Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

tsl

Members
  • Περιεχόμενα

    36
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

tsl's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Απλά η απάντηση που σου έδωσε ήταν αστεία. Δεν έφταιγε ο κυκλοφορητής για το πρόβλημα! Ξεκάθαρα .-
  2. Πόσο πιο εύκολα θα ήταν ολα για εσάς, αν συμβουλευόσασταν έναν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ, οποίος θα ερχόταν μία φορά στον χώρο σας, θα έβλεπε τί ακριβώς συμβαίνει και θα σας έδινε λύση? Ρωτώντας από εδώ και από εκεί, είναι 100% σίγουρο πως θα ακούσετε 10 διαφορετικές γνώμες για το κάθετι, γιατί ο Έλληνας ειδικά, ψοφάει για να πει την γνώμη του, η οποία παααααααντα πρέπει να είναι λίγο διαφορετική από αυτό που λέει κάποιος άλλος. Οπότε, βρείτε έναν επαγγελματία ΣΟΒΑΡΟ, εμπιστευτείτε τον και αφήστε τον απλά να κάνει την δουλειά του και να σας βοηθήσει!
  3. Σε θέματα που αφορούν ηλεκτρικό ρεύμα ειδικά, είναι τελείως λανθασμένο να θεωρεί κάποιος πως "δεν ειναι κατι σοβαρο οπότε το ψαχνω μόνος μου". Το ότι πέφτει ένα ρελέ μπορεί να είναι από κα΄τι πολύ απλό ως κάτι πάρα πολύ σύνθετο και επικίνδυνο. Οι συμβουλές μέσω ενός ιντερνετικού forum είναι αβέβαιες και ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΔΕΣ ώστε να γίνουν πράξη. Θέλει ψάξιμο σχολαστικό και υπεύθυνο.Οτιδήποτε άλλο είναι επικίνδυνο. Και επειδή έχω δει πολλά που έχουν προκληθεί από την ημιμάθεια ορισμένων καθώς και από κάποιες συμβουλές εξ αποστάσεως, θα σας συμβούλευα να μη λειτουργείτε με αυτόν τον τρόπο. Και επειδή το αντικείμενο του φορουμ είναι τεχνικού περιεχομένου καλό θα ήταν και τα παιδιά που είναι υπεύθυνα για την ορθή λειτουργία του, να προσέξουν το συγκεκριμένο θέμα. Τα λέω αυτά επειδή μόλις επέστρεψα από μία δουλειά, όπου ο ιδιοκτήτης ενος κλιματιστικού απο τύχη δεν έκοψε το χέρι του, διότι κατόπιν συμβουλών που δέχτηκε μέσω ίντερνετ, προσπάθησε να "επισκευάσει" μόνος του τον ανεμιστήρα της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού του. Ο ανεμιστήρας ξεκίνησε ενώ αυτός ειχε το χέρι του πάνω (πήρε κανονικά εντολή από θερμοστάτη) και ευτυχώς ο άνθρωπος τη "γλίτωσε" με ελαφρύ κόψιμο στο δεξί του χέρι.
  4. Φίλε μου, συμβουλευτικά τελείως, πριν αποφασίσεις οτιδήποτε, αρχικά ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ και ΣΚΕΨΟΥ ΨΥΧΡΑΙΜΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ. Το να λες πως θες να κάνεις ένα οποιοδήποτε μεταπτυχιακό οπουδήποτε είναι επιεικώς ασόβαρο. Όσο για την ακτινολογία (ενώ είσαι μηχανικός), είναι ότι πιο άκυρο έχω ακούσει. Ψάξου με ησυχία, συμβουλέψου ανθρώπους που εμπιστεύεσαι μιλώντας τους και μη ψάχνεις στη τύχη και κάνοντας "έρευνα" μέσω φόρουμ στο ιντερνετ. Σου εύχομαι καλή σταδιοδρομία.
  5. Για όλα αυτα που ρωτάς φίλε μου, πρέπει να απευθυνθείς στην εταιρεία που κατασκεύασε το fan-coil, διότι τίποτα απ όσα λες δεν είναι standar και διαφέρει από fan coil σε fan coil...
  6. Πριν 1 μηνα περιπου, απο διαρροή νερού στις σωληνώσεις ενός επιτοιχου λέβητα αερίου που ειχε τοποθετηθει εντος του διαμερισματος, φουσκωσαν πατωματα και τοιχοι. Μια φλαντζα ηταν η αιτια (τιποτα φοβερο) απλά οι ανθρωποι το ειδαν το βραδυ αφου λειπανε ολη μερα και μετα τρεχανε να μαζευουν τα ασυμαζευτα. Δεν λεω πως είναι εγκληματικο να τον τοποθετεις εσωτερικα (και καλα κανουν οι ευρωπαιοι).Μονο στη περίπτωση που έχουν προσβαση παιδια το θεωρω εγκληματικο. Απλά,επειδη είμαι της δουλειας, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ θα τον τοποθετουσα σε εξωτερικο χωρο.
