sebastian leto Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2011 Καλησπέρα έχω μια ερώτηση σχετικά με το Kostal Piko 10.1 όταν αναφέρει στο datasheet ότι υπάρχει δυνατότητα παράλληλης σύνδεσης 2 tracker τι εννοεί και ποια τα πλεονεκτηματα της? Link to comment Share on other sites More sharing options...
darlas Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2011 Γενικά συνδέεις παράλληλα τις εισόδους. Γλιτώνεις σε καλώδιο αλλά αυξάνεται το ρεύμα εισόδου οπότε μπορεί να χρειαστείς μεγαλύτερη διατομή. Επιπλέον χρειάζεσαι λιγότερα μέσα προστασίας(σε αριθμό) στον πίνακα DC οπότε μειώνεται το κόστος Για να γίνει παραλληλισμός πρέπει τα string να είναι ομοιόμορφα(αριθμός,κλίση,προσανατολισμός). Νομίζω στους Kostal ο παραλληλισμός γίνεται εσωτερικά οπότε το μόνο που γλιτώνεις είναι να έχεις καλύτερη απόδοση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sergiON Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2011 αν έχεις τις ομάδες σου σε ίδιο προσανατολισμό και κλίση τότε μπορείς να παραλληλίσεις. Σε ένα σακουλάκι μέσα στην συσκευασία έχει την γέφυρα. δες την πως συνδέεται μέσα απο το μάνουαλ. εύκολο είναι και θα έχεις και ένα 2% παραπάνω απόδοση Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeftLane Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2012 (edited) Νομίζω στους Kostal ο παραλληλισμός γίνεται εσωτερικά οπότε το μόνο που γλιτώνεις είναι να έχεις καλύτερη απόδοση. Δεν αλλαζεις κατι στην εγκατασταση, καλωδια, προστασια κτλ., οι συνδεσεις των πανελ ειναι σε σειρα και εκει που μπαινουν στον inverter γεφυρωνεις τις συνδεσεις , σωστα ? Φαινεται και εδω στην εικονα 19 http://www.kostal-so..._2011-05-16.pdf Η επιπλεον αποδοση ειναι 1% ή 2% ? (ημι-ρητορικες ερωτησεις...) Edited Απρίλιος 4 , 2012 by LeftLane Link to comment Share on other sites More sharing options...
makisalonika Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2012 αν εχω 3 string με 14 πανελ στο καθενα και σκιαζεται το ενα πως λειτουργει το συστημα, επιρεαζει τα αλλα δυο η οχι ειναι κανενα απο τα 3 παραληλα απο μεσα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsakias Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22 , 2012 αν εχω 3 string με 14 πανελ στο καθενα και σκιαζεται το ενα πως λειτουργει το συστημα, επιρεαζει τα αλλα δυο η οχι ειναι κανενα απο τα 3 παραληλα απο μεσα ? Επαναφερω την ερωτηση και θετω και το ερωτημα μου, παρομοιας φύσης. Γεφυρωνοντας εξωτερικα στο kostal δύο στρινγκ, οπως υποδεικνύει ο κατασκευαστης, σε σκιαση και δυσλειτουργια του ενος θα εππηρεαστει η λειτουργεία του άλλου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeftLane Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22 , 2012 ναι, εφοσον τα 2 στριγκ ειναι παραλληλα συνδεδεμενα το ενα που δεν σκιαζεται θα αποδιδει λιγοτερο, οσο αποδιδει το αλλο που θα σκιαζεται. Οι DANFOSS εως και 10kw όντως εχουν 2 mpp trackers, σε ολα τα άλλα βασικα του στοιχεια ομως ειναι σχεδον ίδιος με Kostal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα