Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβή για έκδοση άδειας ίδρυσης συνεργείου αυτ/των


Recommended Posts

Καλημέρα, γνωρίζει κάποιος συνάδελφος που έχει κάνει την διαδικασία, ποια είναι μια λογική αμοιβή για την έκδοση άδειας ίδρυσης συνεργείου αυτοκινήτων που βγαίνει στην διεύθυνση μεταφορών. Να προσθέσω ότι περιέχονται όλες οι εργασίες, όπως οι έγκριση καταλληλότητας της θέσης, διεύθυνση περιβάλλοντος, έγκριση κυκλοφοριακής σύνδεσης και φυσικά σχέδια, τεχνικές εκθέσεις κ.τ.λ.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Η νόμιμη ελάχιστη αμοιβή (αυτή τη στιγμή που μιλάμε, γιατί αύριο-μεθαυριο δεν ξέρω αν θα ισχύουν δεδομένου οτι εχουν καταργειθεί οι ελάχιστες αμοιβές) προκύπτει απο τον εξοπλισμό της/των ειδικότητας/ων που βγάζεις την άδεια του συνεργείου.

 

Σ' αυτή την αμοιβή, προσθέτεις τον κόπο σου και τις ώρες που έχεις ασχοληθεί για τη σύνταξη και κατάθεση της ΜΠΕ, την έγκριση καταλληλότητας (δεν ξέρω τι εννοείς, γιατί αυτή είναι το 1ο στάδιο της άδειας του συνεργείου), την έγκριση κυκλοφοριακής σύνδεσης (άν πρόκειται για συνεργείο εκτός σχεδίου) και φυσικά σχέδια, τεχνικές εκθέσεις κ.τ.λ.

 

Ζύγησε τα όλα και βγάλε μια τιμή που σε ικανοποιεί

 

Αν θέλεις να μάθεις την αμοιβή για κάποια συγκεκριμένη ειδικότητα, στείλε μου πμ, να σου πω

 

Εννοείται οτι αυτή δεν λέγεται δημοσίως (φόρα παρτίδα)

 

********************************************************************************

Τωρα πρόσεξα οτι είσαι αρχιτέκτονας

 

Λοιπόν, καταρχήν δεν έχεις δικαίωμα για υπογραφή των Η/Μ εγκαταστάσεων (σχέδια + μελέτες), αυτό είναι αποκλειστικό προνόμιο των μηχανολόγων + ηλεκτρολόγων, συνεπώς πρέπει να συνεργαστείς οπωσδήποτε με κάποιον απο τις 2 προηγούμενες ειδικότητες

 

Εσύ μπορείς να υπογράψεις μόνο το τοπογραφικό (αυτά που ζητάνε τα ΠΔ 78/88 , 416/91 και 38/96) και την υπ. δήλωση γα την έγκριση καταλληλότητας θέσης του συνεργειου (άδεια ίδρυσης), τα υπόλοιπα είναι δουλειά των μηχανολόγων + ηλεκτρολόγων

Edited by dib
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου, η αλήθεια είναι ότι ενώ έχω μια σχετική εμπειρία στις οικοδομικές άδειες, δεν έχω εκδώσει άδεια λειτουργίας συνεργείου και μου φαίνεται δαιδαλώδες η διαδικασία. Πόσο μάλλον όταν πρέπει να νομιμοποιήσω αναλόγως το αυθαίρετο κτίσμα του ιδιοκτήτη και μετά να εκδώσω την άδεια ίδρυσης του συνεργείου..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.