούν να έχουν ανοικτό εξωτερικό εξώστη, το πατάρι μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση σε ανοικτο εξωτερικό εξώστη; δεν βρίσκω ούτε να αναφέρεται ούτε να αποκλείεται. Υπάρχει κάτι παλιότερο το οποίο δεν έχει ανακληθεί από τους νεότερους νόμους και μου διαφεύγει; Ευχαριστώ.
  4. Ευχαριστώ πολύ, λογικά κατ'επιλογήν του ΣΑ νομίζω θα πάει, μιλάω για camping όποτε τα κτιριακά μου θα είναι οικίσκοι, οπότε σίγουρα δεν μπορούν να μου ζητήσουν ενιαία κτίρια, με την μελέτη και την αναδειξη του περιβάλλοντος κλπ νομίζω θα καταλήξω στις αποφάσεις και θα τις καταθέσω για έγκριση με το σύνολο της μελέτης. Αν και είμαι και στην πολύ βασική αναζήτηση αν οι σκηνές (ή στην περιπτωση μου glamping σκηνές) πάλι πρέπει να κρατάνε την απόσταση των 50 από τον αιγιαλό ή επειδή λύνονται σαν κατασκευές μπορούν να είναι πιο κοντά, έχω δει κάποια project που δείχνουν πιο κοντά αλλά φυσικά το τι άδεια έχουν και τι βλέπω εγώ έχει πιθανά μία απόσταση.
  5. Σε ευχαριστώ πολύ, παρασύρθηκα στις νομοθεσίες και αγνόησα ότι έπιασα νομοθεσία εντός και δεν μου έβγαζε και νόημα, είμαι εκτός σχεδιου με τουριστική εγκατάσταση και είναι και η πρώτη φορά με σχετική αδειοδότηση και κυνηγάω τα άρθρα από πίσω. Και πάλι ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
  6. Συνάδελφοι, έχω διαβάσει δεν ξέρω πόσες φορές τα θ) και ι) "θ) σε οικόπεδα όπου κατασκευάζονται περισσότερα του ενός κτίρια, και όταν αυτά δεν εφάπτονται, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους είναι δ. ι) κτίρια του ίδιου ακινήτου μπορούν να εφάπτονται ή να απέχουν μεταξύ τους κατά ελάχιστη απόσταση 2,50 μ., όταν το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής ή το ύψος στο οποίο εξαντλείται ο σ.δ. δεν ξεπερνά τα 8,50 μ.." Μάλλον χάνω εγώ σε κάποια γνώση ορισμού; μεταξύ του οικοπέδου και του ακινήτου; δεν καταλαβαίνω γιατί το δεύτερο δεν είναι εξάιρεση του πρώτου. Τι διαφορά θέλει να υποδείξει ο νομοθέτης με το: "σε οικόπεδα όπου κατασκευάζονται περισσότερα του ενός κτίρια" και το "κτίρια του ίδιου ακινήτου"; Έχω κτίρια με μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος 4,5μ <8,50μ τι άλλο στοιχείο πρέπει να λάβω υπόψη μου για να καταλήξω στην μεταξύ τους απόσταση σύμφωνα με το αρθρο 14; θα είναι 2,5μ ή δ; στην περίπτωση μου δ=10μ, μπορώ να είμαι 2,5μ< απόσταση < 10μ; Ευχαριστώ πολύ.
  7. Οπότε εγώ πρέπει να σχεδιάσω, να στήσω διάγραμμα κάλυψης, να πω στον πελάτη να τα! και όταν πάω στην πολεοδομία και πέσω σε όποιον υπάλληλο πέσω, όπως το διαβάσει θα αποφασίσει αν εγω θα πρέπει να δουλέψω από την αρχή. Εξαιρετικό ακουγεται! 🙄
  8. Ευχαριστώ πολύ, ίσως είμαι σε λάθος θέμα; Έχω εσωτερικό χώρο εδώ, όχι εξωτερικό. Και η απορία ήταν για την έννοια του διαδρόμου, καθώς στα δεν προσμετρώνται για τις σοφίτες, αναφέρει η νομοθεσία: "ιε. Σοφίτες με συνολικό εμβαδόν μικρότερο ή ίσο του 1/2 του χώρου του υποκείμενου ορόφου με τον οποίο συνδέονται λειτουργικά, χωρίς να αποτελούν ανεξάρτητο όροφο. Ως υποκείμενος όροφος νοείται η συνολική επιφάνεια της κάτοψης συμπεριλαμβανομένων των τοίχων που την ορίζουν. Εφόσον κάτω από τη σοφίτα υπάρχει πατάρι ως υποκείμενος όροφος νοείται ο όροφος κάτω από το πατάρι. Στο συνολικό εμβαδόν των σοφιτών δεν προσμετράται η κλίμακα ανόδου προς αυτές με τους διαδρόμους της." και αυτό που έχω στο σχέδιο είναι τμήμα της σοφίτας και το κοκκινο ήταν η απορία μου αν αποτελεί αυτόν τον διάδρομο που αναφέρεται στην παράγραφο. Δεν μπορώ να ξεκαθαρίσω δηλαδή τι θεωρεί διάδρομο και τι κύριο χώρο η νομοθεσία. Ελπίζω να έγινε πιο ξεκάθαρο το ερώτημα. Ευχαριστώ.
