Jump to content

archAD

Members
 • Content Count

  57
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Ουδέτερη

1 Follower

About archAD

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

502 profile views
 1. Καλημέρα συνάδελφοι. Αν στην περιοχή που γίνεται το έργο δεν υπάρχει σχετική μονάδα που μπορεί να παραλάβει τα απόβλητα, οπότε το ΣΔΑ δεν έχει καμία πραγματική υπόσταση παρά του τυπικού της υπόθεσης, γνωρίζει κάποιος πως μπορεί αυτό να πείσει τον υπάλληλο της ΥΔΟΜ να σταματήσει να μου την ζητάει όταν ο ίδιος συμφωνεί μαζί μου αλλά δεν μπορεί να εξαιρέσει το έργο από την απαίτηση γιατί δεν το λέει πουθενά ξεκάθαρα ο νόμος. Δηλαδή αν υπάρχει κάπου σχετική ερώτηση-απάντηση ή διευκρίνηση της νομοθεσίας για τέτοιες περιπτώσεις. Ευχαριστώ.
 2. Εξαιρετικά σημαντικό, παρακαλώ όποιος έχει σχετική εμπειρία να διαθέση λίγο χρόνο να βοηθήσει την κατάσταση! Δεδομένα: -Κτίσμα με ΟΑ του 1993, με αυθαιρεσίες κατα την κατασκευή δηλαδή πάλι το 1993. -Βγαίνει στην περιοχή το 1998 σχέδιο πόλης, το οποίο μέχρι και σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η πράξη εφαρμογής δεν έχει συντελεστεί η απαλλοτρίωση. Κομμάτι του κτίσματος βρίσκεται σε δρόμο, υπάρχει κι ένας φούρνος σε πρασσιά. -Οι αυθαιρεσίες ρυθμίζονται με τον 4178/13 στην Κατηγορία 4 του σχετικού νόμου. Σήμερα 2019, πάμε για νέα ΟΑ για να κατασκευαστεί στην υπόλοιπη μερίδα νέο κτίσμα. Με τα πολλά (πααάρα πολλά) ο υπάλληλος που χρεώθηκε την άδεια καταλήγει σήμερα να μας λέει ότι η ρύθμιση δεν έπρεπε να γίνει σαν το κτίσμα και οι αυθαιρεσίες να έγιναν το 1993 αλλά μετά το 1998, να ρυθμίσουμε τις αυθαιρεσίες σαν να υπήρχε το σχέδιο πόλης! Όταν αντιτείνουμε εμείς σχετικά επιχειρήματα εκείνος επιμένει εκεί, σαν να μας λέει δηλαδή ότι το 1993 που αυθαιρέτησαν πρέπει να τους τιμωρήσουμε για το σχέδιο που βγήκε 5 χρόνια μετά. Ο ίδιος ο προυστάμενος του του προώθησε σχετικό έγγραφο του ΥΠΕΚΑ που αναφέρει ότι "θεσπίζεται δυνατότητα υπαγωγής αυαθίρετων κατασκευών επί κοινόχρηστων χώρων στις ρυθμίσεις του 4178/13 χωρίς περαιτέρω να θίγεται το κύρος και η διαδικασία απαλλοτριώσεως, υπό δύο κρίσιμες προυποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά ητοί: 1. τη μη συντέλεση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης 2. την ύπαρξη εμπράγματων δικαιωμάτων πολιτών επι των ακινήτων που ρυμοτομούνται ως κοινόχρηστοι χώροι πόλης ή οικισμού και στα οποία έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές." Τα δύο παραπάνω συντρέχουν στη δικη μας περίπτωση. Είναι ενα μπαλάκι που πετάει συνεχως από το ενα χερι στο αλλο, και τραβαμε απίστευτες καθυστερήσεις. Αν καταφέρουμε με παράδειγμα συγκεκριμένης ερώτησης απάντησης, ή σχετικής νομοθεσίας που να δείχνει ξεκάθαρα πως οι αυθαιρεσίες ρυθμίζονται με βάση το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο ισχύει όταν αυτές συντελούνται ίσως καταφέρουμε να τελειώσουμε. Αν λέει ότι ακόμα κι αν μετά τις αυθαιρεσίες ας γίνει και σχέδιο πόλης, ή αλλαγές σε σχέδιο πόλεως, αλλά να βάζει μία βάση στο χρονικό πλαίσιο αυθαιρεσιών. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!! (Ελπίζω να το έβαλα σε σωστό θέμα)