  7. Πέραν της νομοθεσίας των κανονισμών κλπ. υπάρχει και η κοινή λογική. Προσωπικά δεν θα έβαζα ΠΟΤΕ λέβητα μέσα στο σπίτι μου! Είτε καίει πετρέπαιο,είτε αέριο,είτε πέλλετ. Αν υπάρχουν και παιδιά στο σπίτι ειδικά, είναι ολίγον εγκληματικό.
  8. Πρακτικά...το 4σωλήνιο σύστημα γιατί να μπει σε ένα fan-coil? Γιατί δηλαδή να μη χρησιμοποιείται το ίδιο στοιχείο και για ψύξη και για θέρμανση?
  9. Μάλλον δεν έχεις καταλάβει κάτι. Με τους ηλεκτρικούς λέβητες, το πρόβλημα ΔΕΝ είναι η ποιότητα της θέρμανσης.Μια χαρά θέρμανση θα έχεις... Το προβλημα ειναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το κόστος.Θα πληρώνεις πανάκριβα τη θέρμανση σου. Πολύ πιο ακριβά από κάθε άλλο είδος θέρμανσης. Να στο πω με απλά λόγια και λίγο κομπογιανίτικα...πιο φθηνό θα σου βγει αν λειτουργείς επί 24 ώρες ενα κλιματιστικό inverter στους 23 βαθμούς (δεν θα το κλείνεις κιόλας, οπότε δεν θα κρυώνει αμέσως το σπίτι), από το να λειτουργείς 3 ώρες την ημέρα έναν ηλεκτρικό λέβητα. Αποφάσισε κάτι άλλο, θα το μεανιώσεις και θα ματώσεις οικονομικά με τη κατανάλωση ρεύματος...
  10. Θέλει εξάσκηση και μικρή εμπειρία. Ένας υπεύθυνος τεχνικός με μία σχετικά επίβλεψη θα βιδώσει μια χαρά τα ρακόρ, χωρίς Νιουτόμετρο, χωρίς να σπάσει τίποτα και θα ελέγξει παρόλα αυτά και για διαρροή μετά. Και για να είμαι ξεκάθαρος, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΛΕΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. Καλά κάνουμε όλοι και ψάχνουμε τα Nm, κάνει τη δουλειά μας ακόμα πιο υπεύθυνη, απλά λέω τη προσωπική μου άποψη, πως από ένα σημείο και μετά, ίσως είναι υπερβολικό.
  11. Πολύ προτιμότερη η κόλληση από τα ρακόρ. Αποφεύγεις ετσι τη διαρροή κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Από εκεί και πέρα στην ερώτηση σου, ΓΝΩΜΗ μου, πως είναι άκρως υπερβολική λεπτομέρεια να σφιχτει ένα ρακόρ με βάση τα Nm που υποδυκνείονται. Καλό να είμαστε τυπικοί και σωστοί, αλλά το συγκεκριμένο είναι ανούσιο...
  12. Χωρίς καθόλου σκέψη, μακράν η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, ο ηλεκτρικός λέβητας. Δεν θέλει πολλή ανάλυση το γιατί, για όσους έχουν στοιχειώδεις γνώσεις είναι πασιφανές το γιατί. Ψάξου για κάτι άλλο οπωσδήποτε...
  13. Πόσο μα πόσο απάτη πέφτει με το "συμπληρώσαμε λίγο φρέον"... Το κλιματιστικό δεν πρέπει να έχει έλλειψη φρέον ΠΟΤΕ και αν τυχόν χρειαστεί κάποια στιγμή φρέον, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ Η ΔΙΑΡΡΟΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ!!!! Από εκεί και πέρα, το να λέμε πως το τάδε κλιματιστικό είναι φοβερό γιατί ψύχει πολύ καλά τον χώρο δεν κάνει αυτόματα το κλιματιστικό πολύ καλό. Το καλό κλιματιστικό, είναι αυτό που καταναλώνει λίγο, που είναι αθορυβο και που ΔΕΝ εμφανίζει βλάβες κατασκευαστικές. Το αν ψύχει γρήγορα ή αργά τον χώρο έχει να κάνει ΜΟΝΟ με τη διασασιολόγηση και την θέση που έχει εγκατασταθεί. Σε ότι αφορά τον χρόνο ζωής του κλιματιστικού, δηλαδή τον χρόνο ζωής του συμπιεστή του κλιματιστικού: Δεν μπορεί να εκτιμηθεί με ακρίβεια, αλλά οι καλοί συμπιεστές κλειστού τύπου μπορούν να δουλεύουν και για 20 χρόνια (εξαρτάται ασφαλώς από τί χρήση γίνεται). Το θέμα είναι πως με τη πρόοδο της τεχνολογίας και στα κλιματιστικά, το πιο πιθανό είναι μετά απο 7-8 χρόνια να συμφέρει περισσότερο, από άποψη κατανάλωσης, να αντικαταστήσει κάποιος το παλιό του κλιματιστικό με νέο.
  14. Κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει κάπου διαρροή...
  15. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι πως αυτό δεν είναι αυτονομία και είναι κάτι το οποίο όλα τα σώματα έχουν...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.