Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση πρόσθετου ύψους υπογείου


Recommended Posts

Σε κατοικία, έχουμε εσωτερικό ύψος υπογείου 2,70 μ. αντί για 2,40 μ. που προέβλεπε η άδεια.

 

Όμως το επιπλέον ύψος είναι προς το βάθος του υπογείου, δηλαδή δεν επηρεάζει τη στάθμη του ισογείου.

 

(1) Πρέπει να ενταχθεί σε δήλωση με το Ν. 4014;

 

(2) Αν ναι, πώς θα γίνει ο υπολογισμός του προστίμου;

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Πάνω που πήγαινα να ρωτήσω το ίδιο.... ακριβώς ίδια περίπτωση (δηλ. αύξηση του ύψους υπογείου αλλά χωρίς άνοδο της στάθμης οροφής του) με τη διαφορά ότι δεν έχω διαφορά στο καθαρό αλλά στο μικτό ύψος του υπογείου (προκειμένου να περάσουν κάποιες σωληνώσεις και να καλυφθούν με ψευδοροφή που τοποθετήθηκε στο σωστό ύψος)....

 

Το συγκεκριμένο υπόγειο θα δηλωθεί έτσι κι αλλιώς για την χρήση του που από βοηθητική έγινε κύρια.... αλλά το βρίσκω κομμάτι υπερβολικό να δηλώσω ΚΑΙ την αύξηση ύψους (που μάλιστα έχει γίνει με υποβιβασμό του δαπέδου) όταν το ελεύθερο ύψος του υπογείου ΔΕΝ έχει αυξηθεί σε σχέση με αυτό της αδείας.

 

Για τέτοιες περιπτώσεις πιο δίκαιο θα ήταν να πήγαιναν με κατηγορία 13 (εφόσον ΔΕΝ θίγουν τον προσμετρώμενο όγκο αφού η οροφή τους είναι στο υψόμετρο της αδείας) και εφόσον βέβαια είναι αν μη τι άλλο κουφό... να υπολογίζεις συντελεστή υπέρβασης ύψους συγκρίνοντας ύψος που ΔΕΝ προσμετράται στο ύψος της οικοδομής με το μέγιστο επιτρεπόμενο το οποίο ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ αναφέρεται σε στάθμες ΚΑΤΩ από τη στάθμη αφετηρίας μέτρησης των υψών.

 

π.χ.

Αν κάποιος φτιάξει δεύτερο υπόγειο επιπλέον της οικ. αδείας.... θα χρέωνε κανείς στο φύλλο καταγραφής υπέρβαση..ύψους? :shock: :shock:

 

Τυπικά όμως... εφόσον δεν έχει δοθεί τέτοια επιλογή, ο διαθέσιμος τρόπος είναι χωρίς υπέρβαση δόμησης με υπέρβαση ύψους (ορόφου σε σχέση με την οικ. άδεια), έστω κι αν είναι υπέρβαση..... βάθους :P

 

Προσωπικά, επί της ουσίας, προβληματίζομαι πολύ αν πρέπει να δηλώσω κάτι τέτοιο και μάλιστα για υπέρβαση που ΔΕΝ αυξάνει ΚΑΝ το ελεύθερο ύψος του υπογείου (στη δική μου περίπτωση),..... με τη ζυγαριά να κλίνει στο να ΜΗΝ το δηλώσω καν αν ο μόνος τρόπος είναι το 0.2 και 0.4...

 

 

Ακούω τις γνώμες σας...

Edited by Kapa
Link to comment
Share on other sites

Έχω περίπτωση υπογείου που δηλώθηκε με τον 3843/10. Έχει γίνει ''εμβάθυνση'' εσωτερικά κατά 0,30 μ. (Έχω ύψος 2.50μ ενώ στην άδεια είχε ύψος 2.20μ). Στην πολεοδομία μου είπαν (2 μηχανικοί και η διευθύντρια) να μην ασχοληθώ καθόλου.

Αυτό και αποφάσισα να κάνω.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή συνάδελφοι αν κατάλαβα σωστά θεωρείτε ότι ένα υπόγειο το ύψος του οποίου διαφοροποιήθηκε (έστω και προς το έδαφος) σε σχέση με το εγκεκριμένο από την οικοδομική άδεια, ότι δεν αποτελεί παράβαση; Έστω ότι η πλάκα οροφής υπογείου σε σχέση με τις στάθμη του περιβάλλοντος χώρου είναι όπως πρέπει, κτιριολογικά, αφού το κατασκευασθέν ύψος διαφέρει από το εγκεκριμένο, γιατί δεν θα πρέπει να δηλωθεί;

Link to comment
Share on other sites

Η απάντηση της πολεοδομίας ήταν ότι με την ''εμβάθυνση'' δεν έχεις καμία υπέρβαση στον ΣΔ , ΣΚ , Σ.Ο και στο ύψος του ακινήτου.

Link to comment
Share on other sites

οπότε το γυρίζουμε αντίστροφα. Έστω ότι στο χώρο του υπογείου είχαμε ορίσει αποθήκες με χιλιοστά (οριζόντιες) και πάμε να δώσουμε βεβαίωση σε μια από αυτές με διαφοροποιημένο ύψος σε σχέση με το εγκεκριμένο. Θα την δίναμε;

Link to comment
Share on other sites

Pavlos33

Στην περίπτωσή μου δεν υπάρχουν χιλιοστά στο υπόγειο. Ανήκει σε μεζονέτα. Δεν θεωρώ σωστό να πληρώσει επιπλέον για το ύψος σε έναν χώρο που πληρώθηκε με τον 3843/10 και δεν παραβιάζει τα μεγέθη που που ανέφερα στο προηγούμενο post.

Στη περίπτωση τη δική σου (αποθήκη με χιλιοστά) συμφωνώ μαζί σου ότι για να δοθεί βεβαίωση πρέπει πρώτα να τακτοποιηθεί ώς προς το ύψος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.