Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βλάβη σε κλιματιστικό


NIKOS ASTROS

Recommended Posts

@ Philnik όταν λες αμπερομέτρηση αναφέρεσαι στο ρεύμα εισόδου της εσωτερικής μονάδας ? Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει όντος διαφορά στην αμπερομέτρηση εν συνεχεία τι κάνουμε ώστε να δούμε πόσα υγρά μας λείπουν? Ξέρετε κανα βιβλίο να αγοράσουμε να διαβάσουμε που να λέει όλες αυτές τις μεθόδους γιατί είμαστε ακόμα στο Α?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 50
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σωστά Philnik. Αν το μήκος των σωλήνων είναι μεγαλύτερο απο αυτό που έχει λάβει υπόψην του ο κατασκευαστής θα πρέπει να ανατρέξεις στο μάνουαλ ώστε να δείς πόσα επιπλέον γραμμάρια ανά μήκος σωλήνα συμπληρώνεις (υπάρχει σχετικός πίνακας).

Όσο για την αμπερομέτρηση, βάζεις την αμπεροτσιμπίδα στο ρεύμα του συμπιεστή. Βλέπεις αν το ρεύμα έχει απόκλιση απο αυτό που αναφέρει το ταμπελάκι, αν ναι συμπληρώνεις εως ότου το ρεύμα που διαβάζεις στην αμπεροτσιμπήδα είναι το αναγραφόμενο.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως εξω δινουν την μεγιστη απορροφουμενη απο το δικτυο, και του συμπιεστη ειναι ξεχωριστο ταμπελακι.

Δεν ξερω, επειδη τα κλιματιστικα εξελλισονται καλλιτερα ειναι να δεις τι λεει ο κατασκευαστής.

Δεν σημαινει πως πρεπει να προσθεσεις φρεον μεχρι να γραφει ακριβως τα ampere η τα kW που λεει το ταμπελακι.

Απλως οι μετρησεις σου δίνουν μια καλη εικόνα για το μηχανημα.

Θα το γραψουμε εδω στο φορουμ το βιβλιο. :smile:

Link to comment
Share on other sites

@ Philinik καλημέρα! Έτσι όπως τα λες η αμπεροτσιμπίδα θα μπει στο ρεύμα εισόδου της μονάδας?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα.

Τα αμπερ ειναι δυσκολη μετρηση. Ισως να χρειαστες να κοψεις καλωδια. Εχω παρει μια φτηνη συσκευη που ειναι σαν πριζα και μετραει ποσα kW καταναλώνει το μηχανημα. Αν και εχω και πολυμετρο.

Αν καταναλωνει πολυ λιγοτερο ειναι ενδειξη πως δουλευει χωρις φορτιο και χωρις φρεον.

Αλλα αν ειναι inverter ισως καταναλώνει πιο λιγο γιατι πιανει τις θερμοκρασιες με μικρη καταναλωση.

Ειναι καλό να ρυθμισεις οσο πιο σωστα τα υγρα, αλλα μπορει να μην ειναι αυτο το προβλημα και να κανεις ζημια. Εκτος και αν εχεις ζυγαρια και εισαι σιγουρος πως δεν βασεις τελικα πολυ παραπανω φρεον για να δουλεψει.

Πρεπει αν ειναι παλια μοναδα να την καθαρισεις μηπως και εμποδιζεται η ροη( εσωτερική και εξωτερικη αν υπάρχει ),σε καινουργια να δεις αν υπαρχει καμμια τσακισμένη σωλήνωση, αν εβαλες σωστα τα καλωδια, αν ελεγξες για διαρροες κλπ.

 

Θα βοηθουσε αν ελεγες τι τύπος κλιματιστικό ειναι, αν ειναι καινουργιο και κανεις την εγκατασταση μονος σου και τι μετρησεις δίνει εκτός από το λαμπακι που αναβοσβηνει, αν αναβοσβηνει ακομα, και πως τελικα το εφτιαξες.

Link to comment
Share on other sites

@ Philnik καλησπέρα!

 

Το να μετρήσεις με την αμπεροτσιμπίδα το ρεύμα εισόδου είναι πάρα πολύ εύκολο και απλό, βρίσκεις κάτω από την πλακέτα στην μεγάλη κλέμα την φάση ( L) την συνδέεις με ένα αγωγό που έχεις από πριν ετοιμάσει και που από το ένα άκρο του έχει και αυτός κλέμα, στην φάση που έρχεται από το δίκτυο και το άλλο άκρο του αγωγού σου στην κεντρική κλέμα του κλιματιστικού και με την αμπεροτσιμπίδα σου κάνε όσες μετρήσεις επιθυμείς. Τώρα όσο για το κλιματιστικό που λες όχι δεν το έκανα διότι ο ιδιοκτήτης του από ότι φάνηκε ήθελε να πάμε στο σπίτι του δωρεάν επίσκεψη και με ένα κουτί γλυκά… Βεβαία πήγα σε ένα άλλο οπού ενώ το άναβες κανονικά από το τηλεκοντρόλ, έξω ο ανεμιστήρας και ο συμπιεστής δούλευαν αλλά μέσα τίποτα απολύτως….

Link to comment
Share on other sites

@ Philnik: Στην βλάβη του κλιματιστικού που σου προανέφερα αφού έλυσα την εξωτερική μονάδα και ξέροντας ότι την εγκατάσταση την έκανε υδραυλικός ξεκίνησα από τις εντολές που έρχονται από μέσα και εκεί διαπίστωσα λάθος στην σειρά των εντολών. Μετά την αποκατάσταση του λάθους στο κλιματιστικό ξεκίνησαν να δουλεύουν και οι μέσα ανεμιστήρες , αλλά αυτήν την φορά δεν ξεκινούσε ο εξωτερικός ανεμιστήρας (φτερωτή) ενώ ο συμπιεστής ξεκινούσε μια χαρά και χωρίς θόρυβο. Αφού ξεσκόνισα την εξωτερική μονάδα (πυκνωτές, φτερωτή κ συνδεσμολογίες) δίνω απευθείας ρεύμα στην φτερωτή και ξεκινά κανονικά. Μετά από όλα αυτά ψυλλιάζομαι ότι κάτι παίζει ενδεχόμενος με την πλακέτα αφού είχαν μπερδέψει την σειρά των εντολών. Έβγαλα την πλακέτα και με γυμνό μάτι φαινόταν τραυματισμένη.. Μετά την αποκατάσταση της από τον πλακετά μου θα σας ενημερώσω για την έκβαση των πραγμάτων.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! Μετά την αποκατάσταση της πλακέτας του κλιματιστικού δούλεψε μια χαρά...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ! Σήμερα αντιμετώπισα την εξής βλάβη σε ένα κλιματιστικό Samsung 24000Btu no inverter , ξεκινώντας το, είτε στο κρύο είτε στο ζεστό ξεκινούσε ο συμπιεστής για περίπου 15 sec μετά έκοβε και άναβε μέσα το κόκκινο λαμπάκι στο display ως ένδειξη βλάβης? Καμιά ιδέα-πρόταση έχει κάποιος να μας αναφέρει?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.