  9. Καλημέρα σας συνάδελφοι, προσπαθώ να βρω εναν ορισμό για τον περιβόητο διάδρομο! το κόκκινο που είναι σημειωμένο στο σχέδιο αποτελεί τον διάδρομο; καθως αυτή είναι η μόνη διαδρομή που δίνει πρόσβαση απο τα δωμάτια στο κλιμακοστάσιο; οπότε δεν προσμετράται στη δόμηση; ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι 90εκ, αν τον κάνω 100εκ θα συνεχίσει να ισχύει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  10. το project παγωσε για λόγους της επιχείρησης οπότε δεν καταλήξαμε με κάτι οριστικό στα χέρια...
  11. Καλημέρα συνάδελφοι, έχω το εξής να λύσω. Μου ήρθε πελατισσα που αγόρασε οικόπεδο εντός σχεδίου πόλης αλλά είναι αυτή η "πόλη" κάτω των 2000κατοίκων, πριν την αγορά είχε πάρει όρους δόμησης, τους οποίους μου έδειξε, και της γραφουν πάνω 240τμ μεγιστο λόγω οικισμού <2000 και μετά της εκαναν διόρθωση με στυλό πάνω στο χαρτί της υπηρεσίας ότι πάει βάση σχεδίου, και εβγαινε 257,7τμ. Η διόρθωση δεν έχει μονογραφή της υπηρεσίας, και θα αναγκαστω να ζητήσω το πρωτότυπο απο την υπηρεσία για να το συγκρίνω. Αλλά αναμένοντας αυτό κάναμε ερώτηση στην αντιστοιχη υπηρεσία, και πήραμε για απάντηση: μία "Κατα 90% πιστευω πρεπει να παει με το σχέδιο πόλης" και άλλη μία "δεν είμαι σίγουρη πρέπει να το δω εκτεταμμένα". Έχει κάποιος αντίστοιχη γνώση; εφόσον υπάρχει σχέδιο πόλης αναιρεί οτιδήποτε άλλο; το ΦΕΚ για <2000κατοίκων είναι για τους οικισμούς που στερούνται σχέδιο πόλης; Και κατ'επέκταση αν ισχύσει αυτό για τα τετραγωνικά, σημαίνει πως ούτε Συμβούλιο Αρχιτεκτονικης πρέπει να περάσει ως κάτω των 2000κατοίκων; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις. Προσπάθησα να βρω κάποιο θέμα να τα συνδυάζει δεν βρήκα, αν υπάρχει ας μεταφερθεί το ερώτημα εκει.
  12. @l_kostas όχι γραπτή, πάμε κανονικά για μέτρηση και σε κάλυψη και δόμηση, ώστε να καλύψουμε το χειρότερο μελλοντικό σενάριο.
  13. @l_kostas μέχρι και το υπ. τουρισμού φτάσαμε κι άκρη δεν βγήκε, το νομοθετικό πλαίσιο είναι για υφιστάμενη μονάδα στην οποία θα προστεθει και θα γίνει glamping, που κι εκεί θολά τα νερά.. όταν μιλάμε και για νέα μονάδα εκεί ακόμα πιο δύσκολα.. τώρα ετοιμαζόμαστε για όρους δόμησης να δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε..
  14. Καλησπέρα, άδεια του 1982 εκδόθηκε για ισόγειο κατάστημα κι έτσι λειτουργεί έως και τώρα, ο ιδιοκτήτης τώρα θέλει να το μετατρέψει σε τρία επιπλωμένα διαμερίσματα, αυτό σημαίνει κατεδάφιση 2 εσωτερικών τοίχων και κτίσιμο νέων, αλλά σημαίνει και αλλαγή της διαστασιολόγισης των κουφωμάτων τα οποία είναι τώρα πολύ μεγάλα και χρειάζεται να μπουν και πόρτες εισόδου μέσα στο περίγραμμα αυτών για τα νέα πλέον τμήματα. Περιοχή γενικής κατοικίας. 1. Η αλλαγή των κουφωμάτων= αλλαγή όψεων = παραπομπή στο ΣΑ (σωστά;) 2. Η συγκεκριμένη αλλαγή χρήσης παραπέμπει σε άδεια δόμησης αντί ΕΕΔΜΚ; Υπάρχει κάτι άλλο που παραπέμπει σε άδεια δόμησης; ή ΕΕΔΜΚ για διαρύθμιση εσωτερικών χώρων μαζί με ΣΑ καλύπτει τις απαιτήσεις; 3. Μήπως πρέπει να γίνει ηλεκτρονική ταυτότητα, και θα με καλύψει από την ΕΕΔΜΚ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων (αν υπάρχει αντίστοιχο θέμα παρακαλώ μετακινήστε το δεν το εντόπισα)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.