 3. -Δεν υπήρχε περιθώριο δόμησης, οι αυθαιρεσίες είναι ρυθμισμένες για 30 χρόνια. -Με τον παλιό μηχανικό έχω μιλήσει, είναι μεγάλος αλλά ενεργός ακόμα, μου δήλωσε ότι δεν θα έχουμε κανένα ζήτημα κι ότι χρειαστώ θα μου τα ετοιμάσει. Το βλέπω προς τροποποίηση άδειας και μέσα σε αυτό θα εντάξω και τις πληροφορίες για την ρύθμιση, και να δω αν θα μου κολλήσει το ζήτημα και που. Φοβάμαι και να ρωτήσω ευθέως σε υπάλληλο της πολεοδομίας μην του έρθει καμία αναλαμπή να αρχίσει το γκρέμισμα. Αν υπάρξει καμία νέα σκέψη για το ζήτημα παρακαλώ μοιραστείτε την μαζί μου! Ευχαριστώ.
 4. Καλημέρα συνάδελφοι. Λοιπόν, έχω έναν πελάτη ο οποίος αγόρασε από πλειστηριασμό ένα ακίνητο κατοχής Εθνικής τράπεζας, ημιτελής διώροφη οικοδομή καθώς λείπει η πλάκα της στέγης. Η οικοδομική άδεια εκδόθηκε το 2008 σύμφωνα με το ΠΔ 8-7-93 (ΦΕΚ 795Δ'/8-7-1993) οπότε, αν δεν κάνω λάθος, με τις παρατάσεις βρίσκεται ακόμα σε ισχύ. Η έως τώρα κατασκευή όμως έχει αυθαίρετη υπέρβαση δόμησης, την οποία αυθαιρεσία έχει ήδη ρυθμίσει η Τράπεζα πριν την αγοροπωλησία στον 4178/2013. Η διάταξη που θέλει ο πελάτης εσωτερικά έχει κάποιες διαφορές από τα σχέδια της αρχικής μελέτης της άδειας, ίσως και στον περιβάλλον χώρο να υπάρξουν αλλαγές. Με βάση όλα τα παραπάνω, ποιος είναι ο σωστός τρόπος να το διαχειριστώ χωρίς να έχουμε προβλήματα ούτε πρακτικά ούτε νομικά με τις αλλαγές; (ΥΓ: συγχωρέστε με για το νέο θέμα αλλά δεν ήξερα με σιγουριά που να το εντάξω, μπορεί να μετακινηθεί.)
 5. Υπάρχουν 3 λάθη που κατάφερα να εντοπίσω σε σχέση με τον πίνακα 4495/2017, 1. Καθαίρεση άοπλου σκυροδέματος το σωστό: 41,08 αντί 41,06 2. Πάσσαλοι περίφραξης είναι 1,5 αντί 20 3. Πάσσαλοι ξύλινοι είναι 2,2 αντί 25. προφανώς έγιναν εκ παραδρομής με τον υπόλοιπο πίνακα αλλά για όποιον δει το μήνυμα εδώ ας τα διορθώσει μην του ξεφύγουν. Ευχαριστούμε spafent για τον χρόνο που έδωσες για να γίνουν οι πίνακες!
 6. Συγγνώμη για την διπλή παράθεση, είδα την ανάρτηση του dimitrisgm μετά, το αφήνω όμως για το συνημμένο να το έχεις.
 7. ΦΕΚ 4520/2018 Β, αρθρο 2, ένα κγ) με λίγο κόπο θα το βρεις. Βλέπε το συνημμένο! _Κατ’εξαίρεση των οριζομένων στην περίπτωση γ της παρ. 3 του άρθρου 1, περί αρτιότητας και οικοδομησιμότητας, η ως άνω εργασία επιτρέπεται σε αγρόκτημα τουλάχιστον 1.000 τ.μ και η απόσταση της αποθήκης να είναι τουλάχιστον 5 μέτρα από τα όρια του αγροκτήματος, με την επιφύλαξη του άρθρου 2 του π.δ. 209/1998 (Α’ 169). document.pdf
 8. Το αγροτεμάχιο τηρεί τις προϋποθέσεις, έχει ήδη παρθεί η σχετική άδεια από την αρμόδια αγροτική υπηρεσία της περιοχής, η απορία ήταν στο λιθόκτιστη γιατί δεν μας διευκρίνισε η υπηρεσία, συν του ότι είναι η πρώτη ΕΕΜΚ που κάνω και περνάει και με ευθύνη μηχανικού μόνο στην έκδοση να μην μείνουμε πουθενά εκτεθειμένοι ούτε εγώ ούτε ο ιδιοκτήτης. Ευχαριστώ για την απάντηση!
 9. Καλημέρα συνάδελφοι, έχω κι εγώ ακριβώς το ίδιο, λιθόκτιστη αγροτική αποθήκη 15τμ με κεραμοσκεπή, κάποιος συνάδελφος είπε στον πελάτη μου ότι μπορεί να γίνει με επένδυση πέτρας κι ότι απλά στην περίπτωση αυτή θα μετρήσει ο τοίχος στην δόμηση των 15τμ . Μπορεί κάποιος να μου επιβεβαιώσει αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα ή όχι;
 10. Δεν πήγαμε με αναθεώρηση, το βασικό για τον πελάτη μου ήταν να φυγει από το εργοταξιακό γιατί του το κόβανε. Οπότε κάναμε ρύθμιση στον 4495 για τις αυθαιρεσίες και με την βεβαίωση σύνδεσης με τα δίκτυα και κάποια ακόμα στοιχεία ΗΜ που ζήτησε η ΔΕΗ θα συνδεθεί. Έμεινε έτσι και στο απυρόβλητο ο προηγούμενος μηχανικός.
 11. Όταν η πρώτη σου οικοδομική άδεια είναι ηλεκτρονική άδεια και δεν μπορείς καν να τα βάλεις με έναν υπάλληλο που θα σου κάνει τη ζωή δύσκολη..

