Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπογραφή - Αμοιβή Μελέτης από Εταιρεία


Recommended Posts

Στις 29.9.11 το ΤΕΕ εξέδωσε αυτήν την εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία δύναται να εισπράξη την αμοιβή για έκδοση οικοδομικής άδειας μια εταιρεία κατόπιν προϋποθέσεων.

 

Προκύπτουν τα εξής ερωτήματα που μέχρις στιγμής ούτε από το ΤΕΕ δεν μου έχουν απαντήσει οπότε αν κάποιος τα έχει αντιμετωπίσει ας μοιραστεί τις απαντήσεις.

 

1. Αυτό ισχυεί μόνο για την έκδοση οικοδομικής άδειας ή για οποιαδήποτε μελέτη? (πχ τοπογραφικό άνευ οικ. άδειας, πυρασφάλεια άνευ οικ. άδειας, πραγματογνωμωσύνη και γενικά κάθε μελέτη που θα μπορούσε κάθε μηχανικός να υπογράψει)

 

2. Στην υπογραφή της μελέτης τίνος η σφραγίδα τίθεται?

Link to comment
Share on other sites

Το μόνο που ξέρω σίγουρα φίλε/η είναι πως σε κάθε μελέτη ξεχωριστά μπαίνει η σφραγίδα του Μηχανικού που μπορεί να την υπογράψει.Αν δλδ η εταιρία έχει Αρχιτέκτονα αυτός θα βάλει υπογραφή σε κατόψεις στατικά..ο Τοπογράφος ή Μηχανικός Ε/Υ θα βάλει την υπογραφή στο τοπογραφικό.Απλά η πληρωμή θα γίνει στην εταιρία..μέλη της οποίας ειναι ολοι οι επιμέρους μηχανικοι.

Link to comment
Share on other sites

CGK αυτό που λες μου φαίνεται και το πιο λογικό.

 

Βέβαια η σφραγίδα που έχουμε όλοι αναγράφει και τα φορολογικά στοιχεία του μηχανικού (ΑΦΜ, ΔΟΥ, έδρα) πέρα από την ειδικότητα. Δε νομίζω να υπάρχει κάποιο θέμα εκεί.

Link to comment
Share on other sites

όχι, αυτό δεν γίνεται. Ή μισθωτός θα είναι ο υπογράφων την μελέτη ή μέτοχος. Δεν μπορεί να είναι εξωτερικός συνεργάτης και να βγεί η αμοιβή στην εταιρία

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.