Μετάβαση στο περιεχόμενο

νομιμοποιηση λυομένου που κτίστηκε με το συμβατικό τρόπο


Recommended Posts

Σε άδεια λυόμενου ισογείου 80 τμ με βάση, που στη πραγματικότητα κατασκευάστηκε με το συμβατικό τρόπο και διώροφο 155 τμ, ύστερα από διευκρινήσεις που έλαβα από το ΤΕΕ θεωρείται όλο αυθαίρετο αλλά με άδεια.

Η ερώτηση είναι η εξής:

Οι υπερβάσεις δόμησης και κάλυψης θα θεωρηθούν σε σχέση με το 80 (δηλαδή μεταξύ 100% και 200%), δεν θα μπούν καθόλου (εφόσον θεωρείται όλο αυθαίρετο),ή με το μεγαλύτερο συντελεστή? (>200%) αφού δεν τηρήθηκαν οι προυποθέσεις της αδείας?. Θα προστεθούν και οι συντελεστές για υπέρβαση ύψους? Γιατί αν είναι έτσ,ι το πρόστιμο βγαίνει διπλάσιο σε σχέση με αυτό αν δεν είχε καθόλου άδεια.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας.

Link to comment
Share on other sites

Eκφράζοντας προσωπική άποψη συνάδελφε θα θεωρούσα ότι το κτίριο δεν έχει οικοδομική άδεια (συντελεστης 2) γιατί μια οικοδομική άδεια εκδόθηκε για ένα συγκεκριμένο τρόπο κατασκευής. Αφού το κτίριο κατασκευαστηκε με άλλο τρόπο, άλλες μελέτες, άλλα υλικά κλπ δεν έχει καμία σχέση η άδεια με ότι κατασκευάστηκε.Άρα για μένα και το κτίριο των 80 τ.μ. αποτελεί αυθαίρετο Από κει και πέρα εσύ αναλαμβάνεις την ευθύνη στο τι θα το θεωρήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Τις υπερβάσεις τις συγκρίνουμε πάντα με τα μέγιστα επιτρεπόμενα που ισχύουν στο οικόπεδο. Λογικά αφού έχεις άδεια για 80 τ.μ. θα λάβεις υπόψη σου για την υπέρβαση τα υπόλοιπα. Εδώ όμως τίθεται το θέμα της διαφορετικής κατασκευής από αυτή της αδείας οπότε όλο θεωρείται αυθαίρετο. Δεν έχει δηλαδή ξεκαθαριστεί το συγκεκριμένο ζήτημα. Αν μπορεί να νομιμοποιηθεί τμήμα του κτιρίου τότε πάλι έχουμε διαφορετική αντιμετώπιση. Το θέμα είναι αν θα ληφθούν όλα τα τ.μ. ως υπέρβαση δόμησης ή όχι. Πάντως η σύγκρισή τους θα γίνει σίγουρα με τη μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση που ισχύει στο οικόπεδο. Και ΝΑΙ θα δηλώσεις την ύπαρξη Οικοδομικής Άδειας, άσχετα αν εφαρμόστηκε σωστά ή όχι. Αυτό μας το είπαν στο σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη, αλλά συμπαιρένεται και από τα έγγραφα που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο από το ΥΠΕΚΑ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.