  κι απλά τα βάζεις με την οθόνη του υπολογιστή που δεν εμφανίζει αυτό που θες..

  υπέροχα.. 

 12. Καλησπέρα συνάδελφοι, Θα ήθελα βοήθεια σε μια περίπτωση ρύθμισης στον 4495/17. Η πελάτισσα μου έχει ένα οικόπεδο, στο οποίο βρίσκονται 3 κτίσματα. 1. Η κατοικία της, που έχει λίγα τετραγωνικά επέκτασης στην κουζίνα αυθαίρετα. 2. Την κατοικία του γιου της χωρίς κάθετη ιδιοκτησία αλλά την δηλώνει ο ίδιος στο Ε9 του. 3. Μια μικρή αποθήκη γύρω στα 15τμ, πλήρως αυθαίρετη για να ρυθμίσει. -Με το κτίσμα που ανήκει στον γιο τι πρέπει να γίνει; θα καταθέσω το τοπογραφικό σχέδιο με την κατοικία του γιου μέσα αλλά δηλώνοντας στα σχόλια ότι δεν της ανήκει; ή πρέπει να συμπεριληφθεί με κάποιον τρόπο στα δικά της στοιχεία; Αν κάποιος είχε παρόμοια περίπτωση ή γνωρίζει τη σωστη κίνηση. Ευχαριστώ πολύ.
 13. @domerg87 σε αντίστοιχη περίπτωση εγώ συμπλήρωσα πληροφορίες-αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη της παλιότερης ρύθμισης: παράδειγμα: Στην ΥΔΟΜ Χπεριοχής υπάρχει σχετικός φάκελος του Ν.3843, με αριθμό πρωτοκόλλου υπηρεσίας Ταδε, ημερομηνία Τάδε, όπου υπάρχουν τα σχετικά έγγραφα ένταξης στον νόμο αλλά και σχετικά αποδεικτικά διπλότυπα είσπραξης παραβόλων από την εφορία με αξία Χευρώ και Ψευρώ, το σύνολο Ζευρώ. Ελπίζω αυτό να σε βοήθησε.
 14. Δικαιολογητικά μείωσης προστίμων σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, για την κατηγορία τριτέκνων, μπορεί να είναι απλά ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το ΚΕΠ, που αποδεικνύει την ορθότητα ότι εντάσσεται στην κατηγορία; και το Ε9 δείχνει και το σχετικό εισόδημα, το οποίο ούτως ή αλλιώς είναι στα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ή είναι συγκεκριμένο δικαιολογητικό κάποιας υπηρεσίας; ευχαριστώ.
 15. @Largy αυτό κι αν είναι μεγάλο ζήτημα, και φυσικά δεν το ξεχνάμε, πολύ φοβάμαι ότι ένας λόγος που αποφεύγει την επικοινωνία είναι για να μην με πληρώσει εφόσον τελικά δεν θέλει τώρα τίποτα, αλλά είναι ένα δεύτερο κυνήγι!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.