Μετάβαση στο περιεχόμενο

κυρια και μοναδικη κατοικια


athamari

Recommended Posts

ΣΕ ΔΙΟΡΟΦΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ Η ΚΟΡΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΨΙΛΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΡΠΙΑ ΘΑ ΔΗΛΩΘΟΥΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ

ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ;;

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Link to comment
Share on other sites

ΣΕ ΔΙΟΡΟΦΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ Η ΚΟΡΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΨΙΛΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΡΠΙΑ ΘΑ ΔΗΛΩΘΟΥΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ

ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ;;

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 

Η μητέρα που έχει την επικαρπία ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ (δεν είναι ιδιοκτήτης σε τίποτα). Η κόρη κάνει ως ψιλός κύριος δύο δηλώσεις και στις δύο ως άλλη κατοικία.

Link to comment
Share on other sites

Η Θ-3 απαντάει σε άλλο ερώτημα.... ΔΕΝ εξηγείται αλλιώς....

 

Πιστεύω ότι με ηλιθιοδέστατο τρόπο προσπαθεί να διευκρινίσει ΠΟΙΟ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ (δηλ. η επικαρπία ή η ψιλή κυριότητα στην περίπτωση που αυτά τα δυο είναι διαχωρισμένα) επί ΑΛΛΟΥ/ΩΝ ακινήτου/των (το/τα οποίο/α πληρεί/ουν τις στεγαστικές ανάγκες της οικογένειας) εξετάζεται προκειμένου να καταλήξει κάποιος αν δικαιούται να κάνει χρήση του χαρακτηρισμού "πρώτη και μοναδική κατοικία" για το προς τακτοποίηση ακίνητό του.

 

Νομικά την αίτηση (σε περίπτωση διαχωρισμού της επικαρπίας από την ψιλή κυριότητα) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ να την υποβάλλει κάποιος που έχει την επικαρπία.

Η επικαρπία είναι εμπράγματο δικαίωμα που εν δυνάμει μπορεί να λήγει και αύριο!!!! (π.χ. περίπτωση παραχώρησης επικαρπίας ορισμένου χρόνου)

 

Η επικαρπία είναι εμπράγματο δικαίωμα με ημερομηνία λήξης και ΧΩΡΙΣ δικαίωμα μεταβίβασής της εκ μέρους του επικαρπωτή σε τρίτους ΠΕΡΑΝ της ημερομηνίας λήξης του δικαιώματος. (π.χ. πέθανε ο επικαρπωτής? ή έληξε ο χρόνος παραχώρησης της επικαρπίας? τότε η επικαρπία ενσωματώνεται αυτομάτως στην ψιλή κυριότητα!!!)

 

Η ψιλή κυριότητα είναι εμπράγματο δικαίωμα που η διάθεσή του προς τρίτο, έχει να κάνει ΑΠΟΛΥΤΑ με τη βούληση του κατόχου της όσο αυτός βρίσκεται εν ζωή, δηλ. που μπορεί ο κάτοχός της να το διαθέσει ( είτε εν ζωή ή μετά το θάνατό του) όποτε θέλει και σε όποιον θέλει ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ !!!!!!!!!

 

 

Αν ήθελαν να δώσουν απάντηση που να είναι ανάλογη αυτών που ισχύουν για τα κριτήρια φοροαπαλλαγής (π.χ. για φόρο μεταβίβασης ή Φ.Π.Α) Α' κατοικίας... ας έλεγαν ότι την προϋπόθεση για τη χρήση του δικαιώματος πρώτης και μοναδικής κατοικίας (εφόσον...... μπλα μπλα μπλα) την ελέγχουμε ΜΟΝΟ γι αυτόν που έχει την πλήρη κυριότητα του προς τακτοποίηση ακινήτου και ΟΧΙ γι αυτόν που έχει μόνο την ψιλή κυριότητα.

 

Κοινώς ... "δε φτάνει ρε φίλε να έχεις ΜΟΝΟ την ψιλή κυριότητα του προς τακτοποίηση ακινήτου για να πάρεις την έκπτωση της Α' και μοναδικής κατοικίας!!! Χρειάζεται να έχεις την πλήρη κυριότητα του προς τακτοποίηση ακινήτου"

 

(εννοείται πάντα ταυτόχρονα με την προϋπόθεση να μην υπάρχει άλλο ακίνητο κ.λ.π. κ.λ.π που να πληρεί τις οικογενειακές στεγαστικές σου ανάγκες).

 

Αντί να πουν αυτό (αν εννοούσαν αυτό) τα έκαναν εντελώς μαντάρα... δίνοντας μια ελλειπή απάντηση σε μια ηλίθια ερώτηση!!!!!!!!!!

Edited by Kapa
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.